RTX 2070 sistemde Warzone performansı ve GPU kullanımı düşük

Nebulosy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar sistemim.
  • Ekran kartı: RTX 2070.
  • İşlemci: R5 2600.
  • Anakart: B450M.
  • RAM: 16 GB. Kısaca bu oyunu oynamak için gayet yeterli bir sistem fakat istediğim performansı alamıyorum.
  • Oyun içinde 70-130 FPS arası gelgitler yaşıyorum ve çogu zaman 90 tabanında oluyor.
  • Birde 1440x900 75 Hz monitöre sahibim max çözünürlük 1440x900
FPS'im böyle:

Fakat aynı sisteme sahip olduğum bir FPS test videosuna bakınca gözüm kamaşıyor, şaşırmış oluyorum. Adamın GPU'sunu %90'larda kullanıyor, benimki ise %40-55 kullanımlarda geziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı kullanımımı nasıl arttırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
İşlemciyi overclocklamış olabilir mi videodaki kişi? 4.0 GHz hız gösteriyor ama işlemcinize baktığımda temel hızı 3.4 GHz. Sizin yüzdelere baktığımızda da CPU kullanımınız GPU'yu engelliyor gibi.

Sabah daha bilgili birileri görür büyük ihtimalle.

Ryzen işlemcilerden verim almak için Ram hızı da önemli diye birkaç post okuduğumu hatırlıyorum burada. Bunu da bir sormak lazım bilenlere.

Daha bilgili cevap yazan arkadaşlar olacaktır elbet ama ben de birkaç şey söylemek istiyorum.

Online oyunlarda genelde oyun işlemciye epey yük bindirir. Oyunda işlemciye yüklenen ayarları düşürüp ekran kartına yüklenen ayarları artırırsanız ekran kartı kullanımınız artar. Tabi duruma göre FPS değişiklik gösterebilir ancak en azından kazandığınız grafiğe değer. Ayarlar yeterli gelmezse çözünürlüğü yükseltebilirsiniz VSR ile.

RAM hızım 3000 MHz.
İşlemci hızının FPS farkında etkisi varsa bile bu kadar büyük bir fark değildir bence ve evet GPU kullanımım engelleniyor ama çözemiyorum sorun da burada ekran kartı kullanımımı nasıl arttırabilirim?

Teşekkürler VSR dediğiniz şeyi nasıl yapabileceğimi bilmiyorum açıkçası.
Ayarların hepsini maksimuma çekip deneyin.

Çekip denediğimde bu sonucu alıyorum.

Dosya Ekleri

• 1608250473316.png
    661,8 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Hocam eğer gerçekten CPU'nuz bottleneck yapıyorsa OC baya fps ve stabilite sağlar diye biliyorum. Ancak sizi yanıltmış olmayayım, sabah mutlaka daha iyi bilen biri çıkar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ben şöyle bir video buldum, ortalama fps'i ve %1 ile %0,1 fps'leri, GPU kullanımını arttırmış yapılan overclock. Videodaki GPU'nun 1080 olduğunu yazmışlar, 2070 de 1080'den bir tık daha güçlü olduğu için overclock'un etkisi 2070'te daha fazla hissediliyordur büyük ihtimalle.,

Ayrıca işlemci sıcaklığınız da yüksek gibi. Ek soğutucu kullanıyor musunuz yoksa stok fan mı? Sıcaklık sebebiyle de CPU performans kaybı yaşıyor olabilir.

Düşük çözünürlükte bir monitörünüz var. Ekran kartınızda oldukça güçlü kart zorlanmaması normal. O işlemciye sahbim 1080P'de darboğaz yapmaz onu söyleyebilirim. Bana kalırsa FurMark testlerin de kart %99-100 kullanımını yakalıyorsa sorun yok. 75Hz sabit oynayın bana kalırsa boşa kartı ve işlemcinizi yormayın. Monitör güncellerseniz daha iyi verim alırsınız. Ayrıca işlemciniz sıcaklık değeri biraz fazla bence. Monitör güncelleyen kadar GPU kullanımın artması sizin bir işinize yaramayacaktır.
Anti-aliasing yüksekte kullanın

Stok

Monitör almayı düşünüyordum uzun süredir fakat kur ve fiyatlar malum ayrı bir bütçe ayırmak zor geliyor açıkçası o yüzden yükseltemiyorum 75Hz sabit oynama fikri değerlendirebilirim fakat GPU kullanımım artsa fpsimde yükselmez mi?

Furmark testlerinde 5 liralık CPU bile %100 besler.
RTX 2070, 1080P'de bile darboğaz yaparken iken 1400x900'de bu kadar beslemesi bile mucize zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…