RTX 2070 Super ve i5 7600K Darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 7.970
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, burada da bir konuya rastladım. RTX 2070 ile darboğaz yapmaz yazmışlar.
GTX 1080 Ti ile 7600K videolarına baktım, CPU taraflı darboğaz mevcut. Benim sorum ise 2070 değil, 2070 Super için.
i5 7600K 4.2GHz overclocksuz haliyle RTX 2070 Super darboğaz yapar mı? Videolarını bulabildiniz mi? Bu işlemciye 2070 Super mi yakışır, yoksa 2070 yeterli olur mu?
Kimisi yapar, kimisi yapmaz demiş, her yorum çelişkili. Bir de sizden duymak isterim.
Genellikle oynadığım oyunlar açık dünya ve simülasyon, ki F1 esporcusuyum. F1 dışında ise sırf Witcher 3 gibi atmosferi için oynadığım oyunlar var.
Genellikle beğendiğim veya tekrar göz atacağım oyunlar:
- Witcher 3
- Grand Theft Auto V
- Hitman 2
- Arma 3
- Outlast 2
- Battlefield V
- Pek çok yarış oyunu / simülasyonu
Ayrıca bu tarz atmosferik oyun önerilerine açığım, ara, ara, bulamadım hiçbir oyun, bunlar dışında güzel grafiklere ve iyi mekaniklere sahip.

Bu arada kullanacağım monitör 31.5" 1ms 144Hz 1440P monitör, oyunlar da haliyle 1440P'de oynanacak.

Moderatörler aşmış kendini, forum kirlenmesin diye yanlış başlığa konu açanlara uyarı verip ceza atarsın anlarım ama daha dün birisini gördüm, "ol dumu" yazmış. "Ol dumu?" soru cümlesi bu arada, ama ban yememiştir emin ol, çünkü sonunda "?" sembolünü barındırıyor. -gülücük-

Teşekkürler yorumunuz için. Kafamdaki plan şu şekilde: Bir ekran kartı alacağım, i7 7600k ile sıkıntı yaratmayacak, darboğaz olsa bile en aza indirgenmiş şekilde yapsın darboğazı. Anakartım MSI Z270 Gaming M3 bu arada. Bazı oyunlarda bakıyorum GPU, bazılarında CPU darboğaz yapıyor, bazılarındaysa hiçbir sorun yok. O nedenle almışken SUPER alıp birkaç yıl hiçbir parçayı değiştirmeden kullanmaya devam mı etsem, yoksa 2070 her türlü yeterli olur mu? Para konusunda sıkıntım yok, yanlış anlaşılmak istemem ama şuan istesem gidip 2080 de alabilecek durumdayım. Lakin hem kendi birikimimi, hem de babamın parasını hiçe saymak rahatsızlık veriyor. i5 7600k için SUPER almaya değer mi yoksa 2070 yetecek midir, şuan tek merak ettiğim konu bu.
2070 alacaksanız RX 5700 XT yi bir değerlendirin yine onuda yazmış olayım çünkü FPS farkı yaratıyor kart. Özel soğutmalı modelleride gelmeye başladı tek tük hatta tek bir tane Sapphire Pulse modeli var. Merak ettiğiniz websitesi de bu Bottleneck Calculator - PC Builds

Son düzenleme:
Moderatörler aşmış kendini, forum kirlenmesin diye yanlış başlığa konu açanlara uyarı verip ceza atarsın anlarım ama daha dün birisini gördüm, "ol dumu" yazmış. "Ol dumu?" soru cümlesi bu arada, ama ban yememiştir emin ol, çünkü sonunda "?" sembolünü barındırıyor. -gülücük-

Teşekkürler yorumunuz için. Kafamdaki plan şu şekilde: Bir ekran kartı alacağım, i7 7600k ile sıkıntı yaratmayacak, darboğaz olsa bile en aza indirgenmiş şekilde yapsın darboğazı. Anakartım MSI Z270 Gaming M3 bu arada. Bazı oyunlarda bakıyorum GPU, bazılarında CPU darboğaz yapıyor, bazılarındaysa hiçbir sorun yok. O nedenle almışken SUPER alıp birkaç yıl hiçbir parçayı değiştirmeden kullanmaya devam mı etsem, yoksa 2070 her türlü yeterli olur mu? Para konusunda sıkıntım yok, yanlış anlaşılmak istemem ama şuan istesem gidip 2080 de alabilecek durumdayım. Lakin hem kendi birikimimi, hem de babamın parasını hiçe saymak rahatsızlık veriyor. i5 7600k için SUPER almaya değer mi yoksa 2070 yetecek midir, şuan tek merak ettiğim konu bu.

Bu şemayı ve analizleri gösteren sitenin adı nedir, paylaşabilir misiniz?
Her fırsatta fanboylar AMD'yi tavsiye edecektir. Sakın OC yapıp kendiniz görmeden AMD'ye geçmeyin.
Dediğim gibi 4.7-5.0 GHZ OC yaparsanız 1440P'de 2070 Super ile sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2070 alacaksanız RX 5700 XT yi bir değerlendirin yine onuda yazmış olayım çünkü FPS farkı yaratıyor kart. Özel soğutmalı modelleride gelmeye başladı tek tük hatta tek bir tane Sapphire Pulse modeli var.
5700 XT'yi 2.500TL'ye gördüm de elim gitmedi. Babam, "Paramız ve alacak durumumuz varken soğutmalısını al, acelemiz de yok, şimdiki ekran kartı seni idare ediyor. Bak Pulse diye bir model çıkacakmış, istersen onu bekle, istersen Nvidia ile devam et. Soğutma konusunda da ses konusunda da sıkıntı yaşama, boşver indirimi, 2070 ya da Super'de indirim olursa beklemeden direkt alırız ama kafana yatmayan bir kartı sırf indirimdeyken almak saçma olur. Hem testlerde Super daha fazla performans verdi AMD'den." demişti. Nvidia, pek çok oyun geliştiricisiyle birlikte bir çalışma içinde olduğu için çoğu oyunda eşdeğer, bazılarında AMD'nin eşdeğer kartının altında kalıyor. Sanırım Pulse almayabilirim.

Her fırsatta fanboylar AMD'yi tavsiye edecektir. Sakın OC yapıp kendiniz görmeden AMD'ye geçmeyin.
Dediğim gibi 4.7-5.0 GHZ OC yaparsanız 1440P'de 2070 Super ile sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben her zaman AMD fiyat/performans, Intel kalite/performans olarak görüyorum. Bu konu Apple/Samsung ve AMD/Nvidia için de geçerli. Bu şey gibi bir şey sanırım, yanlış anlaşılma olmasın ama "Param var, Intel alıyım, kaliteli, bilindik, oyunlarla, programlarla daha stabil. Bütçem az, AMD alıyım, onu körü körüne savunurum." şeklinde geliyor hep bana. iPhone alamayan kişiler Samsung ya da diğer markaları övüyorlar ama diğer markalardan iPhone'a geçenler "Keşke hep şunu kullansaydım." diyorlar. Apple aldığında en azından içindeki anakartın, bileşenlerinin filan kalitesine de alıyorlar parayı. AMD bir kere kullandım, RX 580 idi sanırım, arıza çıkarttı, gönderdim ve çek ile para iadesi yaptılar, ben de gidip yeniden Nvidia'ya döndüm. Kısaca ne AMD kullanırım, Ne Android bir cihaz, kalite/performans her şeyden önde olmalı bence para olduktan sonra.
RX serisi çok sorunlu bir seri.

Gerçi RTX de pek stabil değil diyorlar ama Nvidia'nın da şöyle bir söylemi olduğunu duymuştum, "RTX kartları çıkartacağız, şuan RT teknolojisi için stabil çalışmazlar ancak güncellemelerle, zamanla daha stabil hale gelecekler." RX sıkıntılıysa o da düzelir lakin RTX'de de stabilizasyon sıkıntıları varsa onlar da düzeltilecektir. AMD aklımın ucunzdan bile geçmiyor.

Ben her zaman AMD fiyat/performans, Intel kalite/performans olarak görüyorum. Bu konu Apple/Samsung ve AMD/Nvidia için de geçerli. Bu şey gibi bir şey sanırım, yanlış anlaşılma olmasın ama "Param var, Intel alıyım, kaliteli, bilindik, oyunlarla, programlarla daha stabil. Bütçem az, AMD alıyım, onu körü körüne savunurum." şeklinde geliyor hep bana. iPhone alamayan kişiler Samsung ya da diğer markaları övüyorlar ama diğer markalardan iPhone'a geçenler "Keşke hep şunu kullansaydım." diyorlar. Apple aldığında en azından içindeki anakartın, bileşenlerinin filan kalitesine de alıyorlar parayı. AMD bir kere kullandım, RX 580 idi sanırım, arıza çıkarttı, gönderdim ve çek ile para iadesi yaptılar, ben de gidip yeniden Nvidia'ya döndüm. Kısaca ne AMD kullanırım, Ne Android bir cihaz, kalite/performans her şeyden önde olmalı bence para olduktan sonra.

Gerçi RTX de pek stabil değil diyorlar ama Nvidia'nın da şöyle bir söylemi olduğunu duymuştum, "RTX kartları çıkartacağız, şuan RT teknolojisi için stabil çalışmazlar ancak güncellemelerle, zamanla daha stabil hale gelecekler." RX sıkıntılıysa o da düzelir lakin RTX'de de stabilizasyon sıkıntıları varsa onlar da düzeltilecektir. AMD aklımın ucunzdan bile geçmiyor.
Kısmen katılıyorum, benim AMD'den uzak durma sebebim kesinlikle Intel vs Nvdia gibi stabil olmaması. Yazılım sorunları çok fazla yoksa F/P olarak tabi ki iyi bir durumda. Bu arada 3. nesilde gördüğüm kadarıyla R5'ler ile sorun yaşayan çok ama R7 kullananlar genel olarak memnun.
R7 düşündüğün zaman da 9600K'yı geçiyor fiyat olarak ama oyunlarda özellikle OC yapılan 9600K'nın gerisinde kalıyor. O nedenle yine bana Intel daha mantıklı geliyor.

Benim tavsiyem dediğim gibi ekran kartını alıp işlemciye OC yaparak deneyin eğer sizi tatmin etmezse o zaman işlemci değiştirirsiniz. Intel kanadında 10. nesil iddialı geliyor ama bütçeye göre AMD de düşünebilirsiniz.

Hocam bu düzelirler ile geçti AMD tarihi. Çıkardıkları her şey sorunlu.
RX 5700 XT'nin sorunları ile ilgili yabancı forumlarda birçok konusu var.

Son düzenleme:
@dogant

Millete fanboy diyorsun ama kendin, bilerek ya da bilmeyerek Intel fanboyluğu yapıyorsun. Yok RX sorunlu bir seriymiş de yok Ryzen 5 alanlarda problem varmış ama Ryzen 7'de yokmuş da bunların hiçbirinin somut bir dayanağı yok. Niye, Ryzen 7 ile Ryzen 5 farklı mimari mi ya da farklı üretim bandından mı geçiyor? Muhtemelen yabancı forumlardan Google Translate ile çevirip, insanları yanlış yönlendiriyorsun. Aksi takdirde art niyetli olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Adamın birinin anakartı yetersizdir ve voltaj problemi yaşıyordur, AMD'ye suç atarsın. Kasasında kötü bir soğutması vardır ve sıcaklık problemi yaşıyordur, AMD'ye suç atarsın. İşletim sistemi orijinal değildir, yazılımsal tutarsızlıklar ve farklı donanımlarda problemler vardır, AMD'ye suç atarsın. Bu işin sonu yok. Biraz objektif olmayı dene. Bu kadar kaptırma kendini.

Mesela son dakikaya kadar RX5700 XT almayı düşünüyordum fakat çok sağlam bir indirim bulunca RTX 2080 satın aldım. Yine aynı şekilde, 2017'ye kadar Intel kullanıcısıydım ama AMD'nin başarısının üzerine, AMD işlemci tercih etmeye başladım. Çünkü zamanında Intel satın almış olmam, körü körüne savunmamı gerektirmiyor. Yeri geliyor, birçok arkadaşa Intel al diyoruz çünkü sisteminin o anki şartları ve kullanım amacı onu gerektiriyor. Bu kadar fanboyluk iyi değil. Kendine zarar.

"AMD'nin çıkardığı her şey sorunlu" nasıl bir cümledir? Ee, madem çıkardıkları her şey sorunlu, ben neden 2 yıl kullandığım Ryzen 5 1600'de bir kere bile sorun yaşamadım? Hadi, kurduğun o cümlenin mantıksızlığını açıkla. RX serisi sorunlu diyorsun. Elinde, problemin kaynağının ne olduğu belli olmayan Reddit konularından başka somut bir konu var mı? Hatta o konuları bizimle de paylaş, biz de yorumlayalım.

Bir şey bu kadar körü körüne savunulmaz. Amacın Intel'de bir mevki kazanmaksa, bu yöntemle olmaz, emin ol.

Son düzenleme:
Koskoca RX serisi, kim bilir kaç kişi tarafından kullanılıyor. TechPowerUp inceliyor, Hardware Unboxed inceliyor, Guru3D inceliyor. Onlar sorunlu bir seri olduğunu anlamıyor bu arkadaş hemen tespiti koyuyor. Vay be gözlerim yaşardı.

Ryzen 7 9600K'yı oyunlarda geçemiyormuş, bak bakalım kullanım yüzdelerine. Intel i5 günü kurtarmaktan başka bir şey değil. Bugün alırsın güzel performans 2 yıl sonra darboğaz yaptığında keşke daha çok çekirdekli i7 veya Ryzen tercih etseydim dersin. Kendim zamanında bu oyun performanslarına bakarak i5 4690K aldım oradan biliyorum, bu iş böyle.

Koskoca RX serisi, kim bilir kaç kişi tarafından kullanılıyor. TechPowerUp inceliyor, Hardware Unboxed inceliyor, Guru3D inceliyor. Onlar sorunlu bir seri olduğunu anlamıyor bu arkadaş hemen tespiti koyuyor. Vay be gözlerim yaşardı.

Ryzen 7 9600K'yı oyunlarda geçemiyormuş, bak bakalım kullanım yüzdelerine. Intel i5 günü kurtarmaktan başka bir şey değil. Bugün alırsın güzel performans 2 yıl sonra darboğaz yaptığında keşke daha çok çekirdekli i7 veya Ryzen tercih etseydim dersin. Kendim zamanında bu oyun performanslarına bakarak i5 4690K aldım oradan biliyorum, bu iş böyle.
Ürünü 1-2 saat incelemek ile uzun süre kullanım bir değil. Önceki konularda reddit ve AMD forumlarından birçok link attım. Benimle tartışmak yerine araştırıp kendiniz bakabilirsiniz. Eski RX serileri de sorunluydu zaten. Wattman sorununu bilmeyen yoktur.

Bunun gibi çok fazla konu/ Amazon.com'dan alanların yorumları var. Gerisini siz araştırın artık. Her seferinde bu tartışmaya girmekten sıkıldım.

Körü körüne hiçbir şeyi savunmayın.

Thread'lerden dolayı AMD'nin MSI afterburber programında düşük kullanım göründüğünü defalarca kez anlattım.
Günü kurtarmak mı? komik gerçekten. 9600K için bu cümleyi kullanan birisi çok bilgisiz olmalıdır.

Buradan 9600K'ya bakın.

@dogant

Mesela son dakikaya kadar RX5700 XT almayı düşünüyordum fakat çok sağlam bir indirim bulunca RTX 2080 satın aldım.
Eğer 2070 ve üzeri kartlar için bir indirim görürseniz, eğer aklınıza gelirsem bana da haber verebilir misiniz buradan bir yerden* Ben Teknobiyotik, Sinerji, Hepsiburada, Vatan'ı takip ediyorum lakin Vatan yapmaz, başka da bildiğim bir site yok.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı