RTX 2070 Super ve i5 7600K Darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 7.971
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, burada da bir konuya rastladım. RTX 2070 ile darboğaz yapmaz yazmışlar.
GTX 1080 Ti ile 7600K videolarına baktım, CPU taraflı darboğaz mevcut. Benim sorum ise 2070 değil, 2070 Super için.
i5 7600K 4.2GHz overclocksuz haliyle RTX 2070 Super darboğaz yapar mı? Videolarını bulabildiniz mi? Bu işlemciye 2070 Super mi yakışır, yoksa 2070 yeterli olur mu?
Kimisi yapar, kimisi yapmaz demiş, her yorum çelişkili. Bir de sizden duymak isterim.
Genellikle oynadığım oyunlar açık dünya ve simülasyon, ki F1 esporcusuyum. F1 dışında ise sırf Witcher 3 gibi atmosferi için oynadığım oyunlar var.
Genellikle beğendiğim veya tekrar göz atacağım oyunlar:
- Witcher 3
- Grand Theft Auto V
- Hitman 2
- Arma 3
- Outlast 2
- Battlefield V
- Pek çok yarış oyunu / simülasyonu
Ayrıca bu tarz atmosferik oyun önerilerine açığım, ara, ara, bulamadım hiçbir oyun, bunlar dışında güzel grafiklere ve iyi mekaniklere sahip.

Bu arada kullanacağım monitör 31.5" 1ms 144Hz 1440P monitör, oyunlar da haliyle 1440P'de oynanacak.

Adamın işlemcisi 7. nesil @Tombuldore acaba i5 mi demek istediniz. i7 6700 ilede sonuç aynı mı olur patlarmıyız ?
Evet AMD serileri ile aynı olmadığı için karıştırıyorum hep kusura bakmayın.
Ve de soruna gelecek olursak senin CPU ile oldukça benzer ve 3. nesil Ryzen işlemcilerden fiyatça oldukça yüksek fakat performansta bu fiyat farkına değer performans veremediği bariz. Fakat senin de 2070S ile kullanacağını düşünerek eğer 2K'da oynarsan çok problem yaşayacağını sanmıyorum; özellikle çok oyunculu olmayan oyunlarda. Ama 1080p için uygun olduğunu sanmıyorum.
Özellikle 1080p'de bir işlemcinin RTX bir kartı kolaylıkla besleyebilmesi ve markasının Intel olması için i7 8700, 8700k, 9700k,i9 9900k+ olmalı (bu tamamen benim düşüncem) ki içiniz gerçekten rahat olsun fakat bu kartların yapabildiğini R7 3700X+ ve sonrası da kolaylıkla yapacaktır.
Ve diğer bir + olarak; gördüğün gibi i5 bir işlemci 2K'da bile %100 kullanım ile çok sıkıntı yaratıyor fakat oldukça daha ucuz olan R5 3600 ve 3600X oldukça daha iyi iş çıkarıyor ve 2K-4k oyun için tamamen fiyat performans canavarlığını gösteriyor. Üstelik 1080p'de de kullanılabilirler.
Ve de soruna gelecek olursak senin CPU ile oldukça benzer ve 3. nesil Ryzen işlemcilerden fiyatça oldukça yüksek fakat performansta bu fiyat farkına değer performans veremediği bariz. Fakat senin de 2070S ile kullanacağını düşünerek eğer 2K'da oynarsan çok problem yaşayacağını sanmıyorum; özellikle çok oyunculu olmayan oyunlarda. Ama 1080p için uygun olduğunu sanmıyorum.
Özellikle 1080p'de bir işlemcinin RTX bir kartı kolaylıkla besleyebilmesi ve markasının Intel olması için i7 8700, 8700k, 9700k,i9 9900k+ olmalı (bu tamamen benim düşüncem) ki içiniz gerçekten rahat olsun fakat bu kartların yapabildiğini R7 3700X+ ve sonrası da kolaylıkla yapacaktır.
Ve diğer bir + olarak; gördüğün gibi i5 bir işlemci 2K'da bile %100 kullanım ile çok sıkıntı yaratıyor fakat oldukça daha ucuz olan R5 3600 ve 3600X oldukça daha iyi iş çıkarıyor ve 2K-4k oyun için tamamen fiyat performans canavarlığını gösteriyor. Üstelik 1080p'de de kullanılabilirler.
Aslında bu siteye tam anlamıyla doğru çalışıyor ve %100 güvenilir denmesi güç fakat piyasadaki tek hesaplayıcı diyebiliriz.
İşte ayrıca nesnel bir şey istersen diye de bunu bırakıyorum:
Üstelik test sonuçları Super ile değil normal RTX 2070 ile yapıldı, gördüğün gibi yüksek bir oran verdiği gözüküyor (Olması gereken %10- iken %31.85 verdiği gözüküyor) ve onun için bile i7 8700k öneriyor.
Adsız.png

Son düzenleme:
Öncelikle, "yapar" kelimesinin sonuna nokta koymayı unuttum diye, 1 dakika bile geçmeden 2 saat ban atan moderatöre selamlarımı yolluyorum ve kendisine, benimle değil de kendi işiyle uğraşmasını tavsiye ediyorum. Benim kadar noktalama işaretlerine ve anlatım bozukluklarına dikkat eden yoktur fakat mobilden yazarken, bir noktayı unuttum diye böyle bir hareket yapılmaz. Bırak da mesajımı gözden geçireyim ve hatam varsa düzelteyim, değil mi?

Onu yapanın kim olduğunu da biliyorum ama merak etmesin, bayram sonrasında avukatımla dosyalarımı oluşturdum. Çok yakında kendileriyle görüşeceğiz. Hiç kimse, benim ve diğer arkadaşlarımın fikri haklarından ve içeriklerinden yararlanıp, kafasına göre ban atamaz. Ya üyeliklerimizle birlikte, mesajlarımızı da bir bir silin ya da bu forumda adalet oluşturun. Sizin yüzünüzden, bu forumda yardım bekleyen adamlara yazı yazamıyoruz. Tam yazı yazacağım, üstte siyah ekran ve 2 saat, 2 gün, 7 gün vb. erişim engeli yazıyor. Gerekçeler de komedi. Böyle yapınca bana/bize değil, foruma zarar veriyorsunuz.

Konuya gelecek olursak:

İşlemcinden dolayı, daha düşük bir ekran kartını tercih etmen yanlış olur. Satın alabildiğin maksimum ekran kartını tercih etmen senin faydana olacaktır. RTX 2070 ile de bazı oyunlarda darboğaz yaşarsın fakat RTX 2070 Super ile daha bariz bir darboğaz olur.

Benim sana tavsiyem, Intel dışında bir tercih yapmak istemem dersen, uygun bir anakart ile birlikte i5 9400F'e geç ya da Ryzen 5 3600 ile AMD anakart güncellemesi yap. Benim öncelikli tavsiyem R5 3600 olur çünkü 1440p'de oynayacaksın ve ileriye dönük bir sistem oluşturmuş olursun.

Son düzenleme:
1080P'de yapar 2K'da hissettirmez ama iki çözünürlük için de OC şart en az 4.7-4.8 GHZ'da kullanmalısın. 7600K'nın 9600K'dan 2 çekirdek dışında farkı yok.
Adamın işlemcisi 7. nesil @Tombuldore acaba i5 mi demek istediniz. i7 6700 ilede sonuç aynı mı olur patlarmıyız ?
i7 6700 , 7600K'dan tek çekirdek olarak çok daha güçsüz olduğu için daha fazla darboğaz yapar.

Zaten i5 7600k'ya sahibim, çıktığı an almıştım. Tek sorum, 2070 mi yoksa 2070 Super mi tercih etmeliyim? Çoğu oyunda darboğaz olmuyor, kimisinde CPU, kimisinde GPU taraflı darboğaz var. Almışken Super almak daha mı mantıklı olur?
Super almak daha mantıklı 1440P'de OC ile darboğaz hissetmezsin. İleride işlemciyi de değiştirebilirsin eğer çok rahatsız ederse ama edeceğini hiç sanmıyorum.
9600K bile besleyemiyorken 7600K nasıl beslesin?
1440P'de oynayacağını söylüyor. Arkadaşım 6600K ve 2070 ile 1440P'de sorun yaşamıyor ama dediğim gibi OC şart.
K serisi işlemcileri stok olarak Ryzenlerle kıyaslamak saçmalık. Böyle testleri ciddiye almayın. K serisi işlemci stok kullanmak için üretilen işlemciler değil.

Son düzenleme:
Benim aslında güvenemediğim konu şu yani çelişkiye düştüğüm diyeyim. 3 yıl kadar önce yeni başlamıştım donanımlarla ilgilenmeye ve akabinde de PC mi toplatmıştım. Yine sosyal üzerinden bilgiler alarak konu açarak. i7 6700 ve RX 480 li sistem diyeyim genel hatlar olarak gayet işte dengeli sistem 75 Hz 1080p monitörüde aldım o zaman FPS değerlerim yüksek olmaz AAA oyunlarda filan diye nitekim çoğu şey öyle olmadı. Bir çok oyunda 75 FPS yi geçtim Free-Sync de 75 den sonra çalışmıyo tearing oluyo vs. vs. Asıl gıcık olduğum konu ise arkadaşlarım 1070 ve 1080 aldılar yine 7700 yada 6700 lü işlemcileri var ama K ibareli adamlar daha yüksek fpslerle 1080p deneyimi yaşarken PUBG gibi illet oyunlarda ben tribe girdim ben çok bilmişlik yapıp 2K GPU su onlar alınmaz filan diyerekten :D nitekim doğruda ama bugün 1070 ve 1080 yada 1070 Ti kartı olan kaç kişi 2K da oyun oynuyor. Kartlarıda 95% in altına pek düşmüyor bence burdan yola çıkarak bu sefer paramın yettiği en pahalı ekran kartını almaya çalıştım 2070 SUPER aldım ama bakalım beni yeni işlemci almaya mecbur edecek mi. Monitörde soru işareti ya 2K yada 1080p 144Hz bir monitör alacağım onada karar veremedim. Konuyu açan arkadaşım bence bi miktar daha O.C ile ve monitörü güzel olduğu için kurtarır yada grafikleri sona dayar denemeden masrafa girmenin bir anlamı yok. Ama iş olarak yapıyosan bu oyunculuğu parana acıma 10. nesil işlemciler ile anakartları bekleyebilirsin yada dolar maduru olmayım artar diyorsan Ryzen 3. nesil yada intel 9. nesil hangisi daha iyi bilmiyorum ama Ryzen bedava gibi duruyor alabilirsin.

Öncelikle, "yapar" kelimesinin sonuna nokta koymayı unuttum diye, 1 dakika bile geçmeden 2 saat ban atan moderatöre selamlarımı yolluyorum ve kendisine, benimle değil de kendi işiyle uğraşmasını tavsiye ediyorum. Benim kadar noktalama işaretlerine ve anlatım bozukluklarına dikkat eden yoktur fakat mobilden yazarken, bir noktayı unuttum diye böyle bir hareket yapılmaz. Bırak da mesajımı gözden geçireyim ve hatam varsa düzelteyim, değil mi?

Onu yapanın kim olduğunu da biliyorum ama merak etmesin, bayram sonrasında avukatımla dosyalarımı oluşturdum. Çok yakında kendileriyle görüşeceğiz. Hiç kimse, benim ve diğer arkadaşlarımın fikri haklarından ve içeriklerinden yararlanıp, kafasına göre ban atamaz. Ya üyeliklerimizle birlikte, mesajlarımızı da bir bir silin ya da bu forumda adalet oluşturun. Sizin yüzünüzden, bu forumda yardım bekleyen adamlara yazı yazamıyoruz. Tam yazı yazacağım, üstte siyah ekran ve 2 saat, 2 gün, 7 gün vb. erişim engeli yazıyor. Gerekçeler de komedi. Böyle yapınca bana/bize değil, foruma zarar veriyorsunuz.

Konuya gelecek olursak:

İşlemcinden dolayı, daha düşük bir ekran kartını tercih etmen yanlış olur. Satın alabildiğin maksimum ekran kartını tercih etmen senin faydana olacaktır. RTX 2070 ile de bazı oyunlarda darboğaz yaşarsın fakat RTX 2070 Super ile daha bariz bir darboğaz olur.

Benim sana tavsiyem, Intel dışında bir tercih yapmak istemem dersen, uygun bir anakart ile birlikte i5 9400F'e geç ya da Ryzen 5 3600 ile AMD anakart güncellemesi yap. Benim öncelikli tavsiyem R5 3600 olur çünkü 1440p'de oynayacaksın ve ileriye dönük bir sistem oluşturmuş olursun.
Moderatörler aşmış kendini, forum kirlenmesin diye yanlış başlığa konu açanlara uyarı verip ceza atarsın anlarım ama daha dün birisini gördüm, "ol dumu" yazmış. "Ol dumu?" soru cümlesi bu arada, ama ban yememiştir emin ol, çünkü sonunda "?" sembolünü barındırıyor. -gülücük-
Dostum şöyle seni netleştirmeye çalışayım; 2070 ile 2070S arasında tabii ki fark olur. Bahsi geçen ''Super'' kart neredeyse RTX 2080 ile aynı performansı vermekte fakat fiyatının da RTX 2080'den pek aşağı kalan yanı olduğunu söyleyemeyiz.
Ve yeni çıkan bu ''2K-4K'' çözünürlükte yüksek oyun performansı sunan kartları maalesef Intel 5. nesil işlemciler pek doyuramıyor. Ve daha ucuz, daha güçlü olan Ryzen 3. nesil işlemciler de piyasada olduğu için 5. nesil Intel işlemciler iyice bir gözden düşüyor haliyle. Fakat dev bir 2K monitöre sahipsin ki bu seni büyük oranda kurtaracaktır. Fakat bana sorarsan mevcut işlemcini satıp üzerine biraz ekleyebilirsin. 1400 TL'ye R5 3600 ile 2K'da rahat bir şekilde oynayabileceğini düşünüyorum.
Ben de sevmem uğraşmayı al-sat işleriyle fakat performans ve kalite isteyen bir oyuncu olarak bu fedakarlığı gösterirsen çok rahat edersin.
Ayrıca arkadaşın attığı videoda 2K'da çalışmasına rağmen %100 CPU kullanımı gerçekten can sıkıcı bir değer.
Kısaca: Ben 7600k ile 2070S kullanmamanı öneriyorum.
Tabii maalesef yazıyı anakartını düşünmeyerek yazdım. Kalanını bütçene göre ve isteğine göre halledebilirsin. Bol şanslar.
Teşekkürler yorumunuz için. Kafamdaki plan şu şekilde: Bir ekran kartı alacağım, i7 7600k ile sıkıntı yaratmayacak, darboğaz olsa bile en aza indirgenmiş şekilde yapsın darboğazı. Anakartım MSI Z270 Gaming M3 bu arada. Bazı oyunlarda bakıyorum GPU, bazılarında CPU darboğaz yapıyor, bazılarındaysa hiçbir sorun yok. O nedenle almışken SUPER alıp birkaç yıl hiçbir parçayı değiştirmeden kullanmaya devam mı etsem, yoksa 2070 her türlü yeterli olur mu? Para konusunda sıkıntım yok, yanlış anlaşılmak istemem ama şuan istesem gidip 2080 de alabilecek durumdayım. Lakin hem kendi birikimimi, hem de babamın parasını hiçe saymak rahatsızlık veriyor. i5 7600k için SUPER almaya değer mi yoksa 2070 yetecek midir, şuan tek merak ettiğim konu bu.

Aslında bu siteye tam anlamıyla doğru çalışıyor ve %100 güvenilir denmesi güç fakat piyasadaki tek hesaplayıcı diyebiliriz.
İşte ayrıca nesnel bir şey istersen diye de bunu bırakıyorum:
Üstelik test sonuçları Super ile değil normal RTX 2070 ile yapıldı, gördüğün gibi yüksek bir oran verdiği gözüküyor (Olması gereken %10- iken %31.85 verdiği gözüküyor) ve onun için bile i7 8700k öneriyor.
Eki Görüntüle 430842
Bu şemayı ve analizleri gösteren sitenin adı nedir, paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Konuya gelecek olursak:

Valla öyle haklısın kardeşim kafa bulmak gibi birşey ya.İnsanlar sorunlarını yazıyor bir bakıyon bir nokta boşluk muhabbetine ceza yiyoz.Ne kdr ceza verirse bende o kadar siteye uğramıyom.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı