- Makaleler
- 11
Şimdi bakın RX 5700 XT daha yeni mimari, bu demek oluyor ki yeni çıkan oyunlar AMD için optimize edilecek, ama RTX 2070 Super'in de daha fazla transistörü var, bu da demek oluyor ki NVIDIA DirectX 11 ve gerisi oyunlarda daha performanslı olacak yani biraz geriye dönük. Bu RTX teknolojisi içinde daha çok erken, NVIDIA'nın en büyük sorunlarından bir tanesi teknolojilerini erken çıkarması. Bunun en iyi örneğini Hairworks'te görmüştük, Titan X bile Witcher 3'de 60 FPS veremiyordu. Şuanda RTX 2070 Super ile 1440p'de RTX yapsan 60 FPS altına düşersin çoğu oyunda, şimdi sen RTX için çözünürlük düşürmeyi göze alacak mısın? Ben almam, ayrıca her oyun RTX desteklememekle beraber RTX her yerde belli olmuyor, daha çok yansımları daha detaylı ve gerçek zamanlı yapıyor, dağınık gölgeleri falan toparlıyor. AMD tarafında ise Radeon Image Sharpening var, Radeon-Anti-Lag, FidelityFx gibi performans kaybına uğratmayan kullanıcı dostu teknolojiler var. Ben olsam RX 5700 XT alırdım, ayrıca Ventus model ısınır, sadece 3 ısı borusu var.