RTX 2070 Super vs RX 5700 XT

ı 2080'den fazla fps alıyor 10
RX 5700XT çok daha iyi emin olun sapphire modelinden kuzenim aldı öbür kuzenimde 2080 vardı onun gözü kaldı 2080'den fazla fps alıyor 10 fps civarı o.c ile 20 fps oluyordu arada 1000TL olduğundan kesinlikle 5700XT.
çok doğru ben control oyununda ris+upscaling ile 120 fps aldım ama 2080 bile rtx kapalı ultrada 110 civarı alıyor

RX 5700XT çok daha iyi emin olun sapphire modelinden kuzenim aldı öbür kuzenimde 2080 vardı onun gözü kaldı 2080'den fazla fps alıyor 10 fps civarı o.c ile 20 fps oluyordu arada 1000TL olduğundan kesinlikle 5700XT.

Hocam ısı değerleri nasıl o model çok ısınıyor felan diyorlar TUF modelinden sonra fiyatıda ucuz diğer modellere göre.
Bende Sapphire Pulse modeli var otomatik fanda yükrte 1800 2200 rpm civarında dönüyor en fazla 77 dereceyi gördüm
5700XT'lerin render performansı düşük mü?
Hayır PCI Express 4.0 la dahada yükseliyor

RX 5700XT çok daha iyi emin olun Sapphire modelinden kuzenim aldı öbür kuzenimde 2080 vardı onun gözü kaldı 2080'den fazla FPS alıyor 10 FPS civarı o.c ile 20 FPS oluyordu arada 1000TL olduğundan kesinlikle 5700XT.

Hocam sıcaklık değerleri nasıl o model çok ısınıyor falan diyorlar TUF modelinden sonra fiyatı da ucuz diğer modellere göre.

PUBG 1080P Ultra ayarlarda 73 dereceyi geçmemişti. Aynı şekilde Assassin's Creed Odyssey'de de en yüksek 64 dereceyi görmüştüm. Ama kartın Memory sıcaklığı biraz fazla yani PUBG'de 84 dereceyi görmüştü.

Tabi 2070S sürücü desteği ve stabillik olarak daha iyi ama 5700XT model ile de arasında 1000 liradan fazla fark var. Ben olsam sürücü sorunu olma ihtimalini göze alıp 5700XT alırdım ama hiç riske girmeyim, bütçem var zaten 2070S almak beni zorlamaz dersen 2070S al.
Hocam haklısınız da zamanında sürekli Nvidia al geç AMD baş ağrıtır duyardım. Hep öyle kaldı aklımda. Tabi artık öyle bir bakış açım yok ama tereddüt oluşturuyor insanda.
Arada güzel bir fiyat farkı var. RTX2070S tavsiyemdir ama RTX kullanmayacağım ve Render almayacağım derseniz RX 5700XT alabilirsiniz.
Render ile uzaktan yakından ilgilenmeyeceğim. Ara ara arkadaşlarla rekabetçi oyun ki ana amacım bu değil almakta. Baba oyun dediğimiz oyunları akıcı çok kaliteli bir şekilde oynamak ilk isteğim.
Kardeşim yeni 5800XT geliyor büyük ihtimallede 5500 bandında gelir bence 5800XT leri bekle hemde raytracing özelliği olacak 2070s alıp 5800xt çıkınca üzülme rdna 2 çok iyi olacak bende şahsen 5700xt var raytracing meraklısı değilim hali hazırda oyunlar ultrada zaten şahane gözüküyor raytracing için düşük fps ye değmez birde dlss olayı var dllss eski oyunlarda yok mesela gta v ben gta v de readeon image sharpening açıyorum üstüne %90 upscaling yapıyorum mis gibi 8x msaa da advanced graphics full de 120 fps alıyorum bence direk karar verme derim he birde yazılıma gelelim yazılımda aman aman problemler görmedim ben hatta hiç görmedim diyebilirim yazılımdan pek anlamam ama kart gayet stabil çalışıyor fps drop , fpsin aniden çakılması gibi bir durumla hiç karşılaşmadım biraz uzun oldu ama :D .
Bekleyebilirim aslında hocam. Çıkacağı tarih ve fiyatı önem arz ediyor. Fazla uzak olmazsa şu anki fiyat bandından alabilirim.

Hocam ısı değerleri nasıl o model çok ısınıyor felan diyorlar TUF modelinden sonra fiyatıda ucuz diğer modellere göre.
Bu endişe de yok değil hocam içimde. Sürekli kayıyor kafam bir o yana bir bu yana. RX serisi alırsam da daha iyi monitör almak için bütçem artar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı