RX 5700 XT vs RTX 2070 Super

Hangi kart tercih edilmeli?

• Oy verenlerin toplamı
    68
İkisi de neredeyse birbirine denk kartlar. Sırf Ray Tracing destekliyor diye 1000 TL daha fazla vermek anlamsız bence.

Ray Tracing şu anda henüz yaygın bir şey değil. Buna bağlı olarak standart bir şey de değil.

İleride AMD, RX 5700 serisine ve Radeon VII kartlarına sürücü güncellemesiyle Ray Tracing desteği verebilir. Tıpkı NVIDIA'nın GTX 1060 ve 1660 serisi ve sonrasına bu desteği verdiği gibi.

Birkaç yıl önce Nvidia sürücü tarafında sıkıntı çekerken aynı sorunu AMD son birkaç yıldır yaşıyor.
20 sürümü ile bu sorunlar çözülür umarım.

Asıl konuya gelirsek 2070S şu anda daha mantıklı ama TR'de fiyatlar tam ayarlanmadığı için 2080 alınabilir.

Kimse kusursuz sürücü yapamıyor. Nvidia tarafına da baksak forumda birçok konu açılıyor. Yine de burada AMD'yi savunmayacağım. AMD'nin stabil bi' sürücü yayınlaması cidden uzun sürüyor. İşlemci tarafına bakarsak 3. nesil Ryzen ile birlikte işlemcilerin turbo frekanslarına ulaşamadığına dair birçok konu açılmıştı yerli-yabancı forumlarda. Ne oldu peki? AGESA yayınlandı yaklaşık 2 ay sonra. Artık tavanın da üzerine çıkıyor frekanslar. Gerçi 1.5V falan verdiğinden işlemciye pek olumlu bakmıyorum. Kısa vadede AMD'nin ekran kartı tarafına da çeki düzen vereceğini umuyorum. Son zamanlarda RX serisinde donanımsal veya yazılımsal herhangi bir hata aldığını belirten kullanıcıyla karşılaştınız mı? Şahsen hiç karşılaşmadım. Zaten her RX 5700 XT sorunlu değil. Yüzdelik olarak bakarsak aslında çok az sıkıntı çeken olduğunu görebilirsiniz. Eğer aldığın kartta herhangi bir problem yoksa paşa paşa kullanırsın.

Kimse kusursuz sürücü yapamıyor. Nvidia tarafına da baksak forumda birçok konu açılıyor. Yine de burada AMD'yi savunmayacağım. AMD'nin stabil bi' sürücü yayınlaması cidden uzun sürüyor. İşlemci tarafına bakarsak 3. nesil Ryzen ile birlikte işlemcilerin turbo frekanslarına ulaşamadığına dair birçok konu açılmıştı yerli-yabancı forumlarda. Ne oldu peki? AGESA yayınlandı yaklaşık 2 ay sonra. Artık tavanın da üzerine çıkıyor frekanslar. Gerçi 1.5V falan verdiğinden işlemciye pek olumlu bakmıyorum. Kısa vadede AMD'nin ekran kartı tarafına da çeki düzen vereceğini umuyorum. Son zamanlarda RX serisinde donanımsal veya yazılımsal herhangi bir hata aldığını belirten kullanıcıyla karşılaştınız mı? Şahsen hiç karşılaşmadım. Zaten her RX 5700 XT sorunlu değil. Yüzdelik olarak bakarsak aslında çok az sıkıntı çeken olduğunu görebilirsiniz. Eğer aldığın kartta herhangi bir problem yoksa paşa paşa kullanırsın.
Ben eskiden AMD kullanıyordum. 2 yıla yakın bir süredir Nvidia kullanıyorum. İki yıldır abartısız söylüyorum sürücü ile alakalı tek bir sorun yaşamadım. AMD'den bahsetmiyorum sen biliyorsun ne olduğunu.

@Silinen üye Aynı durumda olan AMD kullanıcıları da var. Nvidia'da bu oran çok düşük. Göze batmıyor yani.
Evet. AMD'nin şu anda sıkıntısı garantisiz iş yapması. Benim en dikkatimi çeken ve bence hata sayılabilecek hareketleri RX470 gibi güzel bir karta bir şeyler ekleyip yeni modelini çıkarmak yerine aynı çipi fabrikadan OC'lu çıkarttılar. Bütün değerleri aynı. E bu şekilde olunca RX570 her ne kadar ucuz ve performanslı olsa da sorunlarla anılan bir kart. Oysa biraz ekleme yapıp voltajı düşük tutsalar yaşanmayacak bu durum. Sürücü kısmını da bir şekilde düzene sokmaları gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı