RTX 2070 ve R5 2600'lü sistem ile LoL'de 80 FPS veriyor

reten

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Crucial BALISTIX 8X2 3000MHz
SSD veya HDD modeli
Hyperx Fury 480GB
Ekran kartı
MSI RTX 2070 GAMING G 8GB
Anakart
MSI B450M PRO-VDH-PLUS
İşlemci
AMD R5 2600
2019 Haziran ayında biraz araştırmayla aldığım R5 2600 ve RTX 2070 bulunan bilgisayarım aldığım zamandan beri iğrenç performans veriyor. Hangi oyunu yüklersem yükleyeyim grafik ayarları en üst düzeye de alsam en düşüğe de alsam FPS hemen hemen hiç değişmiyor. Tüm oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Dandik oyun olarak Fall Guys girdiğimde bile ekran kartı ısınıp fanları çalıştırıyor. Oyun içi obje kenarları tüm oyunlar da karıncalanıyor. Görüntü kalitesi ne kadar arttırırsam arttırıyım oyunlarda belirgin şekilde çok kötü. Zamanında forumda araştırdığımda R5 2600, RTX 2070'i besler diyenler ve beslemeyebilir diyenler vardı. Sanırım beslemiyormuş... Topladığım zamandan beri termal macun hiç değişmedi ama sistem ilk zamanlarında bile şu anki halinden sadece biraz iyi. Oyun olarak ne zaman Cyberpunk, RDR, GTA gibi büyük oyunlar yüklesem grafiklerin kalitesizliği ve FPS anlamında sorun yaşadığım için 4 senedir ağlayarak sadece LoL oynadım ve şu an LoL bile oynayamayacak dereceye geldi.

Tam olarak şu ana dek konu açmaya çok üşeniyordum. Ne yapmalıyım sorun nedir hiçbir şey bilmiyorum.

İnternetten test yaptım ekran kartının çok kötü performans verdiğini doğruluyor ama site adı yasaklıymış 🥶

RTX 2070'im resmen önceki bilgisayarımdaki 1050 Ti'dan daha kötü çalışıyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler 😇

Evet, çoğu oyunda ekran kartından tam verim alamazsınız o işlemci ile ama bu düşük FPS alacağınız anlamına da gelmez. Furmark'taki FPS'i ve sıcaklığınızı ve işlemci için de Cinebench R23'teki multicore testini yapıp puanınızı söyler misiniz?
Resolution: 1920x1080 (FS) - AA:0 samples Max GPU Temp: 83°C FPS: min:137, max:144, avg:139 - OPTIONS: DynBkg

diğer program libmm.dll bulunamadı diye hata verdi anlamadım

Resolution: 1920x1080 (FS) - AA:0 samples Max GPU Temp: 83°C FPS: min:137, max:144, avg:139 - OPTIONS: DynBkg

diğer program libmm.dll bulunamadı diye hata verdi anlamadım
FPS normal ama sıcaklık yüksek, uzun kullanımda performans düşüşüne sebep oluyor olabilir. DLL dosyalarının eksikliği kurulumdaki eksikliklerden kaynaklanabilir, C++ sürümünü tekrar kurmayı deneyin veya şu video işe yarayabilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS normal ama sıcaklık yüksek, uzun kullanımda performans düşüşüne sebep oluyor olabilir. DLL dosyalarının eksikliği kurulumdaki eksikliklerden kaynaklanabilir, C++ sürümünü tekrar kurmayı deneyin veya şu video işe yarayabilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5253 puan aldı hocam sağol bu arada ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum

5253 puan aldı hocam sağol bu arada ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum
O da büyük ihtimalle çok ısınıyor ve bundan dolayı bir tık düşük performans veriyor. 6500 civarı bi puan alıyor benim Ryzen 2600. (CBP kapalı 3.4 GHz kullanıyorum.)

İlk olarak kasanız havadar değilse hava almasını sağlayın. Termal macun yenilemelerini yapın.

Uzun süredir format atmadıysanız temiz Windows kurulumu yapmak da performans artışı sağlayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı