RTX 2070 ve Ryzen 5 2600X sistem düşük FPS

• Konuyu başlatan Wynex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 4.804
Windows 10 versiyon kaç eceba 1809 değil ise buna güncelleyiniz. (Tavsiyem temiz kurulum değil ise)
Display Driver Uninstaller (DDU) ekran kartı driverinizi bu ile kaldırıp tekrar temiz bir kurulum yapın son sürüm ile.
Kurulum sonrası ekran kartı ayarlarıyla oynamadan direk oyunda girip değerleri bir kontrol edin. Eğer hala problem devam ediyorsa ayarları bu şekilde değişip tekrar deneyin, güçtende performansa çekmeyi unutmayın.
2.png

Mümkünse Pubg testi iyi olacaktır durumu anlama açısından. (veya ona denk)
Problemin devam etmesi halinde tekrar temiz kurulum yapıp denemeniz, yoksa belleklerde veya başka bir parçada donanımsal problem olabilir.

Windows 10 versiyon kaç eceba 1809 değil ise buna güncelleyiniz. (Tavsiyem temiz kurulum değil ise)
Display Driver Uninstaller (DDU) ekran kartı driverinizi bu ile kaldırıp tekrar temiz bir kurulum yapın son sürüm ile.
Kurulum sonrası ekran kartı ayarlarıyla oynamadan direk oyunda girip değerleri bir kontrol edin. Eğer hala problem devam ediyorsa ayarları bu şekilde değişip tekrar deneyin, güçtende performansa çekmeyi unutmayın.
Eki Görüntüle 362018
Değerli yorumun için teşekkür ederim, Windows 10 sürümüm 1809.
Nvidia Denetim Masasındaki göstermiş olduğunuz ayarlar aynı, sadece ölçeklendirme kısmında tam ekran ayarlıydı bende, en boy oranı yaptım onu.

DDU ile önceden driveri kaldırmıştım, fakat tekrar deneyeceğim 1-2 saat sonra sonucu paylaşırım.

Mümkünse Pubg testi iyi olacaktır durumu anlama açısından. (veya ona denk)
Problemin devam etmesi halinde tekrar temiz kurulum yapıp denemeniz, yoksa belleklerde veya başka bir parçada donanımsal problem olabilir.
PUBG'de önceden çektiğim fotoğraflar vardı, değişkenlik gösteriyor tabii ki FPS.

1080p ultra ayarlar; (70-140 FPS aralığında alıyorum, 140 FPS çok nadir.)

Ekran Görüntüsü (411).jpg Ekran Görüntüsü (413).jpg

1080p very low ayarlar; (90-160 FPS aralığında alıyorum, 160 FPS çok çok nadir.)

Ekran Görüntüsü (377)-min.jpg
FPS Drop'un sebebi kullandığınız HDD olabilir. Sorun yaşadığınız herhangi bir oyunu SSD'ye yükleyip sorun var mı diye bakın.
Hocam FPS drop veya drop yemiyorum, anlatamıyorum sanırım derdimi.
Savaş esnasında FPS düşer ya hani, bende de aynı şekilde oluyor, savaş esnasında FPS düşüyor.

Üsteki yazıma ekleyim unuttuğum şeyleri.
BIOS güncellemesi var mı, bir ona bak. Birde ekran ayarlarında ölçeklendirme nasıl yapılacağını CPU yap, AMD kullanırken bendede biraz FPS de problem vardı ayarlardan bi şekil kısmen çözmüştüm ama hatırlamıyorum.

Üsteki yazıma ekleyim unuttuğum şeyleri.
BIOS güncellemesi var mı, bir ona bak. Birde ekran ayarlarında ölçeklendirme nasıl yapılacağını CPU yap, AMD kullanırken bendede biraz FPS de problem vardı ayarlardan bi şekil kısmen çözmüştüm ama hatırlamıyorum.
BIOS güncel, CPU ayarı yok. Yanlış yere mi bakıyorum acaba?

Adsız.jpg

FPS sorunumu işlemcimi 4.2GHz’a çıkartarak çözdüm, fakat işlemci stok soğutucuyla 4.2GHz hızda boşta 45-65 derece yükte 70-85 derece çalışıyor, fan hızları %100 olmasına rağmen.

CS:GO Dust 2 haritasında en düşük ayarlar 1920x1080 çözünürlükte 250-450 bölgeden bölgeye değişen FPS alıyorum.

PUBG’de 144 FPS’in altına çok nadir iniyorum, işlemciye overclock yapmak GPU kullanımımı ciddi anlamda etkiledi.

Tek sıcaklık problemim var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı