RTX 2070 vs RX 5700 XT

Boralas

Hectopat
Daha fazla  
Konu daha önceden açılmış fakat daha güncel olsun diye tekrar açtım. Cidden çok kararsız kaldım. İzlediğim test videolarında RX 5700 XT daha önde gibi fakat Ray Tracing'de çok güzel bir teknoloji. Siz hangisini önerirsiniz?

FPS olarak galiba 5700 XT daha önde fakat NVIDIA yazılımsal olarak çok daha sorunsuz, ve tabii ki Ray Tracing teknolojiside var. 5700 XT alırsanız takılma, oyunun kapanması gibi sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

FPS olarak galiba 5700 XT daha önde fakat NVIDIA yazılımsal olarak çok daha sorunsuz, ve tabii ki Ray Tracing teknolojiside var. 5700 XT alırsanız takılma, oyunun kapanması gibi sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Ben de burada takıldım biraz. Çünkü biraz bakındığımda AMD ile sorun yaşayan sayısı çok fazla iken NVIDIA ile çok az.

Ben de burada takıldım biraz. Çünkü biraz bakındığımda AMD ile sorun yaşayan sayısı çok fazla iken NVIDIA ile çok az.
Evet, eğer RTX 2070'in vereceği fps sizi tatmin ediyorsa bence onu alın. Nvidia ile sorun yaşayan arkadaşların genelde başka parçalarında sorun oluyor, darboğaz yaşanması vs.

Şu an Radeon sorunları sıfırlandı diyebilirim. Herhangi bir stuttering, siyah ekran, oyundan atma, FPS düşüşü yaşamıyorum. Merak ettiğim VSR özelliğini de artık sorunsuz olarak ETS 2 ve CS GO oyunlarında kullanıyorum. 1440p olarak 1080p ekrana artık takılma veya düşüş olmadan oynuyorum.

Performans olarak da 5700 XT daha iyi. 2070 superin hemen ardında denebilir. Ortalama olarak oyunların 1/3 ünde bir tık daha iyi. Geri kalanlarda 2070s daha iyi. Yani normal 2070 e göre bariz üstünlük var.

Işın izlenme teknolojisi için 2060 ve 2060s kötü. 2070s ve üstü tavsiye ediliyor. 2070 mevcut oyunlarda yeterli olur da sonra çıkacak olan RT destekli oyunlarda nasıl performans verebilir merak konusu. Bence bu iş için bir nesil daha beklemek gerekli. Bir de mevcut RT destekli oyunlardan kaç tanesini oynamayı düşündüğünüz önemli.

Dediklerinize katılıyorum ayrıca 2070 fiyatları çok uçuk kalıyor RX 5700 XT karşısında. İlk başta RX 5700 XT alıp daha sonra RTX için 3000 serisini bekleyeceğim sanırım. Teşekkürler.

Dediklerinize katılıyorum ayrıca 2070 fiyatları çok uçuk kalıyor RX 5700 XT karşısında. İlk başta RX 5700 XT alıp daha sonra RTX için 3000 serisini bekleyeceğim sanırım. Teşekkürler.
Çok gereksiz masraf olmaz mı ? Aldığınız 5700 XT'yi sattığınız zaman zararla satmak zorunda kalacaksınız, RTX 3000 serisi bu yıl duyuruluyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı