RTX 2070S sistemde "DRIVER_OVERRAN_STUCK_BUFFER" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Arashigimo

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32 GB (4x8) DDR4 3600 MHz t-Force Vulcan TUF
Ekran kartı
ASUS Dual-RTX 2070 Super-O8G-EVO
Anakart
ASUS TUF B450-PRO GAMING
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Son bir ayda toplam beş tane mavi ekran aldım. Son üç mavi ekran, son üç gün peş peşe geldi ve hepsi drıver_overran_stuck_buffer hatasını verdi. Bütün sürücülerim BIOS dahil hepsi günceldir. Yarın vakit bulabilirsem bu konuya RAM testi yapıp sonucunu da ekleyeceğim. Son yaptığım en güncel sürüm olan BIOS güncellemesinden sonra bilgisayarım, güç düğmesine basıp açtıktan 1-2 saniye sonra daha ekran açılmadan kapanıp 1-2 saniye sonra kendi kendine geri açılıyor. Sistem bilgilerimi ve minidump dosyalarımı aşağıda paylaşıyorum. Bu sorunları çözmemde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Minidump dosyalarım

Son bir ayda toplam beş tane mavi ekran aldım. Son üç mavi ekran, son üç gün peş peşe geldi ve hepsi drıver_overran_stuck_buffer hatasını verdi. Bütün sürücülerim BIOS dahil hepsi günceldir. Yarın vakit bulabilirsem bu konuya RAM testi yapıp sonucunu da ekleyeceğim. Son yaptığım en güncel sürüm olan BIOS güncellemesinden sonra bilgisayarım, güç düğmesine basıp açtıktan 1-2 saniye sonra daha ekran açılmadan kapanıp 1-2 saniye sonra kendi kendine geri açılıyor. Sistem bilgilerimi ve minidump dosyalarımı aşağıda paylaşıyorum. Bu sorunları çözmemde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Minidump dosyalarım

Buna benzer sorun yaşadım bende çözümleri denedim modların vs ama yok nafile cihaz mutlaka 1 veya 1'den fazla mavi ekran verip sonra açılıyor bazen de hiç mavi ekran vermiyor denediğim yöntem BIOS güncellemesi yapmak format atmak RAM tesi yapmak hepsini yaptım sorun hala devam ediyordu PC sattım çok uyguna çünkü sinek küçüktür mide bulandırır oldu en son.

Diğer açtığınız mavi ekran konularında zaten hatanın sebebi ve çözümleri belirtilmiş. Son açtığınız mavi ekran konusu 26 Nisan'da açıldığı için 26 Nisan sonrası oluşan dump dosyası sonuçlarını söylüyorum:
  • İlk baktığım dmp dosyasında (27 Nisan) MSI Afterburner ve Kaspersky ile ilgili iki yüklenemeyen modül var.
  • İkinci baktığım dmp dosyasında (28 Nisan) yukarıdakilere ek olarak bilgisayara bağlı çizim tableti sürücülerinizin hata verdiğini görüyorum.
  • Üçüncü ve 29 nisanda oluşmuş dmp dosyasında ise ilk baktıklarımın aynısı var.
Sorununuz ana sebebi bana kalırsa RAM'lerle alakalı. Sistemi ilk kurduğunuzda 2x8 RAM almışsınız. Sonradan 2x8 RAM daha eklemişsiniz.
UNEXPTECTED_KERNEL_MODE_TRAP. Bu mavi ekran kodunu 20 Nisan'da almışsınız ve rapor içeriğinde donanımla alakalı bir sorun gözüküyor. Bu hata genellikle bellek uyumsuzluklarında meydana gelir. Yani uzun lafın kısası hatanın sebebi sonradan eklemiş olduğunuz RAM belleklerle, eski belleklerin uyumsuzluğundan kaynaklı bence. Son mavi ekran konusunda XMP kapatınca hatanın çözüldüğünü belirtmişsiniz. Ayrıca anladığım kadarıyla bundan önce yaptığınız Memtest86 testlerinde XMP açıkmış. XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın.

Diğer açtığınız mavi ekran konularında zaten hatanın sebebi ve çözümleri belirtilmiş. Son açtığınız mavi ekran konusu 26 Nisan'da açıldığı için 26 Nisan sonrası oluşan dump dosyası sonuçlarını söylüyorum:
  • İlk baktığım DMP dosyasında (27 Nisan) MSI Afterburner ve Kaspersky ile ilgili iki yüklenemeyen modül var.
  • İkinci baktığım DMP dosyasında (28 Nisan) yukarıdakilere ek olarak bilgisayara bağlı çizim tableti sürücülerinizin hata verdiğini görüyorum.
  • Üçüncü ve 29 Nisanda oluşmuş DMP dosyasında ise ilk baktıklarımın aynısı var.
Sorununuz ana sebebi bana kalırsa RAM'lerle alakalı. Sistemi ilk kurduğunuzda 2x8 RAM almışsınız. Sonradan 2x8 RAM daha eklemişsiniz.
UNEXPTECTED_KERNEL_MODE_TRAP. Bu mavi ekran kodunu 20 Nisan'da almışsınız ve rapor içeriğinde donanımla alakalı bir sorun gözüküyor. Bu hata genellikle bellek uyumsuzluklarında meydana gelir. Yani uzun lafın kısası hatanın sebebi sonradan eklemiş olduğunuz RAM belleklerle, eski belleklerin uyumsuzluğundan kaynaklı bence. Son mavi ekran konusunda XMP kapatınca hatanın çözüldüğünü belirtmişsiniz. Ayrıca anladığım kadarıyla bundan önce yaptığınız Memtest86 testlerinde XMP açıkmış. XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 testi yapın ve sonuçları paylaşın.

İlgilenip baktığınız için teşekkür ederim. Yoğun çalıştığım için düzgün bir geri dönüş yapamadım. En son mavi ekran hatasını aldıktan bir gün sonra Memtest86 testini yapmıştım ve ramlerim yüzde yüz sağlık çıktı. Sonuç ekranının fotosunu çektim. Aşağıda paylaşıyorum.

Tabi siz bu mesajı yazdıktan önce yaptığım için testi xmp açıktı. Xmp'yi kapatmak istemiyorum. 3600 mhz özelliği ile aldığım ramlerin bir anlamı kalmaz o zaman.

Sonradan eklediğim ramler ise ilk ramlerin birebir aynısı. Herhangi bir uyumsuzluk sıkıntısı olmasın diye birebir aynılarından temin ettim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-05-09 at 19.13.59.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-09 at 19.13.59.jpeg
    158 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
İlgilenip baktığınız için teşekkür ederim. Yoğun çalıştığım için düzgün bir geri dönüş yapamdım. En son mavi ekran hatasını aldıktan bir gün sonra Memtest86 testini yapmıştım ve ramlerim yüzde yüz sağlık çıktı. Sonuç ekranının fotosunu çektim. Aşağıda paylaşıyorum.

Tabi siz bu mesajı yazdıktan önce yaptığım için testi xmp açıktı. Xmp'yi kapatmak istemiyorum. 3600 mhz özelliği ile aldığım ramlerin bir anlamı kalmaz o zaman.

Sonradan eklediğim ramler ise ilk ramlerin birebir aynısı. Herhangi bir uyumsuzluk sıkıntısı olmasın diye birebir aynılarından temin ettim.
Testin doğru sonuçlar vermesi için X.M.P kapalı olması gerekiyor. Sizce RAM MHz'si mi daha önemli yoksa sistemin stabil çalışması mı?

Testin doğru sonuçlar vermesi için X.M.P kapalı olması gerekiyor. Sizce RAM MHz'si mi daha önemli yoksa sistemin stabil çalışması mı?
Tabi ki sistemin stabil çalışması fakat bu ramleri 3600 mhz olduğu için aldım ve doğal olarak bu hızda kullanmak istiyorum. Dediğiniz gibi xmp yi kapatıp tekrar Memtest86 testini yapacağım. Aksi taktirde ramleri garantiye mi göndermem gerekiyor ondan da emin olmadım. Test sonucunun tekrardan yüzde yüz sağlıklı çıkması durumunda sorunun benim sistemimde olduğu anlamına gelecek anladığım kadarı ile.

Tabi ki sistemin stabil çalışması fakat bu ramleri 3600 mhz olduğu için aldım ve doğal olarak bu hızda kullanmak istiyorum. Dediğiniz gibi xmp yi kapatıp tekrar Memtest86 testini yapacağım. Aksi taktirde ramleri garantiye mi göndermem gerekiyor ondan da emin olmadım. Test sonucunun tekrardan yüzde yüz sağlıklı çıkması durumunda sorunun benim sistemimde olduğu anlamına gelecek anladığım kadarı ile.
X.M.P kapalı şekilde testi gerçekleştirin. Şu an sizin konunuz çok aklımda değil. En son mesaj yazalı 1 hafta olmuş ve bu süreç içerisinde onlarca konuya daha baktım. Eğer hata RAM'lerde çıkmazsa tekrardan tüm döküm ve konularınızı inceleyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı