Daha önce buna benzer bir test yapmıştım ve bana +80 gold sertifikalı 750vatt lık bir psu önermişti önermişti site. Sizce uygunmudur bu yoksa gelecekte bilgisayara yeni parça almaya kalkışırsam diye 850vatt mı almalıyım?Bence iyice bir kontrol edin.
Bu arada mesajı atmak için tam 1 saattir bekliyorum hata varmış.
Yeni birşeyler alacak iseniz bence alın çünkü o +80 verimlilikten bahsediyor sanırım yani 750W fakat 600W kullanan gibi birşey sanırsam yani bence alın fakat + bölümüne de dikkat edin.Daha önce buna benzer bir test yapmıştım ve bana +80 gold sertifikalı 750vatt lık bir psu önermişti site. Sizce uygunmudur bu yoksa gelecekte bilgisayara yeni parça almaya kalkışırsam diye 850vatt mı almalıyım?
Evet zaten sitede ne kadar overclock da yapacağımızı sordu. O yüzden dediğiniz doğru.i7 8700K ve GTX 1080 Ti ikilisini 750 Watt bir güç kaynağı ile kullanıyorum. O siteden baktığınız değerler bütün bileşenlerin tam yük kullandığını var sayarak oluşturulmuş değerlerdir şuan bir çok high end PC o değerleri görmez. Verimliliği yüksek bir 750 Watt PSU işinizi çözer. Kendi kullandığım PSUyu bırakıyorum belki düşünürsünüz.
EVGA SuperNOVA 750 P2 220-P2-0750-X1 80+ PLATINUM 750W Fully Modular EVGA ECO Mode Includes FREE Power On Self Tester Power Supply - Newegg.com bu da satın alma linki![]()
EVGA SuperNOVA 750 P2, 80+ PLATINUM 750W, Fully Modular , EVGA ECO Mode, 10 Year Warranty , Includes FREE Power On Self Tester Power Supply 220-P2-0750-X1
The unbeatable performance of the EVGA SuperNOVA P2 power supply line is now available in 750 watts. Based on the award winning P2 power supplies, this unit features 80 Plus Platinum rated efficiency, and clean, continuous power to every component. The ECO Control Fan system offers fan modes to...www.evga.com
https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Warranty-220-P2-0750-X1/dp/B010HWDP48 hangisinden daha ucuza geliyorsa oradan alın kargo vergi v.s fark edebiliyor.
Sizin söyledikleriniz sonucunda corsair tx750m almaya karar verdim yardımlarınız için teşekkürler.Watt hesabı yapınca 550 WATT da yeter fakat ekran kartı sadece WATT çekmez yüksek amper de ister. PSU'dan gelen ekran kartı güç çıkışının kaç amper verebildiği değere ulaşabilirsin ama ekran kartının kaç amper istediğine ulaşmak kolay değil.
Pratikte benzer verimlilik ve kalitede iki PSU'dan WATT gücü yüksek olanın amper gücü de doğru orantılı olarak daha yüksektir.
Bir diğer husus da PSU kapasite sınırının altında çalışırsa daha az ısınır, fanı daha az çalışır ve daha az yıpranarak daha uzun yıllar kullanılır.
Önerim en az 700-750 WATT gücünde 80+ gold sertifikalı bir PSU almanız.
Verimlilik önemli.Sizin söyledikelriniz sonucunda corsair tx750m almaya karar verdim yardımlarınız için teşekkürler.
Evet o yüzden alamaya karar verdiğim psu'ın verimliliği 80+ goldVerimlilik önemli.
850W alın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.