Yeter ama kaliteli olursa yetirisinAlmasını planladığım sistemde RTX 2070s ve i7 9700k olacak. Çok fazla olmasa da overclock da yapmayı planlıyorum. Sizce 750Watt yeterli midir yoksa daha fazlası mı gerekir?
Ne anlatmak istediğimi bu ürünlerle anlatayım o zaman, hiç PSU'ların +12V çıkış değerlerinin neden farklı olduğunu ve bu çıkışın bilgisayarın hangi parcasını beslediğini de anlayabilirsin:@Teacher80 Bu yorumu yazarken ne düşündünüz? Amper değeri olmadan W hesaplanabilir mi? W değeri belli olan bir PSU'da farklı bir akım değeri nasıl olabiliyor? PSU; CPU, GPU için 12V çıkış verir. 12*Amper=W değerini verir. Watt/Gerilim ile de akım değeri bulunur. Çok basit ve sabit bir kuraldır. Yanıltıcı bir bilgi veriyorsunuz.
Konuya dönersek; 650W veya biraz daha üzeri kullanılabilir. Ek donanımlar ve OC için fazlasıyla tolerans payı bırakmış olursunuz, sessiz ve ısınmayan bir PSU'nuz olur.
800W 80+ işini görür diye düşünüyorum, almayı düşündüğün modeli bana at etiketleyip hangi kanaldan kaç Watt aktardığına bakayımVerimliliği yüzde kaç olmalı?
Attığım resimlere ve makalelere bakacak kadar okuma yazman yok değil mi? PSU'nun genel WATT değeri ile ekran kartını besleyen +12V yazan WATT ve amper değeri aynı mı?@Teacher80 Komiksiniz, bilgisiz insanların bu cesaretine hayranım. "Watt hesabı yapınca 550 WATT da yeter fakat ekran kartı sadece WATT çekmez yüksek amper de ister." Konuya hakim değilsiniz, hatanızı bile fark etmiyorsunuz. Ne desek boş size. Kafanıza göre takılın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.