@dogant yine mi yanlış bilgiler vermeye başlamış? Ben bu kardeşimizin bir tane doğru bilgi verdiğini görmedim ki zaten. Bak güzel kardeşim, RTX 2080'i 1080p'de çalıştırmaya kalkarsan, kulağına doğru yaklaşır ve sana tepki sözcükleri fısıldamaya başlar. Mesela, 1080p'de %70-80 kapasitede kullanacağın RTX 2080 ile, atıyorum %99 kapasitede kullanacağın RTX 2070'in vereceği FPS aynı olur. Daha ucuz bir kart ile alacağın FPS'i, RTX 2080 ile daha fazla para ödeyerek almış olursun.
2K'dan daha çok FPS alırsın diye kıyas mı yapılır Allah aşkına? 2K'da daha çok kare işliyorsun. Bırak da görece daha az FPS al. Bir de 5 sene kullanmak istiyorsan, 1080p mantıklı demiş. RTX 2080 ile 5 yıl 2K'da da oynarsın, için rahat olsun. 70-80 FPS'in altına düşmeyen her oyun akıcıdır. Takmışsınız 120, 144, 165, 180, 240 FPS'lere.
1080p'de işlemciye ağırlık verilmesinin sebebi; çözünürlük düştükçe işlemci daha çok yüke giriyor ve bir yandan da ekran kartını beslemeye çalıştığı için drop yiyebiliyor. Bundan dolayı çok güçlü bir işlemci gerekiyor. 1080p için hem RTX 2080'e o kadar para verip hem de pahalı, sağlam bir işlemci almak mantıklı bir iş değil. RTX 2080'i 2K'da çalıştırırsın ve besleyebilecek Intel ya da AMD işlemci takarsın, olur biter.
Intel'in CEO'su gibi Intel'i savunur. Nvidia'nın CEO'su gibi Nvidia'yı savunur. Yanlış bilgiler verir. Milletle laf dalaşına girer. Çattık yahu.