RTX 2080 1080P Kullanılır mı?

Kardeşim istersen 720p oynarsın. İşlemcinde el veriyorsa neden kullanılmasın? BattlefieldV oynarsın raytracing açarsın ultra ayarlarda oynarsın. Sisteme güvenmeyip açılmayan grafik ayarlarını açarsın kaymak gibi görüntü alırsın. Kart %100 çalışacak diye bir şart yok. %100 çalışmadığı halde seni tatmin edebiliyorsa daha ne isteyeceksin? Hem daha az ısınır, hem yükü hafif olduğu için ömrü uzun olur. Dediğim gibi, keyif alacaksan hiçbir sorun olmaz ki almamak için hiçbir sebep yok ortada. Ben mesela imkanım dahilinde RTX2060 almayı planlıyorum. 1080p için kullanacağım. 2k gündemimde bile yok, gerek yok çünkü 1080p ile mutluyum. 144Hz-1080p varsa tadından yenmez.

Farkettim bende çok rastladım yanlış yorum ettiğine bilerek cevap verip raporlamadım ama böylede olmaz milleti yanlış yönlendirmeyelim.

Yine acayip acayip yorumlar gelmiş. 1080p de tabiki kullanırsın. Ancak işlemcin gerçekten çok güçlü olmalı. İ7 veya i9 işlemcilerle 1080p/ultra ayarlarda 100 fps civarında akar gidersin. RT açarsan 60-70 fps civarında gezersin, pek tavsiye etmem RT açmanı. Unutma işlemcin tek çekirdek performansında gerçekten çok iyi olmalı.

1080p 144Hz ise mantıklı tabi bu söylediklerim. Ben şahsen 2k monitörde 60FPS oynamayı değil, 1080p monitörde 144FPS oynamayı tercih ederdim. Tercih meselesi biraz tabi.
RTX2080 alan adam işlemcisinide büyük ihtimalle ona göre almıştır diye düşünüyorum.

Rekabetçi oyunlarda ayarları kısa çok yüksek FPS alır. Hikaye bazlı oyunlarda ayarları ultraya alıp RT'yi de açar harika olur. 2k-4k çözünürlüğüne gerekte yok zaten onlar için 2080 ti anca yetebiliyor.

Olmuyor öyle, bazen görüyorum R5 2600 işlemcisi var, RTX 2070 ile 1080p de ekran kartım tam çalışmıyor diyenler oldu. Kullanım oranı neden %60'larda kalıyor diyordu.

RTX 2080 ve üzerindeki ekran kartı ile 2K, 27" ve VA/IPS panelden aşağıda oynayan da... Ne bileyim Zevk meselesi desem değil. Bana göre zevksizlik. Ferrari, Porsche, Lamborghini vs. kullanan adamın, arabasını sokağa parketmesi ya da yakıtın ucuzunu araması gibi bir şey.

Herkes şimdi ye bakmış tuhaf 2 yıl sonraki oyunun grafiği şimdiki oyun gibi olmayacaktır şimdiden rtx 2080 alsan full hd de rtx 2070 aynı fps yi alabilirisn belki kullanıma bağlı olarak. Diyelim şimdi aldın ultra full hd de ekran kartı%80 kullanılıyor 100 fps alıyor ve rtx 2070 %100 kullanıyor o da 100 fps alıyor. 2 yıl sonra rtx 2070 %100 de 70 fps alıyor rtx 2080%100 de 95 fps alıyor. Böylece ileriye dönük oluyor upgrate yapmana gerek kalmıyor. Arkadaş bunu sormuş ama siz full hd için rtx 2080 fazla rtx 2060 al diyorsunuz adam şimdiyi değil geleceği düşünüyor. İstersen rtx 2060 alıp 2 yıl sonra yeni çıkan kartlarla güncelleyebilirsin ama cebinden çıkan apra daha fazla olabilir belki de olmaz en iyisi full hdye uygun akrt alıp zamanı gelince upgrate yapman çünkü o zaman teknoloji ile şimdi bir olmaz daha ucuza rtx 2080 den güçlü kart çıkacaktır 2 yada 3 yıl sonra ama yine de sen bilirsin .

@hayallerim var

Emin ol, "zamanı gelince" dediğin zamanda da 2K'ya (ya da o zaman hangi çözünürlük standartsa) geçmeyeceksin. Çünkü bu kafa yapısıyla, yarın güncellerim, yarın güncellerim dedikçe, kendini hep sınırlı kullanıma odaklamış olacaksın. Bu durum, 3 beden bol pantolon alayım da çocuğum seneye de giyer mantığıyla hareket eden ebeveyn davranışı. O çocuk, o bol pantolon yüzünden bu sene şalvar gibi pantolon giyecek. Seneye de büyüyecek ve o pantolon ona dar gelecek. Olan çocuğun zevkine olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…