RTX 2080 için 650W yeter mi?

12V kanalından, net 650W vermiyorsa yetmez. Daha doğrusu besleme anlamında bir problem olmaz fakat PSU tam kapasiteye yakın çalışırsa, daha çok fan döndürme ihtiyacı duyuyor ve daha çok ısınarak, daha çok gürültü yapıyor.

O yüzden sisteminin kaç W tüketim yaptığını hesap et ve yaklaşık %60 kapasiteyle çalışacak bir PSU seçimi yap. Minimum 700-750W civarı PSU, daha iyi bir seçenek olur.

1.jpg

12V kanalından, net 650W vermiyorsa yetmez. Daha doğrusu besleme anlamında bir problem olmaz fakat PSU tam kapasiteye yakın çalışırsa, daha çok fan döndürme ihtiyacı duyuyor ve daha çok ısınarak, daha çok gürültü yapıyor.

O yüzden sisteminin kaç W tüketim yaptığını hesap et ve yaklaşık %60 kapasiteyle çalışacak bir PSU seçimi yap. Minimum 700-750W civarı PSU, daha iyi bir seçenek olur.
Bütün bileşenler maksimum güçte çalışsa bu kasanın çekeceği maksimum değer 480W olur en fazla. Arkadaşın alacağı PSU en az 620 W güç sağlayabiliyor modüler olduğundan. Aradaki 140W yeterli bir boşluk. Ayrıca Gold sertifikalı bir PSUdan bahsediyoruz. Everest PSUlar gibi ısınma ve sesin çok olacağını sanmıyorum.

Modüler PSU'larda verim konusunda sorun yaşanmaz. Çünkü modüler olması zaten onu premium yapıyor. 648W veriyor psu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı