Tugay4154
Kilopat
Merhaba arkadaşlar. 5 aydır kullandığım masaüstü bilgisayarımda yaklaşık 1 haftadır başlamış olan anlık donmalar ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var. Gerek masaüstünde bir şey yapmadan gerek oyun oynarken gerek video izlerken gerekse sadece müzik dinlerken anlık donmalar yaşıyorum. Yaklaşık 3 - 4 saniye kadar donma oluyor ve reset atmaya gerek kalmadan düzeliyor ve daha sonra oyun oynamaktaysam oyuna devam ediyorum,video izliyorsam gene izlemeye devam ediyorum. Yani kendiliğinden düzeliyor tekrardan. Şu programı kurmuştum ondan mı yapıyor acaba diyebileceğim bir program kurmadım sonradan. İlk aldığımda hangi programları kurduysam aynıları var. SSD kullanıyorum ve işletim sistemi SSD'ye kurulu. Masaüstündeyken ve hiçbir işlem yapmamama rağmen donması SSD'de bir sorun mu var acaba diye düşündürüyor beni ama PC ilk açılışta donmuyor. Reset atmaya gerek kalmıyor. SSD arızalarında genelde PC'ye ilk açılışta birkaç sefer reset atmak gerekiyordu. Çünkü açılmıyor ve donuyordu. Masaüstünde de donuyordu.
Sistem:
* Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio
* İşlemci: Intel i7 9700K
* Anakart: Asus Prime Z390A
* RAM: Corsair Vengeance 16gb 3200Mhz.
* SSD: Samsung Evo 970 500GB
* Orjinal Windows 10 Pro: Güncel
* Ekran kartı: Güncel
* BIOS: Güncel
Sistem:
* Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio
* İşlemci: Intel i7 9700K