RTX 2080 sistem yükseltmesi

Usta,2080 gibi bir kartın yetmediğini ilk defa duyuyorum.O olay oyunun işlemciye daha fazla yüklenmesinden dolayı olabilir,piyasadaki bazı mmo oyunlar öyle çünkü,muhtemelen onla alakalıdır diye düşünüyorum.

O kadar mod ile sorun yaşama sebebinin bilgisayar değil oyunun kendisi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Belli bir miktardan sonra oyun motoru sıkıntı çıkarıyor olabilir. İlla yükseltme yapmayı düşünüyorsan 3080ti beklemen daha mantıklı olabilir. Skyrim modları ciddi VRAM kullanıyor ve sorun VRAM kaynaklıysa 10 gb VRAM de yeterli olmayabilir. 3090 ise fiyatını hak etmiyor. İşlemci ise gayet yeterli, sadece oyun oynamak için yükseltmeye gerek yok.
AMD tarafında ise 6800XT bakabilirsin. Performans açısından 3080 rakibi ve 16 gb VRAM ile geliyor. Ray tracing konusunda bir miktar daha yavaş, ileride ray tracing kullanırım diyorsan Nvidia daha mantıklı olabilir.
3080 ile 6800XT arasında ne kadar performans farkı var? 6 GB VRAM bile çok fayda sağlar

3080 ile 6800XT arasında ne kadar performans farkı var? 6 GB VRAM bile çok fayda sağlar
Neredeyse aynı performansları var. Ama daha önceki AMD ekran kartlarında Nvidia'ya göre düşük OpenGL performansı vardı. Bu nesilde de aynı sorun var mı bilmiyorum. Varsa minecraft vb. OpenGL tabanlı oyunlarda daha düşük performansı olacaktır. DirectX veya Vulkan tabanlı oyunlarda böyle bir sorun yok. Zaten günümüzde neredeyse tüm oyunlar bunları kullanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı