RTX 2080 Super Windforce OC Coil Whine iade etmeli miyim?

Blastarsk

Megapat
Öncelikle iyi akşamlar. İnceHesap'tan 23 Ekim'de Gaming Gecesinden 5800 TL'ye Gigabyte RTX 2080 Super Windforce OC almıştım. Kartta maalesef aşırı fazla coil whine vardı ben de bir daha almaya kalksam 5800 TL'den bulamam diye değişim talebinde bulundum. 1 hafta sonra kart geri gelmiş ve değişim talebim reddedilmişti. Sebebi ise bu coil whine seviyesinin normal olmasıymış. Bence bu ses seviyesi normal olamaz, yük altındayken oyunun sesini bastıracak şekilde cızırtı çıkartıyor. Sizce kartı iade etmeli miyim yoksa bu duruma katlanayım mı? İade edersem fiyatları 6000-6300 seviyelerine düştüğü durumda RTX 3070, düşmezse çıktığı vakit RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum, veya 5800 TL'nin üstü olmaması durumda başka RTX 2080 Super modelleri de olabilir. İade talebim kabul olmazsa ne yapmalıyım? Çünkü değişim için gittiği yerde de kutuya zarar vererek açmışlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Konuya fazla belli olmasa da bir fikir sahibi olmanız için sesin azıcık belli olduğu bir video koydum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Değişim Sonucu.jpg
    Değişim Sonucu.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 89
Ben Coil Whine için garantiye yollamıştım kendi kartımı ve bana sorunsuz diye geri yollandı artıdan mağazada test istedim gözümün önünde ve Coil Whine sesi çok az çıktı, sonuç olarak değişim olmadı, videodaki coil whine sesi için değişim ya da iade yapmazlar muhtemelen çünkü yeterince yüksek sesli değil, daha çok çığlık sesi gibi olduğunda değişiyorlar anlaşılan :).

Ben Coil Whine için garantiye yollamıştım kendi kartımı ve bana sorunsuz diye geri yollandı artıdan mağazada test istedim gözümün önünde ve Coil Whine sesi çok az çıktı, sonuç olarak değişim olmadı, videodaki coil whine sesi için değişim ya da iade yapmazlar muhtemelen çünkü yeterince yüksek sesli değil, daha çok çığlık sesi gibi olduğunda değişiyorlar anlaşılan :).
Evet videode ses pek belli olmuyor ama emin olun yanında kullanınca oyunun sesini bastıracak kadar yüksek cızırtı yapıyor.

Evet videode ses pek belli olmuyor ama emin olun yanında kullanınca oyunun sesini bastıracak kadar yüksek cızırtı yapıyor.

Bende de aynı durumdu, hatta video çektiğimde ses daha az geliyor diye söyleniyordum, oyun oynarken gayet güzel zırıldıyordu kart ama değişmediler, sanırım oda da iken daha rahat duyuluyor ses, sinerjinin mağazasında evde yaptığım testin aynısını yaptırdım ama neredeyse hiç ses duyulmadı.

Öncelikle iyi akşamlar. İncehesap'tan 23 Ekim'de Gaming gecesinden 5800 TL'ye Gigabyte RTX 2080 Super Windforce OC almıştım. Kartta maalesef aşırı fazla Coil Whine vardı ben de bir daha almaya kalksam 5800 TL'den bulamam diye değişim talebinde bulundum. 1 hafta sonra kart geri gelmiş ve değişim talebim reddedilmişti. Sebebi ise bu Coil Whine seviyesinin normal olmasıymış. Bence bu ses seviyesi normal olamaz, yük altındayken oyunun sesini bastıracak şekilde cızırtı çıkartıyor. Sizce kartı iade etmeli miyim yoksa bu duruma katlanayım mı? İade edersem fiyatları 6000-6300 seviyelerine düştüğü durumda RTX 3070, düşmezse çıktığı vakit RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum, veya 5800 TL'nin üstü olmaması durumda başka RTX 2080 Super modelleri de olabilir. İade talebim kabul olmazsa ne yapmalıyım? Çünkü değişim için gittiği yerde de kutuya zarar vererek açmışlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Konuya fazla belli olmasa da bir fikir sahibi olmanız için sesin azıcık belli olduğu bir video koydum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende aynı kartı ayın 31'inde aldım bende de Coil Whine sorunu var. Bende servise gönderdim. Demek ki benim kartı da normal deyip yollayacaklar. Şimdi ne yapacağız hocam ne düşünüyorsun?

Bende aynı kartı ayın 31'inde aldım bende de Coil Whine sorunu var. Bende servise gönderdim. Demek ki benim kartı da normal deyip yollayacaklar. Şimdi ne yapacağız hocam ne düşünüyorsun?

Kartın çalışmasında ve sıcaklık değerlerinde bir problem yok, bu Coil Whine karta zarar da vermiyormuş zaten ama gerçekten çok rahatsız ediyor o kadar para verdikten sonra çekilecek sorun değilmiş gibi geliyor. Bir yandan da iade etsem aynı fiyata ne bulabilirim onu da bilmiyorum. RTX 3070'lerin fiyatı 700-800 lira daha düşük olsa direk iade ederim de bilemiyorum, muhtemelen iade edeceğim( tabii kabul ederlerse)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı