RTX 2080 Ti düşük Battlefield 5 performansı

İşletim sistemi
Windows 10

Ahmet TEMEL

Hectopat
Katılım
24 Nisan 2014
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Başlıkta belirttiğim mevcut ekran kartım ile Battlefield 5 oyununda rezil bir performans alıyorum.
Sistemim şöyle; ASUS PG278Q 1ms 144Hz G-Sync 1440P monitör.
i7 6700K O.C 4.4 işlemci.
MSI RTX 2080 Ti Duke OC 11GB ekran kartı.
Kingston HyperX 16 GB DDR4 2133 tek slot RAM.
MSI Z170A GAMING M3 anakart.
Samsung 250 Evo SSD.
Barracuda 1 TB HDD.
Corsair H80I likid işlemci soğutucu.
Cooler Master 750Watt Gold Plus güç kaynağı.
Windows 10 Pro orijinal işletim sistemi.

Öncelikle şunu belirtmek isterim bilgisayardaki tüm sürücüler güncel. Ekran kartını DDU programı ile güvenli modda kaldırdım tekrar kurdum. Bilgisayara baştan sona virüs taraması yaptım herhangi bir olumsuzluk yok. İşlemciyi arka planda kullanan bütün programları kontrol ettim işlemci boşta %10'u geçmiyor yani bir problem yok. İşlemci yük altında %100 kullanılıyor arkadaşlar. Aşağıya oyun içi görseli de paylaşıyorum. MSI programı ile işlemciye manuel ve kolay yapılan otomatik O.C. İşlemini kapattım sonuç yine aynı.

Oyunda ekran kartının kullanımı %50'yi geçmiyor. Darboğaz diyenler olabilir ama yine de bu kadar düşük FPS almam normal değil. Ayrıca bütün oyunlarda durum böyle. Dikkatimi çeken bir nokta da oyun içerisinde ekran da hafif sade ve karmaşık olmayan grafikli yerlere döndüğümde işlemci kullanımı %30 ekran kartı kullanımı % 90'a çıkıyor. Yoğun ve karmaşık grafikli yerlere döndüğümde ise bu olayın tam tersi oluyor yani işlemci %90'ı geçiyor ekran kartı ise % 30'a kadar iniyor. Gerçekten çaresiz kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum. İşlemci arızalı olabilir mi? Eğer öyle is nereden öğrenebilirim? Çünkü tüm donanımlar bilgisayarda hatasız çalışıyor.

20200930_120119.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam MSI afretburner'da 4000 MHz yazsa da o islemci frekans dusurmustur coktan. Islemci fani tam oturmamis olabilir bir macunu yenileyin veya fani degsitirin sorun cozulecektir. Sorun yuksek ihtimalle fazla isidan kaynakli olarak darbogaz olusmasi.
Hepsini yaptım hocam fakat durum böyle.
Darboğaz var çok fazla ve ayrıca RAM tek slot ve hızı düşük.
Aynı frekans hız ve kapasitede ve aynı marka olan ram alsam diğer slota taksam ne gibi bir faydası olur.
Bildiğin darboğaz bu. Başka açıklaması yok. Ayrıca işlemci 92 derece felaket ötesi bir durum. RAM lerse 2133 Mhz zaten.
Ram yenilemenin ne gibi bir faydası olur ?
İşlemciye 4.6-4.7 GHz OC yapabilme imkanınız varsa hız aşırtabildiğiniz kadar aşırtın, en azından bu şekilde 2K Ultra ayarlarda darboğazın d'sinin olmayacağından eminim.

Ayrıca şu an stok 4.2 GHz hızında çalışan herhangi bir 6700K 2K'da olsa bu kadar anormal bir GPU kullanım düşüklüğüne sebebiyet vermez, veremez de. İşlemcinizde aşırı ısınma sorunu mevcut ve frekanslar otomatik olarak güç kaybına bağlı olarak düşmüş durumda. Öncelikle sisteminize bir el atıp adam edin, boştan yere CPU yetersiz diyenlere de kulak asmayın, 2K Ultra ayarlarda OC ile hala daha gideri var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sistemi ne gibi yeniliklerle onarabilirim.
 
@Khaleesi Targaryen gönderdiğim mesajın neresine üzüldünüz merak ettim. Sorunun işlemcinin aşırı ısınmasına bağlı olarak meydana gelen birtakım termal darboğaz olduğu noktasında zaten hemfikiriz. Asıl üzgünü elinde sağlam işlemci ve anakart olan adama '%99 işlemci kullanımı bu darboğaz, CPU'yu değiştirebilirsin' diyen arkadaşa atabilirdiniz.

Siz bilirsiniz, benim için hava hoş. Madem hala anlamsız anlamsız üzgün atmaya devam ediyorsunuz, göz ardı edilenler listeme hoşgeldiniz.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar anakartımın işlemci yuvasındaki minik teller zarar görmüş sanırım ondan olabilir bu değerler. İ7 6700k için güncel ve destekleyen yeni nesil anakart önerebilirmisiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı