zwartan
Kilopat
Öncelikle iyi günler. Ağustos ayında ilk defa bir PC toplama konusu açmıştım fakat tam üstüne doların hızlı artışı denk gelince ne yazık ki vazgeçtim. Şimdi Cuma indirimleri ile bir sistem toplamaya çalıştım yaklaşık bütçem monitör hariç 12 bin TL.
Kasa olarak NZXT H500 ve Phanteks P350x arasındayım ama gönlüm H500 den yana daha çok sadeliğe önem veriyorum tam karar veremedim. Anakart konusunda da önerilerinize açığım çok üst seviye bir anakarta ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Genel amacım oyun oynamak olucak.
Monitör konusunda 2k 144 Hz ve mümkünse g-sync olmasını istiyorum tercihen 27 inç, monitör konusunu aslında çok araştırdım fakat hala bir monitörde karar kılamadım TN de kötü görüş açıları, IPS de glow ve fiyat, VA da ise ghosting problemleri çok kafamı kurcaladı.
Gigabyte Nvidia GeForce RTX 2080 Gaming OC
Samsung 970 Evo 250GB NVME M.2 SSD
AMD Ryzen 7 2700X
Şimdilik bu parçaları aldım 16 GB 3200 MHz RAM alacaktım fakat aldığım sırada fiyatı 970 TL'den 1300 TL'ye çıktı.
Depolama olarak şimdilik bunu almayı düşünüyorum, SanDisk Ultra 3D 500GB
Monitör için 3000-3500 TL , geriye kalan parçalar için 1500-3000 TL ayırabileceğimi düşünüyorum, duruma göre yukarı çıkabilirim. @Oreki @Pantheon @rtakak ağustos ayında açtığım konuda çok yardımınız dokunmuştu tekrar yardımınızı rica edeceğim.

Kasa olarak NZXT H500 ve Phanteks P350x arasındayım ama gönlüm H500 den yana daha çok sadeliğe önem veriyorum tam karar veremedim. Anakart konusunda da önerilerinize açığım çok üst seviye bir anakarta ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Genel amacım oyun oynamak olucak.
Monitör konusunda 2k 144 Hz ve mümkünse g-sync olmasını istiyorum tercihen 27 inç, monitör konusunu aslında çok araştırdım fakat hala bir monitörde karar kılamadım TN de kötü görüş açıları, IPS de glow ve fiyat, VA da ise ghosting problemleri çok kafamı kurcaladı.
AMD Ryzen 7 2700X
Şimdilik bu parçaları aldım 16 GB 3200 MHz RAM alacaktım fakat aldığım sırada fiyatı 970 TL'den 1300 TL'ye çıktı.
G.SKILL SniperX Gri Kamuflaj 16GB (2X8GB) 3200Mhz DDR4 Ram Tekrar 980 TL ye düşünce aldım.Öncelikle iyi günler. Ağustos ayında ilk defa bir PC toplama konusu açmıştım fakat tam üstüne doların hızlı artışı denk gelince ne yazık ki vazgeçtim. Şimdi Cuma indirimleri ile bir sistem toplamaya çalıştım yaklaşık bütçem monitör hariç 12 bin TL.
AMD Ryzen 7 2700X
Depolama olarak şimdilik bunu almayı düşünüyorum, SanDisk Ultra 3D 500GB
Monitör için 3000-3500 TL , geriye kalan parçalar için 1500-3000 TL ayırabileceğimi düşünüyorum, duruma göre yukarı çıkabilirim. @Oreki @Pantheon @rtakak ağustos ayında açtığım konuda çok yardımınız dokunmuştu tekrar yardımınızı rica edeceğim.

Son düzenleme: