RTX 3000 serisi DLSS 3.0 desteklemeyecek

3000 serisi kullananların tepkisinden sonra bir şekilde getirirler görürsünüz. Her ne kadar sunumda donanımsal destek gerekiyor gibi gösterseler de ben bir sürpriz yapabilirler diyorum. Tamamıyla pazarlama stratejisi 30 serisi kullananları 40 serisine upgrade ettirme çabaları ama geri de tepebilir bu durum keza MSRP fiyatlarına ciddi zam gelmiş. Bekleyip göreceğiz.
Hadi ben 3060 kullanıyorum da gerçekten 3090 3080 alan insanlara yazık.Nasıl geri adım attırabiliriz ki nvidia'ya toplu şekilde tepki göstermek lazım.

Bu haberi okuduğum zaman cidden şok geçirdim. Geçtiğimiz günlerde eski ekran kartım bozulduğu için mecburen ekran kartı değiştirdim ve DLSS için RTX serisinden 3050'yi tercih ettim. Bugün ise RTX 20 ve 30 serisinin DLSS 3.0 desteklemeyeceğini öğrendim. Mail atıp ulaşabileceğim bir yer var mı? Ben derdimi anlatmak istiyorum bu resmen hile. Az önce yanlışlıkla NVIDIA developer sitesine derdimi mail olarak attım ve yanlış site olduğunu fark ettim. Kullanıcı olarak başvurabileceğim bir site, mail adresi vesaire var mı? Cidden çok üzgünüm kendimi kötü hissediyorum ve yazabileceğim tek yer burası.

Şu an piyasada zaten DLSS destekleyen oyunlar az ve pahalı o yüzden pek sıkıntı değil yeni şu anlık yeterli olur ama destek arttığı zaman zaten 4000 serisi eskir problem değil bence 2.3 de gayet başarılı.

Bu normal bir şey. Teknoloji yenilendikçe geçmişte kalanlar eskiyor ve desteklenemiyor. Mesela GTX 1080 Ti DLSS desteklemiyordu. DLSS 3.0 konusunda Nvidia'nın suçu yok.

Her şeyi anladımda 1080 Ti örneği ne alaka :D
1080 Ti veya 1080 1070 olabilir farketmez. Bu örnek bugünkü senaryonun benzeri oluyor. Eski teknoloji GTX kart olduğu için kendinden güçsüz RTX 2060 gibi DLSS'e sahip olamadı. Şimdi de eskide kalan RTX 3090 ve öbür 3000 kartlar DLSS 3.0'a sahip olamıyor. Belki RTX 5000 çıkınca 4000'e göre avantajları olacak.

1080 Ti veya 1080 1070 olabilir fark etmez. Bu örnek bugünkü senaryonun benzeri oluyor. Eski teknoloji GTX kart olduğu için kendinden güçsüz RTX 2060 gibi DLSS'e sahip olamadı. Şimdi de eskide kalan RTX 3090 ve öbür 3000 kartlar DLSS 3.0'a sahip olamıyor. Belki RTX 5000 çıkınca 4000'e göre avantajları olacak.

Demek istediğim zaten bu RTX, DLSS teknolojisi 2000 serisi ile geldi, bunun GTX serisi ve o kadar eski olan kartla alakası ne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı