RTX 3050 alınır mı?

Bütçe
Ortalama 20k
3050'li bir sistem toplamayı düşünüyordum, forumlara bakınırken "şu zamanda 3050 almak çok saçma olur, çok kötü, onun yerine 1660 Super almak daha mantıklı" diyenlerin olduğunu gördüm, arada 2000 TL fiyat farkı da oluyordu. 3050 düşünme sebebim yeni bir ekran kartı olmasıydı, RTX/DLSS kullanma düşüncem yoktu, sadece oyunlarda FPS olarak iyi bir performans almayı düşünüyorum düşünceleriniz nelerdir/3050 yerine başka bir öneriniz var mıdır?
Edit: Bütçeye girdiğim miktar toplam sistem içindir.

3050 güzel bir kart, alınabilir.

RX 6600 modelini ben de düşündüm fakat AMD ekran kartları çok sıkıntılı oluyor diye biliyorum onun için çekindim biraz
Çekinmeniz çok normal; RX 400, 500, 5000 serileri çok sorunlu serilerdi. WattMan hataları, sürücü problemleri havada uçuşuyordu. Ama 6000 serisi bunlara göre daha stabil. Sorun bildiren kullanıcılar oldukça az. NVIDIA'daki kadar mükemmel deneyim yaşamayacağınızı söyleyebilirim, ama fazladan 2000TL vermektense oyunların arada bir çökmesine razı olmanız malum Türkiye şartlarında yararınıza olacaktır.

İlk çıkış yaptığı zamanlar alınabilirdi ancak şu an da RX 6600, RTX 3050 fiyatlarında satılıyorken, alınabiliyorken 3050 alınmaz.

Çekinmeniz çok normal; RX 400, 500, 5000 serileri çok sorunlu serilerdi. WattMan hataları, sürücü problemleri havada uçuşuyordu. Ama 6000 serisi bunlara göre daha stabil. Sorun bildiren kullanıcılar oldukça az. NVIDIA'daki kadar mükemmel deneyim yaşamayacağınızı söyleyebilirim, ama fazladan 2000TL vermektense oyunların arada bir çökmesine razı olmanız malum Türkiye şartlarında yararınıza olacaktır.
Doların şu durumunda sistem topluyorken sıkıntı yaşamayacağım bir sistem toplamak istiyorum onun için takıldım biraz

RX 6600 modelini ben de düşündüm fakat AMD ekran kartları çok sıkıntılı oluyor diye biliyorum onun için çekindim biraz
Hocam onlara pek aldanma. Sadece kullanım amacına göre sunulan hizmet farkları var. Yani yayın,render vs işlerini Nvidia tarafı daha iyi yapıyor. Ancak sadece oyun amaçlı alacaksan AMD fiyat performans oluyor. Arkadaşların anlatmak istediği bu. Tercih senin tabii.

Alınmaz. Daha ucuza çok daha fazla performans veren RX 6600 var gidip onu al hiç düşünmeden. İlla NVIDIA alacağım diyorsan 4000 serisi kartları bekle. 3050 gibi giriş seviyesi 1660 Ti seviyesindeki bir kart ileriye dönük olmayacak.

3050'li bir sistem toplamayı düşünüyordum, forumlara bakınırken "şu zamanda 3050 almak çok saçma olur, çok kötü, onun yerine 1660 Super almak daha mantıklı" diyenlerin olduğunu gördüm, arada 2000 TL fiyat farkı da oluyordu. 3050 düşünme sebebim yeni bir ekran kartı olmasıydı, RTX/DLSS kullanma düşüncem yoktu, sadece oyunlarda FPS olarak iyi bir performans almayı düşünüyorum düşünceleriniz nelerdir/3050 yerine başka bir öneriniz var mıdır?
EDİT: bütçeye girdiğim miktar toplam sistem içindir.
Ortalama 20K'ya 3070'li sistem de toplarsın neden 3050'de karar kıldığını anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı