RTX 3050 ekran kartlı sistem toplama

Bütçe
13.500
Sen 4.5'a 3050 bul ben sana 5 tane alacağım. Minimum ülkemizde 7 bin TL olacaktır bu kartların en vasatı.
Dediğim gibi o satışa çıkmadan önceki Vatan fiyatı idi. Ki Vatan pahalıdır. Alternatif çokca site var zaten satış için. Youtube yorumlarında ve technopat konusunda'da görüldüğü gibi rtx3050 ler çok pahalı şekilde çıkmayacak piyasaya deniliyor.

Takıldığım nokta sonu "K" olmayan işlemcilere OC zaten yapılamıyor peki 10400F işlemci nasıl Z490'da 3600 MHz görebiliyor.
Burada yanlış bir ifade kullanmış olabilirim, haklısınız. Bildiğim kadarıyla Ram'i OC yapabiliyorsunuz z serisi anakartlarda. Benim de kafam biraz karıştı size cevap vermek için internette dolaşırken fakat emin olduğum bir şey varsa o üstteki attığım ram işlemci anakart kombinasyonunun çok iyi olması. :)

Vatanda GTX 1660 Super 10bin liraya satılıyorken ondan daha fazla fps veren RTX 3050 4bin lira olur mu sence?
Şüphesiz burası Türkiye ama Vatan olmazsa itopya o olmazsa incehesap o olmazsa başkası oda olmadı artık amazon almanya gibi alternatifler var :) Oralardan deneriz şansımızı

Hocam 2. el GTX 970'ler 980'ler 4-6 bin arası gezerken RTX3050'yi 5-6 bine kimse yedirmez.

1 tane satar her firma liste fiyatıyla, sonrası en az 8-9 bin TL olur diye düşünüyorum.

Vatanda GTX 1660 Super 10bin liraya satılıyorken ondan daha fazla fps veren RTX 3050 4bin lira olur mu sence?
Yanlış kıyaslama, ekran kartlarının pahalı olmasının sebebi miningcilerdir. Nvidia miningcilerden kurtulmak için RTX 3050'nin MH'ını baya az tuttu. 1660'dan yarı yarıya daha az maden kazabiliyor RTX 3050. Dolayısıyla miningciler bu kartı tercih etmiyor ve stok sorunu yaşanmıyor, stok sorunu yaşanmadığından kartın fiyatı da uçmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı