RTX 3050 laptopa 2K veya 4K monitör takılır mı?

Metin ATMACA

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, MSI Katana GF76 11UC kullanıcısıyım. (bkz: https://www.msi.com/Laptop/Katana-GF76-11UX/Specification)

Laptopuma iyi bir harici monitör bağlayarak kasalı bilgisayar gibi kullanmak istiyorum. Bunun için 2K veya 4K bir monitör almak istiyorum fakat tam olarak uyumlu olup-olmadığını çözemedim. Oyunlarda performans kaybı yaşamaksızın en yüksek verimliliği alabilmek için hangi monitörü (örneğin: 2K / 240Hz.) Tercih etmeliyim?

Bilgisayara ait detaylı özellikler yukarıya eklediğim bağlantıda yer alıyor. 2K veya 4K monitör kullanabilir miyim? Maksimum kaç Hertz tercih edebilirim? Teşekkürler.

RTX 3050 ile oyun oynarken 1080p de rahat oynarsanız bence yeterli olur 2 k için 3080 falan lazım en az 4 k için 3090 4080 4090 5070 Ti 5080 5090 falan lazım.

Monitorun kac Hz olmasi ekran kartinizin performansini etkilemez. Ama cozunurluk etkiler. Ekran kartinizin VRAM boyutu 4 GB diye gorunuyor zaten sitede. Bu kadar az VRAM ile 2K veya 4K oynamak cok zor. Grafik ayarlari minimuma alinmali her seyden once. 24.5" boyutunda bir 1080p monitor alip yaklasik 50cm kadar onunuze yerlestirseniz yeterince tatmin eder sizi. Ben oyle yapiyorum sahsen.

Ekran kartın çok güçsüz 4060 falan olsa 2K'da sıkıntı yaşamazdın ama 3050 güç konusunda biraz sınıfta kalmış bir ekran kartı.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben monitör almışken en iyisini almak istemiştim. O zaman sorumu şu şekilde güncellemek istiyorum. Mevcut bilgisayarım için alabileceğim en iyi 1080p monitör hangisi? Mesela 240hz. veya daha yüksek değerlere sahip bir 1080p monitör alabilir miyim? Bu benim oyun performansımda herhangi bir kayıp yaşatır mı?

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben monitör almışken en iyisini almak istemiştim. O zaman sorumu şu şekilde güncellemek istiyorum. Mevcut bilgisayarım için alabileceğim en iyi 1080p monitör hangisi? Mesela 240hz. veya daha yüksek değerlere sahip bir 1080p monitör alabilir miyim? Bu benim oyun performansımda herhangi bir kayıp yaşatır mı?
Hz konusunda sinir tanimayin. Gerek 500 Hz olsun hic sorun degil. Tepki suresine ve ekran paneli turune dikkat edin derim. Rekabetci online oyun oynuyorsaniz 1ms tepki suresi gayet iyi. Ekran paneli olarak da IPS tercih ederseniz renk dogrulugu konusunda daha iyi olur. IPS panel, renkleri daha dogru iletiyor yani.

O ekran kartı 2K'da patlar. Kullanmanı önermem. 3070 bile sınırda kalıyor VRAM olayı yüzünden.

Merhaba, MSI Katana GF76 11UC kullanıcısıyım. (bkz: https://www.msi.com/Laptop/Katana-GF76-11UX/Specification)

Laptopuma iyi bir harici monitör bağlayarak kasalı bilgisayar gibi kullanmak istiyorum. Bunun için 2K veya 4K bir monitör almak istiyorum fakat tam olarak uyumlu olup-olmadığını çözemedim. Oyunlarda performans kaybı yaşamaksızın en yüksek verimliliği alabilmek için hangi monitörü (örneğin: 2K / 240Hz.) Tercih etmeliyim?

Bilgisayara ait detaylı özellikler yukarıya eklediğim bağlantıda yer alıyor. 2K veya 4K monitör kullanabilir miyim? Maksimum kaç Hertz tercih edebilirim? Teşekkürler.

Merhaba bende de aynı laptopun 3060'lı versiyonu var LG'nin 2K monitörünü kullanıyorum rekabetçi oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum fakat ekran kartının 144Hz'den yükseğini desteklemeyeceğini bilmeni isterim.

O ekran kartı 2K'da patlar. Kullanmanı önermem. 3070 bile sınırda kalıyor VRAM olayı yüzünden.

Bende aynı laptopun 3060 versiyonu var 27 inç 2K hiçbir sorun yaşamıyorum monitöre bağlayınca tabii ki daha çok ısınır laptop ama dediğiniz kadar da değil.

Monitor icin butceniz nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı