RTX 3050 laptopta 1 yıldır süren mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

gnyndr

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Nvidia GeFore RTX 3060 (laptop)
İşlemci
AMD Ryzen 6900 HS
Öncelikle merhaba aşağıda belirttiğim özellikteki bilgisayarı(ASUS RoG Flow X16 GV601rm) 2023'te Amerika'dan aldım. Başta her şey yolundaydı. Fakat bir yerden sonra mavi ekran vermeye başladı. Bu sürede çeşitli hatakodları aldım(UNEXPECTED Store EXCEPTİON, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, DAM WATCHDOG TİMEOUT).En çok(%95) UNEXPECTED Store EXCEPTİON hata kodunu aldım. Olay görüntüleyicisine girdiğimde CRİTİCAL kısmında %99 kernel 41 (63) yazıyor ve kritik hata vermeden 4-5 saniye önce volmgrm 161 erroru yer alıyor. OCCT ve CrystalDiskInfo testlerinde sorun gözükmüyor. Bu testleri aynı sorunu yaşayan kişiler sorunun ekran kartından kaynaklı olduğunu söylediğinden yaptım. Sıcaklık sorunu hakkında pek fikrim yok çünkü oyun oynarken 75-85 derecesinde geziyor. İşin tuhafı mavi ekranı oyun oynarken vermiyor. Oyun oynarken verdiği mavi ekran sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir. Genelde YouTube'dan video izlerken falan mavi ekran veriyor. Başlarda (ilk 8 ay) mavi ekran hakkında pek bilgim olmadığından çok dokunmadım. Geçen ay CoD indirken bir günde 6-7 kez mavi ekran verdi.XML kodlarından pek anlamıyorum. Bu sorun gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı ve artık rüyalarıma da giriyor. Yardımcı olabilecek arkadaş veya arkadaşlar varsa ilerleyen süreçte gerekli bilgileri de vereceğim. Yardımcı olmanız dileğiyle...

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

1719680144591.png

Hocam aklıma takıldığından tekrar CrystalDiskMark ile test yaptım bazı değerlerde uçurum fark çıktı bi de bunlara bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı