RTX 3050 laptopta düşük GPU kullanımı oluyor

522223

Decapat
Arkadaşlar çoğu oyunda GPU kullanımı ya düşük ya da çok dalgalı oluyor. Yani genelde %50 60 civarı kullanıyor. Bazı oyunlarda 50 oluyor bir anda 80'e çıkıyor bir anda düşüyor vs. FPS manasında sorun yaşatmıyor çoğu oyunda ama grafikleri yükselttikçe normalde kaldırması gereken oyunlarda sorun yaratmaya başlıyor. Tek stabil ve normal olduğu Pro Soccer Online idi stabil %99 da kaldı. RAM 8 GB tek kanal fakat RAM'in bu kadar fark yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Fikri olan var mı acaba? Teşekkürler.

• Ryzen 5 5600H.
  • RTX 3050 75 watt.
  • 8 GB RAM.
  • Acer Nitro 5 AN515-45

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar çoğu oyunda GPU kullanımı ya düşük ya da çok dalgalı oluyor. Yani genelde %50 60 civarı kullanıyor. Bazı oyunlarda 50 oluyor bir anda 80'e çıkıyor bir anda düşüyor vs. FPS manasında sorun yaşatmıyor çoğu oyunda ama grafikleri yükselttikçe normalde kaldırması gereken oyunlarda sorun yaratmaya başlıyor. Tek stabil ve normal olduğu Pro Soccer Online idi stabil %99 da kaldı. RAM 8 GB tek kanal fakat RAM'in bu kadar fark yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Fikri olan var mı acaba? Teşekkürler.

• Ryzen 5 5600H.
  • RTX 3050 75 watt.
  • 8 GB RAM.
  • Acer Nitro 5 AN515-45

Başlığa bakarken kesin Acer Nitro serisi dedim öyle çıktı. Aynı sorun bende de 16 GB tek slot olduğu halde oluyordu bugün ikinci slota 16 daha aldım o sorunu çözdüm. Forumda da çok fazla sorun ve çözümü yaşayan var. Acer'lerde böyle bir sorun var sanırım. Bana da mantıksız geliyordu başta.

Benim ki de acer nitro 5 an515 57da Rtx305075w i511400h ram 8 ken 16 yaptım fpslerim yükselti.
Bazı oyunlar daha fazla işlemci ister bazıları ekran kartı, daha fazla işlemci isteyen oyunlarda ekran kartı kullanımı düşük olması normal grafikleri köklersen birazda olsa artacaktır. Bu arada Acerimi aldığıma pişmanım ekranı rezalaet 144hz 25ms.

RAM'den dolayı yapıyor. 8 GB RAM artık yetersiz çoğu oyun artık Ultra sistem gereksinimlerinde 32 GB istiyor artık. 16 GB bile yer yer yetersiz hale gelebiliyor yani. 8 GB RAM kesinlikle sorunuzun kaynağı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı