- Ekran kartı
- RTX™ 3050 OC Edition 8GB GDDR6
- Anakart
- Asus Prime B550M-K
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600G
ASUS Dual RTX 3050 OC Edition ekran kartım var ve overclock yapmak istiyorum fakat hangi programdan yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.
ASUS Dual RTX 3050 OC Edition ekran kartım var ve overclock yapmak istiyorum fakat hangi programdan yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.
hocam keşke nasıl yapıcağımı söyleyip ayar da verseydinizMSI Afterburner'dan yapabilirsin.
MSI Afterburner indirerek başlayabilirsiniz.
Basit Seviyede Ekran Kartı Overclok Rehberi
Ekran kartınızın performansından memnun değilseniz, ekran kartınızı Overclock edebilirsiniz. Overclock, bazen düşük bazen de yüksek performans artışı sunar. Rehberde 2 program kullanacağız. Bunlar MSI Afterbuner, ve Furmark. Rehbere geçmeden önce. Eğer sisteminize herhangi bir zarar gelirse, ne...www.technopat.net
Hocam rehberde detaylı şekilde anlatmış arkadaş. Orda cevabını bulamadığınız soru olursa burada sorabilirsiniz.Nasıl yapacağım ayar var mı?
MSI Afterburner indir, Power Limit'i kokle, 200MHz Core clock bas.
Hata alirsan Core Clock'u 10 MHz azalt. Istersen hata alana kadar arttir. 200MHz'leri laptoplar bile yiyor.
Voltaj kontrolu var mi bilmiyorum, varsa ekstra voltaj verip daha da yuksek frekansa cikabilirsin. Bu kısmı daha detayli anlatir arkadaşlar, riskleri ogrenmeden deneme. Ustte bahsettigimi yapabilirsin, herhangi bir riski yok.
rehberdeki ayarları yaparsam kaç fps fark ederHocam rehberde detaylı şekilde anlatmış arkadaş. Orda cevabını bulamadığınız soru olursa burada sorabilirsiniz.
Hocam peki kaç FPS fark eder.
200 basılmaz. 50 - 50 arttırmak daha mantıklı. Düşündüğünüz kadar basit ve yüzeysel bir iş değil. Performans frekansla doğru orantılı olarak değişmiyor. Bu şekilde anlattığınız için arkadaşın ekran kartına zarar verme ihtimali var.MSI Afterburner indir, power limit'i kokle, 200MHz core clock bas.
Hata alirsan core clock'u 10 MHz azalt. Istersen hata alana kadar arttir. 200MHz'leri laptoplar bile yiyor.
Voltaj kontrolu var mi bilmiyorum, varsa ekstra voltaj verip daha da yuksek frekansa cikabilirsin. Bu kismi daha detayli anlatir arkadaslar, riskleri ogrenmeden deneme. Ustte bahsettigimi yapabilirsin, herhangi bir riski yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.