Çözüldü RTX 3050 Ti GPU kullanımı %0

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KnP2

Hectopat
1721640208979.png

CS2'de daha önceleri %80 ile %94 arasında giderken 2 gündür %0 ve şu anda bütün oyunlarda böyle bu oyun oynarken droplar girmesine sebep oluyor ve bilgisayarda herhangi bir değişiklik yapmamıştım. Kendi kendine böyle olmaya başladı. Bir tavsiyesi olan ya da neden kaynaklandığını açıklayabilecek birileri varsa sevinirim.
Sistem: 3050 Ti i5 11.nesil 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
az önce bir benchmark testi yaptım ekran kartım çalışıyor mu diye nvidia apps üzerinden %0 kullanım olarak göstermeye devam etti görev yöneticisinden çalışıyor mu diye bakamıyorum alt tab attığımda direkt harici karta geçtiği için hem ısıyı düşürüyor hem de kullanımı 0 gösteriyor
1721642347278.png

Hocam o zaman donanımsal bir sorun yoktur. Görev yöneticisini açın ve orada GPUnun kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Eğer kullanılıyorsa kaçı oynadığınız oyuna, kaçı diğer şeylere kontrol edin. Zaten görev yöneticisinde gpu kullanılıyorsa oyunda kullanılıyordur. Oyundaki gösterge yanlış olabilir. Eğer gpu kullanılıyor ama oyunda kullanılmıyorsa arka planda gereksiz olarak gpu kullanan şeyleri kapatın. Öyle oyuna girip tekrardan drop oluşuyor mu diye tekrar deneyin.
bir de afterburner ile bakacağım kullanımın kaç olduğuna fakat nvidia apps ile baktığımda kullanım gösterdiği zamanlarda fps değerlerim çok yukarılardaydı ne zaman kullanım %0 oldu fps de çok fazla drop yaşamaya başladım bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum ama deneyeceğim

az önce bir benchmark testi yaptım ekran kartım çalışıyor mu diye nvidia apps üzerinden %0 kullanım olarak göstermeye devam etti görev yöneticisinden çalışıyor mu diye bakamıyorum alt tab attığımda direkt harici karta geçtiği için hem ısıyı düşürüyor hem de kullanımı 0 gösteriyor
Eki Görüntüle 2260309

bir de afterburner ile bakacağım kullanımın kaç olduğuna fakat nvidia apps ile baktığımda kullanım gösterdiği zamanlarda fps değerlerim çok yukarılardaydı ne zaman kullanım %0 oldu fps de çok fazla drop yaşamaya başladım bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum ama deneyeceğim
Görev yöneticisinden neden bakamıyorsunuz?

Ayrıca Nvidia appste 0 gösteriyorsa gpunuz kullanılmıyordur. Herhangi bir teknik müdahaleye ihtiyacı olabilir. Bir bilgisayar tamircisine götürün derim.

Ayrıca Nvidia appste 0 gösteriyorsa gpunuz kullanılmıyordur. Herhangi bir teknik müdahaleye ihtiyacı olabilir. Bir bilgisayar tamircisine götürün derim.
görev yöneticisi için alttaba atıyor oyunu ve o zamanda intelin kendi ekran kartına geçiyor ve sağlıklı bir gösterge olmuyor benim için alt tab attığımda bile ekran kartı sıcaklığı 3 4 derece anında düşebiliyor

Adsız2.png

hocam sizin için yakalamayı denedim gözlerimle %68 yazdığını gördüm fakat dediğim gibi alttab attığım an düşüş gösterdiği için sağlıklı bir gözlem olmasa da kullandığını gösteriyor burası fakat gene de dediğim gibi nvidia appste kullanım gösterdiği zamanlarda çok daha yüksek fpsler alıp drop sorunu yaşamazken şuanda zaman zaman droplar yaşayıp fps de düşüş gözlemleyebiliyorum

Son düzenleme:
görev yöneticisi için alttaba atıyor oyunu ve o zamanda intelin kendi ekran kartına geçiyor ve sağlıklı bir gösterge olmuyor benim için alt tab attığımda bile ekran kartı sıcaklığı 3 4 derece anında düşebiliyor

Eki Görüntüle 2260326
hocam sizin için yakalamayı denedim gözlerimle %68 yazdığını gördüm fakat dediğim gibi alttab attığım an düşüş gösterdiği için sağlıklı bir gözlem olmasa da kullandığını gösteriyor burası fakat gene de dediğim gibi nvidia appste kullanım gösterdiği zamanlarda çok daha yüksek fpsler alıp drop sorunu yaşamazken şuanda zaman zaman droplar yaşayıp fps de düşüş gözlemleyebiliyorum
Hocam Windows 10dan Windows 11e geçiş mi yaptınız? Eğer öyleyse Windows 11de çok fazla drop yaşanıyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı