RTX 3050 Ti GTA V'te iyi performans vermiyor

jhonnydepp

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
RTX 3050 TI
İşlemci
I5 10200H
İşlemci i5 10200H, ekran kartı RTX 3050 Ti. En düşük ayarlar fakat 40-50 FPS arasında gidip geliyor. Çözümlerinizi bekliyorum. Ayrıca bazen %100 GPU veya CPU kullandığı oluyor ama nadir.

Bomboş yorum. Özellikle 1080P'de tek kanal 8 GB RAM olması, asla 2/3 performans kaybı yaşatmaz. En kötü ihtimalle 150 alacaksa 90 falan alır.

150 alacaksa 90 alır kısmı çok küçük bir fark değil farkındaysaniz? Özellikle MUX olmayan laptoplarda 2x8 RAM olması cidden fark ediyor.

Bana oyun dahili GPU'dan çalışıyor olabilir gibi geldi, internetten o işlemcinin dahilisi ile yapılan testlerde en düşük ayarlarda sizin aldığınız gibi sonuçlar çıkıyor, 3050 ile yapılan testlerdeyse yüksek ayarlarda 60 70 üstü garantilenmiş hep. Oyunu oynarken ekran kartı kullanımlarına baktınız mı? Baktıysanız hangisine?

Bana oyun dahili GPU'dan çalışıyor olabilir gibi geldi, internetten o işlemcinin dahilisi ile yapılan testlerde en düşük ayarlarda sizin aldığınız gibi sonuçlar çıkıyor, 3050 ile yapılan testlerdeyse yüksek ayarlarda 70 80 üstü garantilenmiş hep. Oyunu oynarken ekran kartı kullanımlarına baktınız mı?
Hangisini kullandığını nasıl bakacam ve değiştireceğim?

Hangisini kullandığını nasıl bakacam ve değiştireceğim?
Laptobum olmadığı için tek tek gösteremiyorum ancak Nvidia denetim masasında 3D Ayarları Yönet yerine girip isterseniz genel ayarlar altından tercih edilen grafik işlemcisini NVIDIA seçebilirsiniz veya bu işlemi sadece GTA V'e özel yapmak için program ayarlarına girip GTA5.exe'yi ekleyip ona özel olarak aynı ayarı uygulayabilirsiniz. İkincisi daha uygun olabilir çünkü bu 3D Ayarları yalnızca oyunları etkileyen ayarlar değiller, başka çalışan programların dahili GPU kullanmaya devam etmesi pil açısından faydanıza olabilir diye dedim, pil süresi önemsizse size kalmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı