RTX 3050 Ti laptopta düşük performans

Olabilir. Güncelleme alacaktır diye düşünüyorum, ben Windows 11 Pro'ya upgrade etmeyi planlıyorum sistemi, sorunu o çözebilir belki.

Bnece dodanımsal bir sıkıntı yok yazılımsal bir sorun bu çünkü bu ve buna yakın diğer laptoplarda baktığımda tek bu sınıf bilgisayarda performans sıkıntısı olduğunu görüyorum mesela arkadaşımda tek kanal 8 GB RAM GTX 1650 ve Ryzen 7 4800H işlemci var fakat bu laptopu 2'ye katlıyor millette takmış 3050 ve 3050 Ti'a sürekli bir benchmark testi yapıp duruyorlar 1650, 1660'la ve bu düşük model olan ekran kartlarının daha performanslı çalıştığını gözlemliyorlar benim düşüncem bunun hem tek kanal RAM olması ve driver güncellemerlinden yana sıkıntısının olduğuna inanıyorum ya da en uç senaryo olarak ASUS'un ciddi bir rüretim hatası var.
Cevabın sorunda var. Ramın tek kanal olması

Olabilir. Güncelleme alacaktır diye düşünüyorum, ben Windows 11 Pro'ya upgrade etmeyi planlıyorum sistemi, sorunu o çözebilir belki.

Windows 11 Pro, Windows 11 Home, Windows 10 Home bu 3'ünüde kullandım hiçbr değişim olmadı.

Cevabın sorunda var. RAM'ın tek kanal olması.

Ama tek kanal RAM'in etkisi bu olmamalı bu kadarciddi olamaz isterseniz bir aldığım FPS değerlerine bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı