RTX 3050 ve R5 4500 sistem oyunlarda düşük FPS

mklsnss3

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar buraya yeni üye oldum. Sizden yardım almak istiyorum. Daha 2 hafta önce sipariş ettiğim bilgisayarım yeni elime ulaştı içinde MSI GeForce RTX 3050, 16 GM RAM, AMD Ryzen 5 4500 işlemci, 500W güç kaynağım var ve ben bu sistemi toplarken önce FPS test videoları oluyor YouTube'da oyunlar için oradanda izledim güzelce. Bayağı memnun oldum, genellikle Valorant oynuyorum, izlediğim videoda ise adam Valorant'ta 250-300 FPS alıyordu. Neyse hızlısından hemen Valorant, PUBG yükledim. Bir bakarım ki 200 FPS görmüyor Valorant'ta, pubde ise 80'e zor çıkıyor, ekran kartı ayarları, Windows ayarları yaptım yok abi tık yok sebebi ne olabilir sizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videolar eski olduğu için olabilir. Oyunlara gelen yeni güncellemelerle performans düşebilir.
FurMark ve Cinebench testlerinde anormallik var mı?

Cinebench testi hiç yapmadım nasıl yapıp test edebilirim vaktin varsa anlatabilir misin? Videolar eski olduğu için olabilir demişsin ama sence çok mu normal ki böyle bir sistemle o kadar fark yemem?

Cinebench testi hiç yapmadım nasıl yapıp test edebilirim vaktin varsa anlatabilir misin? Videolar eski olduğu için olabilir demişsin ama sence çok mu normal ki böyle bir sistemle o kadar fark yemem?

Bi multicore testi yapın (görüntüyü 1 kere render yapınca bitiyor):
1680219684098.png

Ekran kartına da MSAA kapalı 1080p furmark testi yapın ve kaç FPS aldığını yazın.

Baktığınız videoları atabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bi multicore testi yapın (görüntüyü 1 kere render yapınca bitiyor):
Eki Görüntüle 1721232

Ekran kartına da MSAA kapalı 1080p furmark testi yapın ve kaç FPS aldığını yazın.

Dosya Ekleri

• prnts.png
    prnts.png
    7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buruda alınan en yüksek FPS değerine bakmayın siz de bu şekilde baktınız mı Valorant'ta çatışmada 140'lara falan düşüyor FPS. Ayrıca arkadaşın dediği gibi güncellemeler de oyunu değiştiriyor.

8528 puan normal geldi bana aşağı yukarı bu puanı almış test yapanlar. Bence dediğim gibi, oyunlara gelen güncellemelerle vs. genel olarak herkeste FPS düşmüştür.

Oysaki bende bu sistemi alırken sanmıştım ki rahat rahat oynarım oyunlarımı PUBG bile girdiğim zaman 80 FPS'e zor çıkıyor. Benim çok bilgim yok ilk başta yeteri kadar güç gitmiyor mu diye düşünmüştüm ekran kartına darboğaz vs. gibi, bu değerler normalse bir sıkıntı yok o zaman teşekkür ediyorum vakit ayırıp bana yardımcı olduğun için.

Buruda alınan en yüksek FPS değerine bakmayın siz de bu şekilde baktınız mı Valorant'ta çatışmada 140'lara falan düşüyor FPS. Ayrıca arkadaşın dediği gibi güncellemeler de oyunu değiştiriyor.

Eğer normal görüyorsanız ben çok abartmışım demek ki teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için.

Oysaki bende bu sistemi alırken sanmıştım ki rahat rahat oynarım oyunlarımı PUBG bile girdiğim zaman 80 FPS'e zor çıkıyor. Benim çok bilgim yok ilk başta yeteri kadar güç gitmiyor mu diye düşünmüştüm ekran kartına darboğaz vs. gibi, bu değerler normalse bir sıkıntı yok o zaman teşekkür ediyorum vakit ayırıp bana yardımcı olduğun için.

Eğer normal görüyorsanız ben çok abartmışım demek ki teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için.

Sisteminiz öyle çok güçlü bir sistem değil. Forumda 3050 kötü bir kart dediğimde hatta bir iki arkadaş fazla yükseliyor fakat durum bu. Aynı şekilde işlemciniz de çok iyi değil. CS Valorant işlemci kullandığı için alabileceğiniz değerler bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı