RTX 3050'li laptop alınır mı?

Bütçe
30000

DarkEmir34

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Gaming laptop almayı düşünüyorum. Fakat forumda geçiyordu 3050'li ekran kartı alınmaz deniliyordu. Bütçem 30000 lira kadar çıkar.(eğer daha iyi bir laptop varsa 1000-2000 lira daha çıkabilirim)yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Alınmaz. 3050 zaten alınmaz da 4000 serisi var artık.
Acer Nitro 16 4050

Hocam peki bu bilgisayar bana gelecekte 4-5 yıl yeni çıkan oyunlarda sorunsuz çalışır mı (orta ayarlarda 45 FPS oynatsa yeter. Ben öyle bilgisayarı Ultra ayarlarda açıp bilgisayarının ebesini belleyen birisi değilim bana orta 45 FPS yeter)

4-5 yıl rahat götürür fakat kullanımınıza bağlı. Yeni çıkan oyunlara bakarsak oyundan oyuna değişir. Fakat dediğiniz gibi rahat kullanırsınız. Zaten bu bütçede alabileceğiniz en iyi cihazlardan biri 4060 seviyesine çıkmanız zor. Bir de bu cihaz 16 GB RAM fakat 1x16 da olabilir, 2x8 de olabilir. 1x16 ise 16 eklerseniz iyi olur.

3050 günümüz oyunlarını kaldırır, VRAM minimum 8 olsa tabiki daha iyi.Piyasadaki çoğu yeni çıkan AAA oyunların minimum gereksinimleri 2 veya 4gb istiyor.Buradan kendin yola çık.Önümüzde ki yıllar gereksinimleri karşılamayacak.Kendim render vs uğraşmadıgım için o sonuçları bilmiyorum ama genel olarak oyunları orta ve yüksek ayarlarda oynatıyor, oyundan oyuna göre değişiyor.Rekabetci oyunlarda işlemci önemli ama Witcher 3, bf1, FIFA, Rdr, ETS gibi oyunlarda şimdiye kadar bana sorun çıkarmadı.Acerin soğutma sisteminden memnunum ama panellerinde ghosting var , zaten malzemenin ucuzunu kullanıyor diye herkes tercih ediyor. Sormak istediğin varsa sorabilirsin.

30-35K ya kadar çıkıyorsanız şuna bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
3050 günümüz oyunlarını kaldırır, VRAM minimum 8 olsa tabii ki daha iyi. Piyasadaki çoğu yeni çıkan AAA oyunların minimum gereksinimleri 2 veya 4 GB istiyor. Buradan kendin yola çık. Önümüzde ki yıllar gereksinimleri karşılamayacak. Kendim render vs uğraşmadıgım için o sonuçları bilmiyorum ama genel olarak oyunları orta ve yüksek ayarlarda oynatıyor, oyundan oyuna göre değişiyor. Rekabetci oyunlarda işlemci önemli ama Witcher 3, BF1, FIFA, RDR, ETS gibi oyunlarda şimdiye kadar bana sorun çıkarmadı. Acer'in soğutma sisteminden memnunum ama panellerinde ghosting var, zaten malzemenin ucuzunu kullanıyor diye herkes tercih ediyor. Sormak istediğin varsa sorabilirsin.

30-35K ya kadar çıkıyorsanız şuna bakmanızı öneririm.

Hocam İnternete bakıyorum 40kdan anca başlıyor bilgisayar hocam ben en ilk başta Xbox Series S almayı düşündüm fakat Türkçe Yama olayı falan yok ondan dolayı Series S'den vazgeçtim

Hocam İnternete bakıyorum 40kdan anca başlıyor bilgisayar hocam ben en ilk başta Xbox Series S almayı düşündüm fakat Türkçe Yama olayı falan yok ondan dolayı Series S'den vazgeçtim

Sizin tercihinize kalmış ama 3050 veya 3050 Ti alacaksanız bütçenizi fazla aşmanız mantıklı olmaz. S seri geleceğe yönelik güzel olur. Eğer Öğrenci değilsineniz, iş için falan almıyorsanız kesinlikle masaüstü daha mantıklı. Hem ısınma temizlik konusunda daha pratik hem de daha uygun fiyatlarda. Oyun için alıyorsanız kesinlikle iyi bir ekran kartına öncelik verin, en azından ayarları yüksek Ultra yaparken GPU hafızası sizi uğraştırmaz. 3050 de kötü kart değil laptop için, masaüstünde alınmaz insanlar o yüzden 3050'den uzak duruyor ama F/P.

Sizin tercihinize kalmış ama 3050 veya 3050 Ti alacaksanız bütçenizi fazla aşmanız mantıklı olmaz. S seri geleceğe yönelik güzel olur. Eğer Öğrenci değilsineniz, iş için falan almıyorsanız kesinlikle masaüstü daha mantıklı. Hem ısınma temizlik konusunda daha pratik hem de daha uygun fiyatlarda. Oyun için alıyorsanız kesinlikle iyi bir ekran kartına öncelik verin, en azından ayarları yüksek Ultra yaparken GPU hafızası sizi uğraştırmaz. 3050 de kötü kart değil laptop için, masaüstünde alınmaz insanlar o yüzden 3050'den uzak duruyor ama F/P.

Hocam benim zaten günlük işlerimi gören bir Lenovo ipepad S145 laptopum var. Sizce bu Türkçe yamayı falan bir yana bırakırsak Series S almak daha mı mantıklı olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı