Çözüldü RTX 3050'li sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

No42

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
32 GB 3200 MHZ RAM
8 GB RTX 3050
500 GB NVME SSD
i7-11700F
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3050 9 GB
İşlemci
11th gen Intel(R) Core(tm) i7-11700F @ 2.5
İşlemci 11th gen Intel(R) Core(tm) i7-11700F @ 2.50GHz 2.50 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
RTX 3050 8 GB sistemim var ama Valorant'ta 150 FPS üstü göremiyorum oyun akıcı değil. V-Sync'de kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet tek slotta RAM var zaten 16 GB tek RAM.

Tek kanal olması bir etken ama o kadar düşük FPS vermez, olması gerektiğinden az FPS alıyorsunuz.

Ayarlarınız düşüktedir diye umuyorum, eğer öyleyse şu adımları bir deneyin:
  1. "Görüntü ayarlarını önayarla yap" bölümüne tıklayın ve "Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan" seçeneğini seçin.
  2. "3D Ayarların Yönetilmesi" bölümüne tıklayın. "Genel Ayarlar" kısmında "Tercih edilen grafik işlemci" bölümünü "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak seçin.
  3. "PhysX Yapılandırması" bölümüne gelin "PhysX işlemcisi seçin" bölümünden NVIDIA ekran kartınızı seçin ve ayarlarınızı uygulayın.
  4. NVIDIA denetim masasından ekran görüntüsü üzerindeki gibi bütün sayaçlara erişim verin ve denetim masası üzerinden Valorant'ı seçip yüksek performansa atayın.

1717644052224.png

Ek olarak tam verimli performans ayarları için:
  • "3D Ayarların Yönetilmesi" bölümüne tekrar tıklayın ve "Genel Ayarlar" kısmında "Ayarlar" bölümünün aşağısındaki yerde:
    • "Güç yönetim moduna tıklayın ve "Normal" seçeneğini "Maksimum performansı tercih et" olarak değiştirmeyi deneyin
%10'luk bir artış olur en fazla. 250 alıyorsanız 275 falan olur ama input lag ve dropları bir nebze azaltır. Çift kanal RAM her türlü daha avantajlı olur demem o ki.

Anladım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı