Evde spor yapılır mı?

kaganaltug

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Dostlar, selamlar. Yaklaşık bir yıla yakındır fitness ile ilgiliyim ama YKS senem olduğu için çok vaktim olmuyor. Bir de kışa gelmişken spor salonuna yazılırsam hastalanıp iyice uzak kalır mıyım, emin olamadım. Sizce belediyenin spor salonuna yazılmak mı mantıklı? (Üç aylık 450 lira sanırsam.) Yoksa 5-6 bin liraya beton döküm halter seti ve bench sehpası mı alınmalı? Ya da evde çok yer kaplamayacak şekilde önerileriniz olur mu? Amacım biraz incelip kalıplı bir yapıya geçmek. Şu anda elimde 25 kg direnç bandı, barfiks barı ve stepper var.

Devlet spor salonu çok kalabalık ve kalitesiz değilse bence oraya git. Tabii bir de sınav senenmiş evde yapmak daha rahat olur. Diyorsan ben hem sınava çalışırım hem spor salonuna giderim o zaman spor salonu daha mantıklı.

Dostlar, selamlar. Yaklaşık bir yıla yakındır fitness ile ilgiliyim ama YKS senem olduğu için çok vaktim olmuyor. Bir de kışa gelmişken spor salonuna yazılırsam hastalanıp iyice uzak kalır mıyım, emin olamadım. Sizce belediyenin spor salonuna yazılmak mı mantıklı? (üç aylık 450 lira sanırsam.) Yoksa 5-6 bin liraya beton döküm halter seti ve bench sehpası mı alınmalı? Ya da evde çok yer kaplamayacak şekilde önerileriniz olur mu? Amacım biraz incelip kalıplı bir yapıya geçmek. Şu anda elimde 25 kg direnç bandı, barfiks barı ve stepper var.

Çok profesyonel olmamakla birlikte kendi deneyimim açısında evde pek spor yapmak pek mümkün olmuyor he tabii disiplininiz ve evde yapabiliceğiniz bir ortam varsa yapılabilir ama dediğim gibi evdeyken insana bir rahatlık çöküyor. Belediye spor salonları bence mantıklı (her belediyenin imkanları bayağı farklı oluyor iyisini bulabilirsiniz) eğer seansları kaçırmazsanız rutininizide bozmazsınız ve her şeyden 1-2 saat uzaklaşmak mental açıdanda daha iyi olabilir. (iş çıkış saatleri genelde kalabalık oluyor öğlen ya da gün sonuna doğru giderseniz daha rahat olur hele sabahları çok tenha oluyor genelde)

Devlet spor salonu çok kalabalık ve kalitesiz değilse bence oraya git. Tabii bir de sınav senenmiş evde yapmak daha rahat olur. Diyorsan ben hem sınava çalışırım hem spor salonuna giderim o zaman spor salonu daha mantıklı.
Çok profesyonel olmamakla birlikte kendi deneyimim açısında evde pek spor yapmak pek mümkün olmuyor he tabii disiplininiz ve evde yapabiliceğiniz bir ortam varsa yapılabilir ama dediğim gibi evdeyken insana bir rahatlık çöküyor. Belediye spor salonları bence mantıklı (her belediyenin imkanları bayağı farklı oluyor iyisini bulabilirsiniz) eğer seansları kaçırmazsanız rutininizide bozmazsınız ve her şeyden 1-2 saat uzaklaşmak mental açıdanda daha iyi olabilir. (iş çıkış saatleri genelde kalabalık oluyor öğlen ya da gün sonuna doğru giderseniz daha rahat olur hele sabahları çok tenha oluyor genelde)
Hocalarım okula da gittiğim için hafta sonu da kurs olduğundan çok sabaha ya da öğle vakitlerine gidemiyorum ondan çok kalabalık oluyor. Ev için sizce hangi ekipmanlar mantıklı olur? Kimisi yer kaplamaması açısından TRX tarzı şeyler öneriyor. Kimisi direnç bandı yeterli diyor. Bulduğum Bench Sehpası ve Beton Set bunlar. Bench yerine şöyle bir şey de varmış her ne kadar aynı işlevi karşılar bilmiyorum ama Squat Rack.

Hocalarım okula da gittiğim için hafta sonu da kurs olduğundan çok sabaha ya da öğle vakitlerine gidemiyorum ondan çok kalabalık oluyor. Ev için sizce hangi ekipmanlar mantıklı olur? Kimisi yer kaplamaması açısından TRX tarzı şeyler öneriyor. Kimisi direnç bandı yeterli diyor. Bulduğum Bench Sehpası ve Beton Set bunlar. Bench yerine şöyle bir şey de varmış her ne kadar aynı işlevi karşılar bilmiyorum ama Squat Rack.
malesef ürünler hakkında bilgim yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı