RTX 3060 12 GB alınır mı?

hectopatbey

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS N551VW (i7-6700HQ, GTX960M, 16GB RAM, 2TB HDD)
Meslek
Mobilyacı
Merhaba, bu aralar Ryzen 7500F için ekran kartı bakıyordum AMD önerildi ancak önceliğim NVIDIA.
Gainward RTX 3060 12GB bu ürünü satıcı ile 7000₺'ye konuştuk, güvenlik bantları yerinde olduğunu ve mining yapılmadığını söylüyor.
ASUS RTX 3060 12GB bunu da 9000₺ belki yüz yüze 8500₺'ye indirebilirim, termal bakımları yapılmış dediğine göre onun haricinde yine mining olmadığını söyledi. Şu an listemde bu 2 cihaz var, eğer 6600, 6700XT vs. önerebiliyorsanız Param Güvende ile almam gerekecek ona göre ilan paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba, bu aralar Ryzen 7500F için ekran kartı bakıyordum AMD önerildi ancak önceliğim NVIDIA.
Gainward RTX 3060 12GB bu ürünü satıcı ile 7000₺'ye konuştuk, güvenlik bantları yerinde olduğunu ve mining yapılmadığını söylüyor.
ASUS RTX 3060 12GB bunu da 9000₺ belki yüz yüze 8500₺'ye indirebilirim, termal bakımları yapılmış dediğine göre onun haricinde yine mining olmadığını söyledi. Şu an listemde bu 2 cihaz var, eğer 6600, 6700XT vs. önerebiliyorsanız Param Güvende ile almam gerekecek ona göre ilan paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
8000-9000 arasına rahat 3060Ti modelleri var. 10000TL altına PG olarak 3070 zor ama elden veya ikna ile bulunuyor arada. Sırf 12GB diye 8500TL'de verilmez 3060'a.
RX 6700XT'de bulabilirsiniz o fiyata. O daha iyidir 3060Ti'dan.

Hocam 3060ti’da 86 derece görmüş furmarkta normal mi? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca AMD kullanmak istemesemde 7600’ü eleyip 2’sinden hangisini önerirsiniz? 3060ti veya 6700xt
Aldığından beri 1 kere bile bakım yapmamış büyük ihtimalle. 86 derecenin kötü olması bir kenera 3 fanlı ve TUF kasası olarak %100 fan hızında çalışıyor. Kesin bir şekilde kartın temizlenmesi gerekiyor, hiç bulaşmayın derim.

Şahsen şu ürüne taliptim ama başka bir satıcı ile anlaştım, isterseniz bakın:

Fan hızı gibi değerleri belli değil. Onları öğrenmek gerek ama sıcaklı 66C ve Gigabyte Gaming kasası gayet iyi 3060Ti için.

Aldığından beri 1 kere bile bakım yapmamış büyük ihtimalle. 86 derecenin kötü olması bir kenera 3 fanlı ve TUF kasası olarak %100 fan hızında çalışıyor. Kesin bir şekilde kartın temizlenmesi gerekiyor, hiç bulaşmayın derim.

Şahsen şu ürüne taliptim ama başka bir satıcı ile anlaştım, isterseniz bakın:

Fan hızı gibi değerleri belli değil. Onları öğrenmek gerek ama sıcaklı 66C ve Gigabyte Gaming kasası gayet iyi 3060Ti için.
Hocam en azından başlangıç için 3060 7000₺’ye daha mantıklı geliyordu ancak eğer anlaşırsak sizi dinleyeceğim. Tek sorun anlamıyorum donanımdan, deneme süreci isteyeceğim. Bu kart sizin içinize sinmişmiydi çünkü daha fazla kafamı karıştırmadan alıp geçeceğim.

Hocam en azından başlangıç için 3060 7000₺’ye daha mantıklı geliyordu ancak eğer anlaşırsak sizi dinleyeceğim. Tek sorun anlamıyorum donanımdan, deneme süreci isteyeceğim. Bu kart sizin içinize sinmişmiydi çünkü daha fazla kafamı karıştırmadan alıp geçeceğim.
Param Güvende ile aldığınız zaman zaten 3 gün müddetiniz oluyor kontrol için. O şekilde Zotac bir model almıştım. Kart sorunsuz olsada inanılmaz fan açıyordu (Soğuk olsa bile.) ve iadeye karar verdim satıcıya söyleyip. Bu kadar kolay yani.

İlk geldiği zaman bir kasanın tozuna, fanların tozuna ve sigara kokup kokmadığına bakın. Sigara cidden ölümcül PC için. Yanık veya hasar yoksa, temiz duruyorsa PC'ye test için takmaya hazır.

Test için ise şu durumlar var.
Sıcaklık ve Fan için: Furmark
Performans için: 3DMark

Satın almadan önce Furmark %100 istenirki iade ile uğraşılmasın. Aldıktan sonrada 3DMark ile evde performansını test edersiniz ve tekrardan bir Furmark testi yaparsınız 10-15 dakika.
3DMark zaten direk puan yazıyor, ortalamaya yakınsa problem yok.

Furmark ise: Modele bağlı olarak sıcaklık ve fan hızı değerleri önemli. Genellikle 75 derece ve 2000RPM altı olmasını öneririm. Bazı kartların bakım zamanı geldiği için bu değerleri geçebilirler, o durumda size kalıyor yaptırıp yaptırmamak.
Watt gibi değerlerinde kartın orjinal haline yakın olmasına bakmanız lazım. 3060Ti'lar 200W civarı çekerler, OC varsa 230'a kadar çıkarlar mesela.

Bunların hepsi bittikten sonra oyun testine geliyoruz. Normal oyununuzu açın ve sessiz şekilde oynayın. Ses konusunda sıkıntı yoksa ve oyunda sorunsuz çalışıyorsa ozaman artık emin olabilirsiniz.

Kafanız karışırsa veya kararsız kalırsanız foruma sorun herzaman. Bilen hocalarımız veya bizzat ben yardımcı olurum.

Hocam en azından başlangıç için 3060 7000₺’ye daha mantıklı geliyordu
Ti ile 12GB arasında iyi bir FPS farkı var doğrusu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı