RTX 3060 61C'de çalışmasına rağmen kendini korumaya alıyor

Herkese iyi günler dilerim.
Bundan 2 sene öncesinde QP Bilişim'den bir hazır sistem aldım. Sistem özelliklerim;

AMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 işlemci.
ASUS Prime B450M K II DDR4 4400MHz OC AM4 mATX anakart.
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12 GB 192 bit ekran kartı.
XPG Spectrix D50 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16 RGB tungsten gri RAM.
XPG Spectrix S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 Mbps.
Corsair Spec Delta RGB mid Tower bilgisayar kasası - corsaircv650 80+ 650W güç kaynağı.

2 senedir çok şükür sistemimi sorunsuz kullanmaktayım. Fakat bundan 3 ay öncesine kadar Valorant oynarken ekran kartım anlık olarak fanlarını %100 hıza çekip görüntüyü kapattı fakat sistemimde elektrik mevcuttu yani kapanmadı[Valorantta 60 dereceyi görmüyor bile ekran kartı]. Daha sonra ben kendim kapadım ve oynamaya devam ettim. Ben şimdiye kadar çok ağır oyunlar oynadım ekran kartımda gördüğüm maximum sıcaklık 62 derece oldu. 2560x1440P'de oynamama rağmen. Bugün ise arka planda Black Desert açıkken YouTube'da video izliyordum. Birdenbire görüntü gitti ve ekran kartım yine fanlarını %100 hıza çekip görüntüyü kapattı. Ben de sistemimden elektriği kestim bir yanık kokusu vesaire almadığım için sistemi geri açtım. Daha sonra konu hakkında araştırma yaparken bu sefer arkada oyun dahi açık olmaksızın aynı şekilde ekran kartım yine fanlarını %100'e çekti görüntüyü kapattı ve yeniden başlattı kendini elektriği kesmeden. Afterburner programı ben ne zaman oyun oynasam arkada açık olur ve ısıları her zaman kontrol ederim. Black Desert oynarken de ekran kartım maximum 61 dereceyi görüyor ve 61 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor. İşlemcim ise genelde 75-80 derecelerde çalışıyor fakat işlemci ile alakalı bir sorun olsa ekran kartı fanlarını neden %100'e çeksin?
Bu sorun neden olur bir fikriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan iyi günler ^^

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yüksel Özbozkurt Aynı şeyi bende sordum ama uzun uğraşlar sonucu çözümü bulduğumuzda bize yapılan açıklama bu şekildeydi.
Anladım teşekkür ediyorum. Valla benim çıkarmış olduğum çözüm ya ekran kartının psud an gelen portu bozuldu anlık birşeyler oluyor ya da kablonun kendisi bozuldu başka bir açıklaması yok gibi :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı