RTX 3060 ekran kartının fanları dönmüyor

xaiver13

Femtopat
Daha fazla  
RTX 3060 aldım ama ekran kartına yük binmediği sürece fanları dönmüyor. Nasıl çözebilirim? Eğer yaparsam ekran kartının ömrü kısalır mı? Eğer yapmazsam performansı düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3060 aldım ama ekran kartına yük binmediği sürece fanları dönmüyor. Nasıl çözebilirim? Eğer yaparsam ekran kartının ömrü kısalır mı? Eğer yapmazsam performansı düşer mi?

0 RPM teknolojisi. Ekran kartı boştayken fan çalışmaması iyi bir şey neden çalışsın istiyorsun?

Arkadaşın dediği gibi 0 RPM teknolojisi. Ancak fanları yine de çalıştırmak istiyorsan en mantıklı çözüm bunun için MSI Afterburner'dır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0 Db teknolojisidir. Kart ısınmadığı zamanlarda fan çalışmıyor bu sayede anların ömrünü uzatıyor. Zorla açmana gerek yok.
Bu mantıkla bakarsak kart boştayken 50 dereceleri görüyor o halde bu da Chipset'in ömrünü kısaltır. Bu teknolojide asıl amaç sessizliğin sağlanması. Ancak ben yine de fanları 800 RPM gibi düşük seviyelerde tutup, kartın daha serin çalışmasını tercih ediyorum. Bu şekilde iki tarafın da gönlü oluyor. :)

Bu mantıkla bakarsak kart boştayken 50 dereceleri görüyor o halde bu da Chipset'in ömrünü kısaltır. Bu teknolojide asıl amaç sessizliğin sağlanması. Ancak ben yine de fanları 800 RPM gibi düşük seviyelerde tutup, kartın daha serin çalışmasını tercih ediyorum. Bu şekilde iki tarafın da gönlü oluyor. :)
Benim tuf 3070 boşta 40 derece civarlarında takılıyor. Kasanın hava sirkülasyonu düzgünse boşta 50 dereceleri geçmesi bana mantıklı gelmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı