RTX 3060, i5 -11400H düşük performans

fabrodo

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, birkaç gündür kafama takılan bir sorun vardı oyunlarda istediğim performansı alamıyordum laptopu alalı 1 ay bile olmadı, bilmediğim bir şeyler vardır diye size danışmak istedim. Tüm sürücüler güncel ve her şey performans modunda çalışıyor fakat aynı sistemin oyun test videolarını izlediğimde aynı değerlere yakın FPS bile alamıyorum.

Laptop
ACER Nitro AN515-57 Intel I5 -11400H islemci 16GB DDR4 RAM 512GB SSD GeFORCE Nvidia RTX 3060 Harici 6GB Ekran karti 15.6'' 144Hz Full HD Ekran, Free DOS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Valorant'ta durumlar böyle, PUBG'de 50-70, LoL'de 150 alıyorum yüksek ve düşük ayarlarda. Yanlış giden bir şey mi var? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum arkadaşlar.
En yüksek ayarlarda Valorant
En düşük ayarlarda Valorant

enyuksek.png

endusuk.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı 3060 ama Max Q mu Max P mı, bundan dolayı da fps farkı olabilir. Oyunu oynadıkça sıcaklık değerleriniz düşünce fps sabit kalıyorsa 150-180 cıvarı fpste kötü değil

Herkese iyi Sosyaller, birkaç gündür kafama takılan bir sorun vardı oyunlarda istediğim performansı alamıyordum laptopu alalı 1 ay bile olmadı, bilmediğim bir şeyler vardır diye size danışmak istedim. Tüm sürücüler güncel ve her şey performans modunda çalışıyor fakat aynı sistemin oyun test videolarını izlediğimde aynı değerlere yakın FPS bile alamıyorum.

Laptop
ACER Nitro AN515-57 Intel I5 -11400H islemci 16GB DDR4 RAM 512GB SSD GeFORCE Nvidia RTX 3060 Harici 6GB Ekran karti 15.6'' 144Hz Full HD Ekran, Free DOS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Valorant'ta durumlar böyle, PUBG'de 50-70, LoL'de 150 alıyorum yüksek ve düşük ayarlarda. Yanlış giden bir şey mi var? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum arkadaşlar.
En yüksek ayarlarda Valorant
En düşük ayarlarda Valorant

Eki Görüntüle 1581011

Eki Görüntüle 1581012
normal değil hocam

Herkese iyi sosyaller, birkaç gündür kafama takılan bir sorun vardı oyunlarda istediğim performansı alamıyordum laptopu alalı 1 ay bile olmadı, bilmediğim bir şeyler vardır diye size danışmak istedim. Tüm sürücüler güncel ve her şey performans modunda çalışıyor fakat aynı sistemin oyun test videolarını izlediğimde aynı değerlere yakın FPS bile alamıyorum.

Laptop.
En yüksek ayarlarda Valorant.
En düşük ayarlarda Valorant.

Eki Görüntüle 1581011

Eki Görüntüle 1581012

Bende desktop RTX 3060 i5 12400F var Ultra ayarlarda 400 civarı FPS alıyorum kart tam yükte olmadığı halde. Laptop olmasından ötürü bir miktar performans düşüşü olabilir ama 135 FPS gerçekten çok düşük.

Herkese iyi sosyaller, birkaç gündür kafama takılan bir sorun vardı oyunlarda istediğim performansı alamıyordum laptopu alalı 1 ay bile olmadı, bilmediğim bir şeyler vardır diye size danışmak istedim. Tüm sürücüler güncel ve her şey performans modunda çalışıyor fakat aynı sistemin oyun test videolarını izlediğimde aynı değerlere yakın FPS bile alamıyorum.

Laptop.
En yüksek ayarlarda Valorant.
En düşük ayarlarda Valorant.

Eki Görüntüle 1581011

Eki Görüntüle 1581012

Çift kanal yapmanız lazım RAM'leri. Aynı laptopu kullanıyoruz RAM'leri 2x8 şeklinde kullanıyorum ortalama 200 FPS veriyor Valorant'ta.

Konu sahibi sizden ricam AIDA64 programını yükleyip Anakart/Anakart sekmesine bakmanız mümkün mü? Oradan belleklerin Single channel mı Dual channel mı olduğunu öğrenebilirsiniz.

Konu sahibi sizden ricam AIDA64 programını yükleyip Anakart/Anakart sekmesine bakmanız mümkün mü? Oradan belleklerin Single channel mı Dual channel mı olduğunu öğrenebilirsiniz.
Tek kanal.
1669128766893.png

Çift kanal yapmanız lazım RAM'leri. Aynı laptopu kullanıyoruz RAM'leri 2x8 şeklinde kullanıyorum ortalama 200 FPS veriyor Valorant'ta.
Siz nasıl çift kanal yaptınız? 8gb versiyonunu satın alıp sonradan mı eklediniz?

Son düzenleme:
Tek kanal.
Eki Görüntüle 1581163

Siz nasıl çift kanal yaptınız? 8 GB versiyonunu satın alıp sonradan mı eklediniz?

RAM'i satıp 2x8 yapabilirsin veya 16 GB ekleyebilirsin. Muxless laptoplarda bu durum normal çift kanalla biraz çözülüyor, monitor bağlama imkanınız varsa o şekilde de deneyebilirsiniz. Sistemde sorun yok performansı deneyecekseniz 3A oyunlarda veya grafiği ağır oyunlarda deneyin performansı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı