RTX 3060 laptopta 34 inç monitör kullanılabilir mi?

@ysfemre Bende 27" olan model var, aralarındaki tek fark 34" olanın yanlara doğru(3440x1440) daha fazla pikseli olması, görüntü kalitesi 27"(2560x1440) ile aynı sadece enine daha uzun ve 1 tane fazladan HDMI girişi olması. Panel, kullanılan malzeme, HDR, arayüz vs. kalan her şey aynı. Ben özellikle 34" ihtiyacınız yoksa 27" olanı almanızı öneririm. Arada 4 bin TL fark var. Sadece ekran biraz büyüyor diye 4K fark acayip fazla bana göre.

-Genel olarak 27" olan monitör fiyatına göre çok iyi özelliklere sahip. Curved ekran, aşağı yukarı ve 25 derece ileri geri hareket eden malzeme kalitesi gayet iyi stand, kaliteli 2K VA panel, fiyatında göre 4 ms gecikme değeri.

-Eksileri var mı? Var. Bir miktar ghosting var ama gayet kabul edilebilir seviyede, OD ile farklı arka planlarda ayar çekip bayağı düzeltilebiliyor ben düz kullanıyorum. Dahili hoparlörü yok. Güç ve HDMI kablosu için bir düzenleyici isterdim o da bir eksi. 34" olanı alır mıydım emin değilim o fiyata çok seçenek vardır, ama 27" olan net alınır 3150 liraya bundan daha iyi 2K Curved monitör yoktur.

Son düzenleme:
@ysfemre Bende 27" olan model var, aralarındaki tek fark 34" olanın yanlara doğru(3440x1440) daha fazla pikseli olması, görüntü kalitesi 27"(2560x1440) ile aynı sadece enine daha uzun ve 1 tane fazladan HDMI girişi olması. Panel, kullanılan malzeme, HDR, arayüz vs. kalan her şey aynı. Ben özellikle 34" ihtiyacınız yoksa 27" olanı almanızı öneririm. Arada 4 bin TL fark var. Sadece ekran biraz büyüyor diye 4K fark acayip fazla bana göre.

-Genel olarak 27" olan monitör fiyatına göre çok iyi özelliklere sahip. Curved ekran, aşağı yukarı ve 25 derece ileri geri hareket eden malzeme kalitesi gayet iyi stand, kaliteli 2K VA panel, fiyatında göre 4 ms gecikme değeri.

-Eksileri var mı? Var. Bir miktar ghosting var ama gayet kabul edilebilir seviyede, OD ile farklı arka planlarda ayar çekip bayağı düzeltilebiliyor ben düz kullanıyorum. Dahili hoparlörü yok. Güç ve HDMI kablosu için bir düzenleyici isterdim o da bir eksi. 34" olanı alır mıydım emin değilim o fiyata çok seçenek vardır, ama 27" olan net alınır 3150 liraya bundan daha iyi 2K Curved monitör yoktur.
Hocam 27'' maalesef 3150 değil 5000tl fiyat bandında, 34 inç olan modelde 7500tl fiyatında.
Bu fiyatlarda önerirmisiniz 😄 .

Huawei MateView GT 27" 4 MS 165 Hz 2K QHD Curved VA LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri https://www.hepsiburada.com/huawei-...FJtZQbgT4cjDyxh5B0IaAqsIEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Huawei Mateview Gt 27" Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL kim sana kendi sitesinden al dedi yav :D Neyse belki bu sitelere guvenmiyorsundur ama alan birkaç kişi gördüm buralardan alan, memnunlardı. 34"alınır mı? Evet bu fiyata aynı kalitede G-Sync olan monitör hiç görmedim, G-Sync monitörler genelde FreeSync'lere göre çok daha pahalı. Bu monitör RTX 3060'a cuk oturur. Tek eksisi biraz ghosting var, o da olsun, senle konuştuktan sonra araştırdım HDMI ile 34"te 100 Hz alacaksın. Ayarlarda 144Hz'e kadar çıkabilir ama ekranda git geller olacaktır sağlıklı kullanım 100Hz. Sormak istediğin bir şey var mı?

Huawei MateView GT 27" 4 MS 165 Hz 2K QHD Curved VA LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri https://www.hepsiburada.com/huawei-mateview-gt-27-4-ms-165-hz-2k-qhd-curved-va-led-monitor-p-HBCV000013JN9O?magaza=Online Net Sipariş&&wt_gl=cpc.6802-IT.shop.camp6458424908adgr77966058715&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQjwmuiTBhDoARIsAPiv6L_JI6-JthMIYDj62X0ufVbd1CJICxfqlxSdFJtZQbgT4cjDyxh5B0IaAqsIEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Huawei Mateview Gt 27" Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL kim sana kendi sitesinden al dedi yav :D Neyse belki bu sitelere guvenmiyorsundur ama alan birkaç kişi gördüm buralardan alan, memnunlardı. 34"alınır mı? Evet bu fiyata aynı kalitede G-Sync olan monitör hiç görmedim, G-Sync monitörler genelde FreeSync'lere göre çok daha pahalı. Bu monitör RTX 3060'a cuk oturur. Tek eksisi biraz ghosting var, o da olsun, senle konuştuktan sonra araştırdım HDMI ile 34"te 100 Hz alacaksın. Ayarlarda 144Hz'e kadar çıkabilir ama ekranda git geller olacaktır sağlıklı kullanım 100Hz. Sormak istediğin bir şey var mı?
HDMI to DP dönüştürücü alsam sağlıklı olarak 144hz veya 165hz kullanabilirmiyim ?
Dönüştürücü olarak bunları buldum :

HDMI to DP dönüştürücü alsam sağlıklı olarak 144Hz veya 165Hz kullanabilir miyim?
Dönüştürücü olarak bunları buldum:

İstersen 10 tane dönüştürücü tak o HDMI portu sana 3K çözünürlükte 100Hz verecek. Asla kaçarın yok. Aslında aklını karıştırmak istemiyordum ama çok istediğin için anlatayım. Bu monitörlere giden verilerde renkler 4:4:4 formatında gidiyor normalde yani en kaliteli formda. Bu Hz'i yükseltmek istersek o format otomatik değiştiriliyor 4:2:2 ve 4:2:0 formatına sıkıştırılıyor böylece daha yüksek Hz'ler elde edebiliyorsun renk kalitesi biraz düşüyor. Mesela benim laptopta HDMI 1.4 var konunun başlarında yazmıştım. Ben 4:4:4 kaliteli formatta maksimum 75 Hz alabilirim, 120 Hz e çıkmak istersem 422 formatında renkten biraz feragat edip çıkabilirim ki monitörü 120 Hz kullanıyorum ben şu an. 144 Hz kullanmak istersem de 4:2:0 formatına geçiyor monitör ama şunu fark ettim 144 Hz de oyunlarda stabil çalışmıyor monitör. Senin laptopa gelirsek sende HDMI 2.0 var, 4:4:4 formatında 100 Hz alacaksın, 3K pek yaygın olmadığı için bir türlü 4:2:2 veya 4:2:0 da kaç Hz alacağını gösteren bir kaynak bulamadım. Bence 422 de 120 Hz sorunsuz kullanırsın hatta 420 da 144 Hz de kullanabilirsin ekran kartına ve laptopa bağlı bu denemeden bilemezsin. Son olarak renk kalitesi düşüyor dedim ama ben gözle bir fark göremedim bunu da ekleyeyim. İnşallah düzgün anlatmışımdır çok basitleştirmeye çalıştım.

images-1.jpeg

İstersen 10 tane dönüştürücü tak o HDMI portu sana 3K çözünürlükte 100Hz verecek. Asla kaçarın yok. Aslında aklını karıştırmak istemiyordum ama çok istediğin için anlatayım. Bu monitörlere giden verilerde renkler 4:4:4 formatında gidiyor normalde yani en kaliteli formda. Bu Hz'i yükseltmek istersek o format otomatik değiştiriliyor 4:2:2 ve 4:2:0 formatına sıkıştırılıyor böylece daha yüksek Hz'ler elde edebiliyorsun renk kalitesi biraz düşüyor. Mesela benim laptopta HDMI 1.4 var konunun başlarında yazmıştım. Ben 4:4:4 kaliteli formatta maksimum 75 Hz alabilirim, 120 Hz e çıkmak istersem 422 formatında renkten biraz feragat edip çıkabilirim ki monitörü 120 Hz kullanıyorum ben şu an. 144 Hz kullanmak istersem de 4:2:0 formatına geçiyor monitör ama şunu fark ettim 144 Hz de oyunlarda stabil çalışmıyor monitör. Senin laptopa gelirsek sen 4:4:4 formatında 100 Hz alacaksın, 3K pek yaygın olmadığı için bir türlü 4:2:2 veya 4:2:0 da kaç Hz alacağını gösteren bir kaynak bulamadım. Bence 422 de 120 Hz sorunsuz kullanırsın hatta 420 da 144 Hz de kullanabilirsin ekran kartına ve laptopa bağlı bu denemeden bilemezsin. Son olarak renk kalitesi düşüyor dedim ama ben gözle bir fark göremedim bunu da ekleyeyim. İnşallah düzgün anlatmışımdır çok basitleştirmeye çalıştım.

Eki Görüntüle 1384485
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim 😇
O zaman dönüştürücü almama gerek yok güzel HDMI kablosu alsam yeter.

@ysfemre ne demek, HDMI 2.0 veya 2.1 kablo almayı unutma. En sonund buraya yazabilir misin sonucu deneyimini vs.
HDMI kablo olarak bunu alacağım

Sonucu yazarım tabiki, sizede çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz.
@ysfemre ne demek, HDMI 2.0 veya 2.1 kablo almayı unutma. En sonund buraya yazabilir misin sonucu deneyimini vs.

Merhaba hocam internetten böyle bir şey okudum doğru mudur iş görür mü?
Yani böyle 165Hz ya da 144Hz alabilir miyim?
Okuduğum metin:
Kutu içeriğinden bir adet "Display Port" kablosu çıkıyor. HDMI kablosu çıkmıyor. Yani eğer bilgisayarınızda Display Port girişi varsa takıp kullanabilirsiniz ama yoksa (genelde laptoplarda Display Port yerine "Type-C" girişi oluyor. Laptopunuz marka ve modelini internete yazarak kendi sitesinden Type-C özelliklerinden, Type-C'nin Display Port'u destekleyip desteklemediğine bakabilirsiniz. ) Bir dönüştürücü ya da ayrı bir "Type-C'den Dport kablosuna" cihazı ile kullanmanız gerekiyor. İnternette HDMI'dan Display Port dönüştürücüleri bulunmaz bulunsa da çok pahalı zaten dediğim gibi Type-C, D port yerine geçtiği için sizin internetten alacağınız ürün "Type-C'den D port'a dönüştürücü, ya da direkt Type-C'den Dport kablosu" Google'da arama yaparsanız bulursunuz. Eğer ben HDMI'dan HDMI'a şeklinde kullanmak istiyorum diyorsanız kullanabilirsiniz fakat ürünün Hz değerini tam performans alamazsınız. (100 Hz değeri aldım HDMI kablosu ile) tekrar tekrar söylüyorum Type-C'den Display Port. Çok araştırdım sonunda bu çözümü buldum siz de hiç araştırma yapmadan bu dediklerimi uygulayabilirsiniz.
HDMI kablo olarak bunu alacağım

Sonucu yazarım tabiki, sizede çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz.

Merhaba hocam internetten böyle bir şey okudum doğru mudur iş görür mü?
Yani böyle 165Hz ya da 144Hz alabilir miyim?
Okuduğum metin:
Kutu içeriğinden bir adet "Display Port" kablosu çıkıyor. HDMI kablosu çıkmıyor. Yani eğer bilgisayarınızda Display Port girişi varsa takıp kullanabilirsiniz ama yoksa (genelde laptoplarda Display Port yerine "Type-C" girişi oluyor. Laptopunuz marka ve modelini internete yazarak kendi sitesinden Type-C özelliklerinden, Type-C'nin Display Port'u destekleyip desteklemediğine bakabilirsiniz. ) Bir dönüştürücü ya da ayrı bir "Type-C'den Dport kablosuna" cihazı ile kullanmanız gerekiyor. İnternette HDMI'dan Display Port dönüştürücüleri bulunmaz bulunsa da çok pahalı zaten dediğim gibi Type-C, D port yerine geçtiği için sizin internetten alacağınız ürün "Type-C'den D port'a dönüştürücü, ya da direkt Type-C'den Dport kablosu" Google'da arama yaparsanız bulursunuz. Eğer ben HDMI'dan HDMI'a şeklinde kullanmak istiyorum diyorsanız kullanabilirsiniz fakat ürünün Hz değerini tam performans alamazsınız. (100 Hz değeri aldım HDMI kablosu ile) tekrar tekrar söylüyorum Type-C'den Display Port. Çok araştırdım sonunda bu çözümü buldum siz de hiç araştırma yapmadan bu dediklerimi uygulayabilirsiniz.
Benim laptopta olmuyormuş hocam sizde araştırıp yormayın kendinizi 😄 illa HDMI bağlıcam.

Son düzenleme:
@ysfemre doğru diyor ama senin laptop Type-C görüntü çıkışını desteklemiyor. Sadece HDMI ile görüntü alabilirsin 100Hz, başka yolun yok. Bekle sana o linki atayım çıkışlarını gör. https://storage-asset.msi.com/global/picture/faq/10018337@2021-0825-0244-122208@kb_03156_en.pdf iyi incele bazı modellerde her türlü portu destekleyenler var mesela. Bizimkiler nispeten ucuz modeller öyle yüksek teknolojiler konulmuyor fiyattan kırmak için.

Benim laptopta olmuyormuş hocam sizde araştırıp yormayın kendinizi 😄 illa HDMI bağlayacağım.

Ben de zamanında çok taktığım için MSI laptoplar için her belge var bende bu görüntü çıkışıyla ilgili, aramam gerekmiyor :D 100 Hz'i deneyeyim mi monitörde senin için deneyimlemek adına?

@ysfemre doğru diyor ama senin laptop Type-C görüntü çıkışını desteklemiyor. Sadece HDMI ile görüntü alabilirsin 100Hz, başka yolun yok. Bekle sana o linki atayım çıkışlarını gör. https://storage-asset.msi.com/global/picture/faq/10018337@2021-0825-0244-122208@kb_03156_en.pdf iyi incele bazı modellerde her türlü portu destekleyenler var mesela. Bizimkiler nispeten ucuz modeller öyle yüksek teknolojiler konulmuyor fiyattan kırmak için.

Ben de zamanında çok taktığım için MSI laptoplar için her belge var bende bu görüntü çıkışıyla ilgili, aramam gerekmiyor :D 100 Hz'i deneyeyim mi monitörde senin için deneyimlemek adına?
Evet maalesef desteklemiyormuş. Aldık artık 100de olsa 165de olsa kullanırım 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı