RTX 3060 mı yoksa RTX 4060 mı?

100 lira için 3060 herhangi bir varyasyon düşünülemez, 4060 al. Yeni yenidir.

Sonunda bunu bilen biri 😍.

Düşünme şekliniz çok yanlış yeni yenidir ne demek abi ya.

Hocam peki aklıma takılan şu soru hakkında bilginiz var mı?

En fazla 4070 bulunur o da Ryzen 5 5600X takarsam ve takılmaz çünkü zor besliyecini düşünüyorum.

Besler hocam ki zorla o işlemciyi almak zorunda değilsiniz hazır sistem bulabiliriz sana.

Hocam peki aklıma takılan şu soru hakkında bilginiz var mı?
30 35 bandında bazen hazır sistemlerde 4070 olabiliyor, eğer amd düşünürsen amd de de iş yapan kartlar var(her ne kadar ben çok önermesemde yazılımdan dolayı). Son durumu takip etmedim şuanda belki yine indirimli bir şeyler olabilir. Bilen arkadaşlar atar muhtemelen.

30 35 bandında bazen hazır sistemlerde 4070 olabiliyor, eğer AMD düşünürsen AMD de de iş yapan kartlar var(her ne kadar ben çok önermesemde yazılımdan dolayı). Son durumu takip etmedim şu anda belki yine indirimli bir şeyler olabilir. Bilen arkadaşlar atar muhtemelen.

Bende yazılımından dolayı NVIDIA alacağım yoksa AMD ekran kartların iyi olduğunu biliyorum.

Düşünme şekliniz çok yanlış yeni yenidir ne demek abi ya.

Yeni yenidirden kastım DLSS3 3060'ta yok, yarın öbür gün NVIDIA yeni bir teknoloji getirdiği zaman 3000 serisine gelme ihtimali 4000 serisine gelme ihtimalinden çok düşük. Adamlarda enayi değil 4000 diye seri çıkartıyor, bir takım komponentler değişiyor.

Bütçeniz RTX 4060'ın ötesinde, doğrudan RTX 4070 düşünün. 20-23 bin lira bandında olsa neyse 30 bin lira civarında bütçe ile RTX 4070 ya da RX 6800XT altında düşünmezdim ben.

Yeni yenidirden kastım DLSS3 3060'ta yok, yarın öbür gün NVIDIA yeni bir teknoloji getirdiği zaman 3000 serisine gelme ihtimali 4000 serisine gelme ihtimalinden çok düşük. Adamlarda enayi değil 4000 diye seri çıkartıyor, bir takım komponentler değişiyor.

Tek artısı DLSS 3 o halde? VRAM çok önemsizmiş gibi davranıyorsunuz.

4060 VRAM yetmeyince RAM'den alıyor mu ve alıyorsada bu sıkıntı çıkartır mı?

Sıkıntı çıkartmaz hocam evet alıyormuş arkadaş yukarıda belirtti.

4060 VRAM yetmeyince RAM'den alıyor mu ve alıyorsada bu sıkıntı çıkartır mı?

Hocam VRAM yetmiyor diye bir şey yok şu an, VRAM kullanımı NVIDIA'da oldukça optimize. Optimizasyon sorunlu birkaç oyun hariç 1080p Ultra ayarlarda 8 GB VRAM bandına bile yaklaşmadım RTX 4060 ile. 1440p ile bile sorun yaşayacağımı düşünmüyorum hatta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı