RTX 3060 sistemde ekran kartı ve işlemci oyunda kullanılmıyor

osmanlargen

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8+8 RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 1.35V Tek Modül
SSD veya HDD modeli
WD Green SN350 500G 2G0C
Ekran kartı
ZOTAC Geforce RTX3060
Anakart
MSI B450M A PRO MAX II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Bilgisayarımda zaten sorun vardı kendi kendine yeniden başlatıyordu, oyunlarda düşük FPS alıyordum. Bugün de Rainbow Six: Siege'ye girdim ve oyunda karakterleri yüklemiyordu karşılaşmaya giremiyordu.

Oyun açık durumda Görev Yöneticisi'nden Performans'a girdiğimde bilgisayarım ekran kartı, işlemci ve SSD'yi hiç kullanmıyordu. Bilgisayarı Vatan'dan aldım fakat götürebileceğim bir yer yok en yakın şubesi 40 km uzakta ve orasının da bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

Yeniden başlattığı için BIOS ayarlarından RAM'in MHz değerini arttırdım daha sonra da yeniden başlatması daha sık olmaya başladı.

RAM'in MHz değerini neye göre artırdınız hocam?

Bu arada yeniden başlatma deyimini biraz açar mısınız? Bilgisayar mavi ekran veriyor mu? vs

RAM'in MHz değerini neye göre artırdınız hocam?

Bu arada yeniden başlatma deyimini biraz açar mısınız? Bilgisayar mavi ekran veriyor mu? Vs

CPUID'den ve Görev Yöneticisi'nden baktığımda RAM maksimum 1065 MHz veriyordu ben de BIOS ayarlarından 3600'e sonra 3200'e çektim. Yeniden başlatma konusunda da bilgisayar önce donuyor sonra sadece yeniden başlatıyor, mavi ekran ya da başka bir hata vermiyor.

Bilgisayarınızın ekran kartı sürücüleri kurulu mu? Söylediğiniz sıkıntılar benim başıma ekran kartı sürücüsü çöktüğünde geliyor. Ekran kartına fazla OC attığımda sürücü bazen çöküyor görüntü donuyor ve kapanıyor. CPU ID de yazan frekans sizi yanıltabilir. BIOS üzerinde RAM ler ile alakalı değişimleri EXPO üzerinden yapmanızı öneririm.

Bilgisayarınızın ekran kartı sürücüleri kurulu mu? Söylediğiniz sıkıntılar benim başıma ekran kartı sürücüsü çöktüğünde geliyor. Ekran kartına fazla OC attığımda sürücü bazen çöküyor görüntü donuyor ve kapanıyor. CPU ID de yazan frekans sizi yanıltabilir. BIOS üzerinde RAM'ler ile alakalı değişimleri EXPO üzerinden yapmanızı öneririm.

Ekran kartı sürücülerim yüklü fakat GeForce bazen saçma hatalar verip geri düzeliyor. Sürücümün çöktüğünü nasıl anlayabilirim?

Bu yeniden başlatma olayı bilgisayar yük altındayken mi oluyor (oyun vs.) yoksa masaüstünde veya internette gezerken de başınıza geliyor mu? Eğer yük altında oluyorsa belki güç kaynağında sorun olabilir. Benim yaşadığım güç kaynağı sıkıntısında güç kaynağı aşırı ısındığından kendini kapatıyordu. Sistem de o yüzden mavi ekran veriyordu.

Bu yeniden başlatma olayı bilgisayar yük altındayken mi oluyor (oyun vs.) Yoksa masaüstünde veya internette gezerken de başınıza geliyor mu? Eğer yük altında oluyorsa belki güç kaynağında sorun olabilir. Benim yaşadığım güç kaynağı sıkıntısında güç kaynağı aşırı ısındığından kendini kapatıyordu. Sistem de o yüzden mavi ekran veriyordu.

Bilgisayarı temizlediğim zaman önemli derecede yeniden başlatma sıklığı azalıyor. Temizlemeden önce hiçbir şey yokken bile yeniden başlatıyorken temizledikten sonra oyunlarda bir süre vakit geçirmeye başlayınca oluyor.

Hocam sistemdeki sıcaklıkları gözden geçirin (SSD ve HDD sıcaklıkları dahil). Size tavsiyem PSU sıcaklığına da bir bakın derim. PSU sıcaklığını sanırım hiçbir program ölçmüyor lakin elinizle kontrol edebilirsiniz. Ben şans eseri ayağımı yakınca fark etmiştim. Benim yaşadığım PSU sıkıntısı PSU fanı ile alakalıydı. Fan toz ile kaplı olduğundan dönemiyordu ve PSU oyunlarda ısındığı için sisteme mavi ekran verdiriyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı