RTX 3060 Sistemde Windows 11'e geçilmeli mi?

mertkcr111

Hectopat
Daha fazla  
RAM
PNY XLR8 EPIC-X RGB 16GB (2x8)
SSD veya HDD modeli
Samsung 1TB 970 EVO PLUS
Ekran kartı
ASUS Dual RTX 3060 V2 OC
Anakart
ASUS B560M-P SI
İşlemci
İ5 11400F
İyi akşamlar. Bu soru herkes tarafından soruluyor sıklıkla, ben de sormak istedim. RTX 3060'lı sistemim var, Windows 10 Pro işletim sistemi kurulu şu an. Windows 11e geçmeyi planlıyorum, geçmeli miyim? Yani geçsem canım sıkılır mı, oyunlarda performans düşüşü yaşar mıyım?

Dostum o senin tercihin. Bence geçme buglar biraz fazla.

Oyunlarda performans düşüşü olmaz. AMD sistemlerde TPM sorun çıkarabiliyor ama onun dışında bir sıkıntı göremedim ben. Oyun performansı falanda gayet iyi.
Ama geçilmeli mi sorsuna siz cevap vereceksiniz. Dersen ki biraz değişiklik iyi gelir geçebilirsin. Ha yok ben 10 da iyiyim dersen Windows 11 için biraz daha bekleyebilirsin. Bu sırada Windows 11 de tam oturmuş olur.

İyi akşamlar. Bu soru herkes tarafından soruluyor sıklıkla, ben de sormak istedim. RTX 3060'lı sistemim var, Windows 10 Pro işletim sistemi kurulu şu an. Windows 11e geçmeyi planlıyorum, geçmeli miyim? Yani geçsem canım sıkılır mı, oyunlarda performans düşüşü yaşar mıyım?

Yaşamazsınız sorun olmaz RAM v.s yeterli zaten.

Sistemin ne kadar iyi olsa da olsun şu anda geliştirilmekte olan bir yazılıma geçmek pek iyi değil gibi görünüyor, 1-2 yıla geçebilirseniz bayağı iyileştirilirse.
Windows 10 daha iyi olur.
1-2 yıl geç olur. Oyunlar Windows 11 için optimize edilmeye başlanınca geçilmeli bence.
AMD sistemler içinse fTPM sorunu düzelince geçilmeli.

Oyunlarda performans düşüşü olmaz. AMD sistemlerde TPM sorun çıkarabiliyor ama onun dışında bir sıkıntı göremedim ben. Oyun performansı falanda gayet iyi.
Ama geçilmeli mi sorsuna siz cevap vereceksiniz. Dersen ki biraz değişiklik iyi gelir geçebilirsin. Ha yok ben 10 da iyiyim dersen Windows 11 için biraz daha bekleyebilirsin. Bu sırada Windows 11 de tam oturmuş olur.

Windows 10 biraz sıktı ne yalan söyleyeyim Windows 11e geçeyim bir değişiklik olsun diyordum ama mademki çok stabil değil sonra yüklemek daha mantıklı demek ki.

Şuan geçmen sıkıntı olmaz zaten Sun Valley 2 1 aya kalmaz gelecek şimdi de geçsen sonra da geçsen sonuçta rahat çalışacak

Windows 10 biraz sıktı ne yalan söyleyeyim Windows 11e geçeyim bir değişiklik olsun diyordum ama mademki çok stabil değil sonra yüklemek daha mantıklı demek ki.
Sisteminiz İntel olduğu çok sorun olmaz.
Windows 10 da sıkıntı yaşıyorsanız temiz kurulum ile geçebilirsiniz. Bahane olur hem temiz kurulum için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı