Çözüldü RTX 3060 sisteme HDD veya SSD önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
SSD'ye göre yavaşlar baya. Depolamak için çok ucuzlar ama yavaşlar.
CS2'de HDD 2 dakikada yüklüyorsa SSD 30 saniye filan gibi bir farkı oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi bazı oyunlar HDD dostu olabiliyor ama onlar eskide kaldı desek yeridir.

Yardimin icin sagol ben bunu almayi dusunuyorum
4 genlerde olmadigi gibi benim motherboard 3 gen oldugu icin sadece 3500MB ile calisacak buyuk ihtimalle suan bunlari almayi dusunuyorum, sizin onerdiginiz ssd cevirici (PrimeX Plus PX-M2PCIEX PCI ex. x1 To M2.NVMe Ssd Çevirici) Hicbir yerde Stockunu Bulamiyorum baska kullanabilecegim bir cevirici varmi?

Yardimin icin sagol ben bunu almayi dusunuyorum
Onu almanızı önermem, QLC NAND'a sahip bir SSD. QLC, NAND olarak en ucuz olanı ve ömürleride kaliteleride oyüzden düşük.

4 genlerde olmadigi gibi benim motherboard 3 gen oldugu icin sadece 3500MB ile calisacak buyuk ihtimalle suan bunlari almayi dusunuyorum, sizin onerdiginiz ssd cevirici (PrimeX Plus PX-M2PCIEX PCI ex. x1 To M2.NVMe Ssd Çevirici) Hicbir yerde Stockunu Bulamiyorum baska kullanabilecegim bir cevirici varmi?

Onu almanızı önermem, QLC NAND'a sahip bir SSD. QLC, NAND olarak en ucuz olanı ve ömürleride kaliteleride oyüzden düşük.

Evet dediginizi Anliyorum Ama ben surekli cok buyuk edit dosyalariyla ugrasan,surekli oyun silip yukleyen birisi degilim cidden sadece oyniyacagim ve begendigim oyunu yuklerim :3 Gene fikrine saygim var mantikli ve tekniksel dogru
Simdi Ceviri icin baktim beni hepsiburada sitesine yonlendirip kotu degerlendirmeli ve dizustu bilgisayar icin uygun degildir yanlis bilgi yazilmis gibi yorumlar gordum :(

Soyle birsey buldum 350Tlye :shocked:

Evet dediginizi Anliyorum Ama ben surekli cok buyuk edit dosyalariyla ugrasan,surekli oyun silip yukleyen birisi degilim cidden sadece oyniyacagim ve begendigim oyunu yuklerim :3 Gene fikrine saygim var mantikli ve tekniksel dogru
Hocam ama bile bile daha kalitesiz ve kısa ömürlü niye alasınız ki? Daha iyisi daha ucuza varken:

İlla marka kaynaklı düşünüyorsanız belirtiyim. WD çok daha deneyimli, hatta kendi SSD donanımını üreten bir firma. Crucial sadece etiket basıyor.

Simdi Ceviri icin baktim beni hepsiburada sitesine yonlendirip kotu degerlendirmeli ve dizustu bilgisayar icin uygun degildir yanlis bilgi yazilmis gibi yorumlar gordum :(
Kusura bakmayın, farklı giriş kullanıyormuş oyüzden sıkıntılı yorumlar var.

Soyle birsey buldum 350Tlye :shocked:
Aşağı yukarı hepsi aynı, tercih edebilirsiniz.

Hocam ama bile bile daha kalitesiz ve kısa ömürlü niye alasınız ki? Daha iyisi daha ucuza varken:

İlla marka kaynaklı düşünüyorsanız belirtiyim. WD çok daha deneyimli, hatta kendi SSD donanımını üreten bir firma. Crucial sadece etiket basıyor.

Kusura bakmayın, farklı giriş kullanıyormuş oyüzden sıkıntılı yorumlar var.

Aşağı yukarı hepsi aynı, tercih edebilirsiniz.
Aynen Haklisin WD SSD acisindan En iyilerinden bende ilk basta onlari tercih etmistim ama birsuru modeli rengi vs. oldugunu gorunce hic girmek istememistim bu baya uygun digerinden buyuk olcude daha iyi eger bu WD blue iyise ben bunu alayim Cruciala gore daha iyi ve daha uygun tamamdir sagolasin Az kalsin gidiyorduk kisa omurluye
Wd blue iyidir demi? Renk farki vs. gibi cok ozelik farki yoktur diye dusunuyorum

Yuva Icin Yani Cevirici Icin Chatgptye Sordum x1 vs. gibi olaylarida varmis aldigim ssdinin Hizini cop etmemek icinde guzel uygun oneri lazim senide cok yordum :(

Cozumu buldum Yeni alacağım WD Blue SN5000Anakarttaki M.2 yuvasına takılacam
eskisini Ise Ceviriciye takicam Ama gene x1 Alirsam eski SSD performansi 900MB gecemiyecek Gene Eski SSdyi cop etmis olurum of of bu islerden anlayana kadar yirtilcam Yeniyim bu islerde senide cok yordum kb

Son düzenleme:
Yorma konusunda sorun değil hocam, işimiz bu.

Wd blue iyidir demi? Renk farki vs. gibi cok ozelik farki yoktur diye dusunuyorum
Renk en basit farkı ama WD Green modellerine göre farkları tabi donanımsal olarak oluyor bariz. Serinin tip olarakta bir tarzı olsun diye WD Green, Blue, Red, Black şeklinde hem isimleri hemde renkleri oluyor.

Yuva Icin Yani Cevirici Icin Chatgptye Sordum x1 vs. gibi olaylarida varmis aldigim ssdinin Hizini cop etmemek icinde guzel uygun oneri lazim senide cok yordum :(
PCIe X1 yuvası hertürlü 500mb/s veriyor, ona yapacak birşey yok pek.

Cozumu buldum Yeni alacağım WD Blue SN5000Anakarttaki M.2 yuvasına takılacam
eskisini Ise Ceviriciye takicam Ama gene x1 Alirsam eski SSD performansi 900MB gecemiyecek Gene Eski SSdyi cop etmis olurum of of bu islerden anlayana kadar yirtilcam Yeniyim bu islerde senide cok yordum kb
Doğruya doğru hocam, düşük MB'lerde çalışması potansiyelini heba ediyor ama onu çöp etmiyor. Genede gecikmesi, anlık hızları, donanımı olduğu yerin. Şey gibi düşünün, Ferrari alıyorsunuz ama 100km hızından fazlada kullanmıyorsunuz.

Yorma konusunda sorun değil hocam, işimiz bu.

Renk en basit farkı ama WD Green modellerine göre farkları tabi donanımsal olarak oluyor bariz. Serinin tip olarakta bir tarzı olsun diye WD Green, Blue, Red, Black şeklinde hem isimleri hemde renkleri oluyor.

PCIe X1 yuvası hertürlü 500mb/s veriyor, ona yapacak birşey yok pek.

Doğruya doğru hocam, düşük MB'lerde çalışması potansiyelini heba ediyor ama onu çöp etmiyor. Genede gecikmesi, anlık hızları, donanımı olduğu yerin. Şey gibi düşünün, Ferrari alıyorsunuz ama 100km hızından fazlada kullanmıyorsunuz.
Evet Anladim Yardimin Icin Tesekurler Artik Daha bilgiliyim Ve bu Konuda daha hakimim Tekrar Tesekur Ederim Iyi Gunler :3

Son Sorum :3 Mavili Yere WD BLUE Ssdisini Takicam
Kirmizi Yere Eski SSd Ve ceviriciyi takicagim yanilmiyorsam dogrumudur?
zaten usteki x16 Slota Ekran Karti takili bu yerden baska yer kalmiyor
1749982140195.png

Evet Anladim Yardimin Icin teşekkürler Artik Daha bilgiliyim Ve bu Konuda daha hakimim Tekrar teşekkür Ederim Iyi Gunler: 3

Son Sorum: 3 Mavili Yere WD BLUE Ssdisini takacağım
Kirmizi Yere Eski SSD Ve ceviriciyi takacağım yanilmiyorsam dogru mudur?
Zaten usteki X16 Slota Ekran Karti takili bu yerden baska yer kalmiyor
1749982140195.png

Ve Aldigim Urunler Sunlar:
SSD: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D7MLHCQ7/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

Cevirici: https://www.amazon.com.tr/Aars-PCIE-NVMe-Kart-Adaptörü/dp/B09HKT53MX

Son düzenleme:
Evet Anladim Yardimin Icin Tesekurler Artik Daha bilgiliyim Ve bu Konuda daha hakimim Tekrar Tesekur Ederim Iyi Gunler :3

Son Sorum :3 Mavili Yere WD BLUE Ssdisini Takicam
Kirmizi Yere Eski SSd Ve ceviriciyi takicagim yanilmiyorsam dogrumudur?
zaten usteki x16 Slota Ekran Karti takili bu yerden baska yer kalmiyor
Eki Görüntüle 2512935
Evet doğru.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı