RTX 3060 Ti Cyberpunk 2077'de %55 kullanılıyor

• Konuyu başlatan oky1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 74
  • Görüntüleme 5.318
İşlemci kullanımını soruyorsan şunu da söyleyeyim hiç bir oyunda bu kadar işlemci kullanımı olmuyor. Bu yine oyunun optimizasyon sorununu kanıtlıyor.

Doom eternalde statik olmayan durumlarda da aynı hatta 1080p den atayım istersen az önce girip onu da test ettim ekran kartı hep %95 lerde dolanıyor.
İşlemci kullanımın %80 civarlarında. Bu işlemci kullanımıyla ekran kartının %99'da çalışmaması çok normal, bu oyunun optimizasyonunun kötü olduğu anlamına gelmiyor, basitçe bu oyunu en yüksek ayarlarda oynamak için işlemcin biraz zayıf kalıyor yani ekran kartını besleyemiyor. İşlemciyi yoran grafik ayarını tespit edip düşürdükten sonra %99 kullanımları görebilirsin.

@Yunus Emre Gürbüz MSI Afterburner görüntüsü istemiştin bir oyunda PC'de GTA 5 yüklüymüş ondan atayım mı?
GTA 5 sizin bilgisayarınızı zorlayacak bir oyun değil maalesef.

İşlemci kullanımın %80 civarlarında. Bu işlemci kullanımıyla ekran kartının %99'da çalışmaması çok normal, bu oyunun optimizasyonunun kötü olduğu anlamına gelmiyor, basitçe bu oyunu en yüksek ayarlarda oynamak için işlemcin biraz zayıf kalıyor yani ekran kartını besleyemiyor. İşlemciyi yoran grafik ayarını tespit edip düşürdükten sonra %99 kullanımları görebilirsin.

RDR 2 olursa onu atabilirim ya da AC Syndicate

Oyunun grafiklerini düşürmek hiç bir fps kazancı sağlamıyor buna emin olabilirsin oyunun optimizasyonu rezil bir şey çünkü. :D Alta atıyorum gördüğün gibi doom eternal da o seviyelerde kullanıyor 1080p de ama %95 den aşağı gpu kullanımı inmiyor. Oyun işlemci çoklu çekirdek teknolojilerini bile düzgün kullanamıyor ki zaten hyper threadingi kapatarak fps kazancı yapabiliyorsun bu yüzden yıl olmuş 2022 hyper threadingi düzgün kullanamayan oyun yapıyorlar.

Dosya Ekleri

• Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.18.10.22.jpg
    Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.18.10.22.jpg
    679,7 KB · Görüntüleme: 57
  • Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.19.29.13.jpg
    Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.19.29.13.jpg
    597,3 KB · Görüntüleme: 49
  • Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.20.25.27.jpg
    Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.20.25.27.jpg
    731,3 KB · Görüntüleme: 26
  • Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.18.44.03.jpg
    Doom Eternal Screenshot 2022.09.02 - 01.18.44.03.jpg
    556 KB · Görüntüleme: 48
RDR 2 olur, işlemciyi yoran bir oyun olmadığı için ekran kartı kullanımıyla birlikte FPS de düşük gelirse bir problem olduğunu söyleyebiliriz.

Bunları buldum ekran görüntülerinin hangi oyuna ait olduğunu isimde belirttim.

Dosya Ekleri

• valhalla.PNG
    valhalla.PNG
    93,2 KB · Görüntüleme: 51
  • rdr2.PNG
    rdr2.PNG
    92,4 KB · Görüntüleme: 54
  • gow3.PNG
    gow3.PNG
    71,7 KB · Görüntüleme: 50
Oyunun grafiklerini düşürmek hiç bir fps kazancı sağlamıyor buna emin olabilirsin oyunun optimizasyonu rezil bir şey çünkü. :D Alta atıyorum gördüğün gibi doom eternal da o seviyelerde kullanıyor 1080p de ama %95 den aşağı gpu kullanımı inmiyor. Oyun işlemci çoklu çekirdek teknolojilerini bile düzgün kullanamıyor ki zaten hyper threadingi kapatarak fps kazancı yapabiliyorsun bu yüzden yıl olmuş 2022 hyper threadingi düzgün kullanamayan oyun yapıyorlar.
Attığınız ekran görüntüsüne göre konuşuyorum, işlemci kullanımının %80'de olması işlemcinin oynadığınız ayar ve çözünürlük için yetersiz olduğu anlamına geliyor, en azından Spider-Man için. Doom Eternal'da bu kadar istikrarlı performans almanızı Vulkan ile çalışmasına bağlıyorum. Araştırdığım kadarıyla Vulkan işlemciyi DX12'ye göre daha az yoruyor. Spider-Man de DX12 ile çalışıyor diye biliyorum.

12700K ile bile kullanım oranları çok dalgalı, 12400 bariz bir şekilde yetersiz. Buna oyunun sorunu denir mi emin değilim, sonuçta aynı anda belki de binlerce işlem gerçekleşen açık dünya bir oyun.

@Airi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunları buldum ekran görüntülerinin hangi oyuna ait olduğunu isimde belirttim.
GOW'da işlemci darboğazı var gibi. Muhtemelen emülator işlemciye çok fazla yükleniyor. Zaten emülatorün bilgisayarda istikrarlı çalışmasını bekleyemezsiniz. RDR 2'de FPS sabitlenmiş. Vulkan'la çalışınca nedense 30'a veya 60'a sabitliyordu DX12 ile çalıştırırsanız sorun çözülür. Valhalla'da oldukça normal değerler.

Son düzenleme:
Attığınız ekran görüntüsüne göre konuşuyorum, işlemci kullanımının %80'de olması işlemcinin oynadığınız ayar ve çözünürlük için yetersiz olduğu anlamına geliyor, en azından Spider-Man için. Doom Eternal'da bu kadar istikrarlı performans almanızı Vulkan ile çalışmasına bağlıyorum. Araştırdığım kadarıyla Vulkan işlemciyi DX12'ye göre daha az yoruyor. Spider-Man'de DX12 ile çalışıyor diye biliyorum.

GoW'da işlemci darboğazı var gibi. Muhtemelen emülator işlemciye çok fazla yükleniyor. Zaten emülatorün bilgisayarda istikrarlı çalışmasını bekleyemezsiniz. RDR 2'de FPS sabitlenmiş. Vulkan'la çalışınca nedense 30'a veya 60'a sabitliyordu DX12 ile çalıştırırsanız sorun çözülür. Valhalla'da oldukça normal değerler.

Evet Valhalla'da normal gözüküyor ama sürekli %97 miydi onu hatırlamıyorum belki o oyundada diğer oyunlardaki gibi bazı yerlerde %97 olup bazı yerlerde yine 60 70 oluyordur bilemicem onu ama işin sonucunda Spider-Man'de veya Cyberpunk'ta yüksek GPU kullanımı olmaması normal bir şey mi 11400F 3060 Ti'ı 1080p monitörde besleyemiyor olabilir mi ya da cpumda veya gpumda bir sorun olma ihtimali var mı?

Evet Valhalla'da normal gözüküyor ama sürekli %97 miydi onu hatırlamıyorum belki o oyundada diğer oyunlardaki gibi bazı yerlerde %97 olup bazı yerlerde yine 60 70 oluyordur bilemicem onu ama işin sonucunda Spider-Man'de veya Cyberpunk'ta yüksek GPU kullanımı olmaması normal bir şey mi 11400F 3060 Ti'ı 1080p monitörde besleyemiyor olabilir mi ya da cpumda veya gpumda bir sorun olma ihtimali var mı?
Spider-Man'de büyük ihtimalle besleyemiyor. Cyberpunk'ta kesin konuşmak için MSI Afterburner değerleri lazım, aşağıdaki videoda besleyebiliyor gibi görünüyor işlemci.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Spider-Man'de büyük ihtimalle besleyemiyor. Cyberpunk'ta kesin konuşmak için MSI Afterburner değerleri lazım, aşağıdaki videoda besleyebiliyor gibi görünüyor işlemci.

Videoda 1080p dediği belki de sadece oyun içinde 1080P'dir ama adamın monitörü 2K ya da 4kdır o yüzden yüksek GPU kullanımı alıyor olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı