RTX 3060 Ti Cyberpunk 2077'de %55 kullanılıyor

• Konuyu başlatan oky1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 74
  • Görüntüleme 5.300
CP2077'de her ayarı yükseğe alıp GPU-CPU kullanım değerlerini ve sıcaklıklarını atar mısınız MSI Afterburner kullanarak? Dediğim değerleri oyunda 3-5 dakika vakit geçirdikten sonra atın. CP2077 dışında başka ağır bir oyun da kullanabilirsiniz.

Şu anda PC'de ağır bir oyun yok ama genel olarak değerleri söyleyeyim mesela daha dün Spider-Man'i bitirdim o oyunda GPU 75 derece %60-%70 arası kullanım yukarıdada söylemiştim niyeyse mj bölümlerinde %97 kullanımdaydı sabit CPU 60 derece %50 belki %60 kullanımı vardı genel olarak böyleydi. RTX açtığımda FPS 40a kadar düşüyordu ayarları değiştirğimde fullediğimde falan GPU kullanımında değişen bir şey olmuyordu.

Spiderman'de doğal işte o oyunun optimizasyonu kötü tam kullanamıyor ekran kartını. Bir de aşırı cpu kullanımı var darboğaz da yapıyordur o.

Spider-Man'de doğal işte o oyunun optimizasyonu kötü tam kullanamıyor ekran kartını. Bir de aşırı CPU kullanımı var darboğaz da yapıyordur o.

Spider-Man sadece bir örnek bütün AAA oyunlarında bu tarzda kullanımlar işte o yüzden diyorum ya bende bu kullanımların 1080p monitörle bir alakası olabilir mi 2K monitöre geçersem %95-%100 arası GPU kullanımı kesin elde edebilir miyim? Yoksa 11400F ve 3060 Ti ile normalde 1080p monitörde GPU kullanımı zaten %95 civarında mı olmalı bunun cevabını merak ediyorum.

Şu anda PC'de ağır bir oyun yok ama genel olarak değerleri söyleyeyim mesela daha dün Spider-Man'i bitirdim o oyunda GPU 75 derece %60-%70 arası kullanım yukarıdada söylemiştim niyeyse mj bölümlerinde %97 kullanımdaydı sabit CPU 60 derece %50 belki %60 kullanımı vardı genel olarak böyleydi. RTX açtığımda FPS 40a kadar düşüyordu ayarları değiştirğimde fullediğimde falan GPU kullanımında değişen bir şey olmuyordu.
%50-%60 CPU kullanımı normal, ancak ekran kartının %99'da çalışması gerekir ağır oyunlarda. %60-70 kullanımlardayken kaç FPS alıyordunuz? MSI Afterburner ile canlı canlı görürsek net cevap verebilirim.

Spiderman'de doğal işte o oyunun optimizasyonu kötü tam kullanamıyor ekran kartını. Bir de aşırı cpu kullanımı var darboğaz da yapıyordur o.
Tekrar ediyorum oyunun optimizasyonu kötü değil, yağ gibi akıyor bilgisayarda.

Spider-Man sadece bir örnek bütün AAA oyunlarında bu tarzda kullanımlar işte o yüzden diyorum ya bende bu kullanımların 1080p monitörle bir alakası olabilir mi 2K monitöre geçersem %95-%100 arası GPU kullanımı kesin elde edebilir miyim?
11400 darboğaz yaptırıyorsa evet faydası olur.
%50-%60 CPU kullanımı normal, ancak ekran kartının %99'da çalışması gerekir ağır oyunlarda. %60-70 kullanımlardayken kaç FPS alıyordunuz? MSI Afterburner ile canlı canlı görürsek net cevap verebilirim.

Ben de tekrar diyorum oyunun optimizasyonu kötü sende yağ gibi akması oyunun bir ekran kartını tam anlamında kullanamadığını değiştirmiyor bir de işlemci threadlarını bile kullanamıyor oyun hyper threadingi kapatınca ekstra fps alıyorsun sanki 20 sene öncesinin oyunu.

Maalesef şu an PC'de yüklü değil %60-70 kullanımlarda 70FPS'in altına düşmüyordur ama öyle söyleyeyim. High ayarlarda.

11400 darboğaz yaptırıyorsa evet faydası olur.

Ben de tekrar diyorum oyunun optimizasyonu kötü sende yağ gibi akması oyunun bir ekran kartını tam anlamında kullanamadığını değiştirmiyor bir de işlemci threadlarını bile kullanamıyor oyun hyper threadingi kapatınca ekstra fps alıyorsun sanki 20 sene öncesinin oyunu.
Ekran kartını tam kullanamıyor olması optimizasyonunu kötü olduğu anlamına gelmiyor, kart çok güçlü olunca %99 çalışmasına gerek kalmıyor. Sizin mantığınızla CS-GO, Valorant, LOL, Dota 2 gibi oyunların hepsinde optimizasyon sorunu var.

Maalesef şu an PC'de yüklü değil %60-70 kullanımlarda 70FPS'in altına düşmüyordur ama öyle söyleyeyim. High ayarlarda.

O kullanım değerleriyle 70 FPS alıyorsanız problem var, 150-200 FPS alıyor olsanız normal denilebilirdi. Sürücüleriniz güncel mi?

Ekran kartını tam kullanamıyor olması optimizasyonunu kötü olduğu anlamına gelmiyor, kart çok güçlü olunca %99 çalışmasına gerek kalmıyor. Sizin mantığınızla CS-GO, Valorant, LOL, Dota 2 gibi oyunların hepsinde optimizasyon sorunu var.
Ya nasıl gerek kalmıyor monitörüm 144'e kadar destekliyor ama oyunun optimizasyonu rezil olduğundan 80 fps de %60-%70 ekran kartı kullanımında takılıyorum. Cs go, valorant gibi oyunlar 20 sene öncesinin teknolojisindekindeki oyunlar zaten spiderman ise bu sene oyunu.

@Airi araştırdığımda 11400F rahatlıkla 3060 Ti'ı besler diyorlardı. Ama bunu 1080p monitör için mi diyorlardı bilmiyorum ve yanlış hatırlamıyorsam bir yerde RTX kartlarda 1080p monitörde tam performans alamazsın kartı yormaz tarzı şeyler diyorlardı.

@Airi araştırdığımda 11400F rahatlıkla 3060 Ti'ı besler diyorlardı. Ama bunu 1080p monitör için mi diyorlardı bilmiyorum ve yanlış hatırlamıyorsam bir yerde RTX kartlarda 1080p monitörde tam performans alamazsın kartı yormaz tarzı şeyler diyorlardı.
Yani beslemesi lazım ben 12400 ile 3070ti besliyorum çünkü spiderman ve battlefield dışında da sıkıntı yapmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı