RTX 3060 Ti Cyberpunk 2077'de %55 kullanılıyor

• Konuyu başlatan oky1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 74
  • Görüntüleme 5.359
Hocam bence o biraz iki yüzlülük oluyor işte. Optimizasyon dediğin her sistemde stabil çalışması değil mi ? Niye bir oyun iyi sistemlerde çalışıp düşük sistemlerde çalışamayınca kötü oluyor da düşük sistemlerde iyi çalışıp yüksek sistemlerde kötü çalışınca iyi optimizasyonu oluyor. Neyse konudan çok ayrıldık arkadaş MSI Afterburner verilerinin paylaşsın bir de arkadaş HWiNFO açsın bence pch ve VRM sıcaklıklarına da bakarız öyle.
Düşük sistemlerde optimizasyon yüzünden kötü çalışan oyunlar yüksek sistemlerde de iyi çalışamıyorlar ki, sistem tam kullanılıyor gözükse bile örneğin 90 FPS yerine 60 FPS alıyorsunuz. Neyse dediğiniz gibi konudan sapmayalım.

@Yunus Emre Gürbüz oyunu indiriyorum normalde şimdiye bitmiş olması lazımdı gece indirmeye başladığımda 70GB diyordu oyun 55GB indikten sonra kapatayım sabah devam ederim dedim sabah indirmeye devam ettiğimde 15GB kalmasına rağmen 60GB gösteriyordu oyunun toplam boyutuna da 70 olmasına rağmen 115 GB diyordu sebebini biliyor musunuz buga falan mı girdi acaba oyun dosyalarında da 55GB yüklü gözüküyor.

@Yunus Emre Gürbüz oyunu indiriyorum normalde şimdiye bitmiş olması lazımdı gece indirmeye başladığımda 70GB diyordu oyun 55GB indikten sonra kapatayım sabah devam ederim dedim sabah indirmeye devam ettiğimde 15GB kalmasına rağmen 60GB gösteriyordu oyunun toplam boyutuna da 70 olmasına rağmen 115 GB diyordu sebebini biliyor musunuz buga falan mı girdi acaba oyun dosyalarında da 55GB yüklü gözüküyor.
Belli ki hata oluşmuş, yapacak pek bir şey yok. Değerleri attığınızda kontrol edeceğim.

@Yunus Emre Gürbüz yani kart kullanılmak için benim forum açmamı falan mı beklliyordu anlamadım daha birkaç ay önce oyunu oynadığımda aynı ayarlarda düşük GPU kullanımı yüzünden düşük FPS alıyordum. Her şey ultrada RTX ultrada DLSS kalitede.

Dosya Ekleri

• qwe123s.PNG
    qwe123s.PNG
    3,8 MB · Görüntüleme: 43
@Yunus Emre Gürbüz yani kart kullanılmak için benim forum açmamı falan mı beklliyordu anlamadım daha birkaç ay önce oyunu oynadığımda aynı ayarlarda düşük GPU kullanımı yüzünden düşük FPS alıyordum. Her şey ultrada RTX ultrada DLSS kalitede.
Değerler oldukça normal gözüküyor :D Sorun olursa tekrar yazabilirsiniz.

Değerler oldukça normal gözüküyor :D sorun olursa tekrar yazabilirsiniz.

Teşekkürler bu arada Spider-Man Remastered ve God of War 3'te düşük GPU kullanımının sebebi sizce oyundan kaynaklı mı yoksa donanımdan kaynaklı mı donanımdan kaynaklı olsa herhalde GTA V ve Cyberpunk'ta da aynı şey olurdu bu arada GoW ve Spider-Man crack indirdiğim için eski sürümdü ondan kaynaklı olma ihtimali var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da GPU kullanımı tam değil.

Teşekkürler bu arada Spider-Man Remastered ve God of War 3'te düşük GPU kullanımının sebebi sizce oyundan kaynaklı mı yoksa donanımdan kaynaklı mı donanımdan kaynaklı olsa herhalde GTA V ve Cyberpunk'ta da aynı şey olurdu bu arada GoW ve Spider-Man crack indirdiğim için eski sürümdü ondan kaynaklı olma ihtimali var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da GPU kullanımı tam değil.

GOW 3 zaten kesinlikle oyundan kaynaklı, emülator oyunları genelde sıkıntılı çalışır. Spider-Man'de de araştırdığım kadarıyla işlemciyi iyi kullanamıyormuş. Sisteminizde bir sorun yok yani.

GoW 3 zaten kesinlikle oyundan kaynaklı, emülator oyunları genelde sıkıntılı çalışır. Spider-Man'de de araştırdığım kadarıyla işlemciyi iyi kullanamıyormuş. Sisteminizde bir sorun yok yani.

Anladım şunu da yorumlar mısınız bazı yerlerde CPU kullanımı artıp GPU kullanımı azalıyor bu normal bir şey mi yoksa GPU sabit %97 98 kullanımda mı kalmalı.

Dosya Ekleri

• 12s.PNG
    12s.PNG
    2,8 MB · Görüntüleme: 54
Anladım şunu da yorumlar mısınız bazı yerlerde CPU kullanımı artıp GPU kullanımı azalıyor bu normal bir şey mi yoksa GPU sabit %97 98 kullanımda mı kalmalı.
O duruma işlemci darboğazı deniyor, işlemcinin yetersiz geldiği yerlerde GPU'yu tam olarak besleyemediği durumlarda olur. İşlemin çok fazla olduğu anlarda normal bir durum ancak attığınız ekran görüntüsünde o kadar işlemci kullanımı olmaması lazım gibi. Boost modu kapalı mı işlemcinin kontrol etmiş miydiniz?

O duruma işlemci darboğazı deniyor, işlemcinin yetersiz geldiği yerlerde GPU'yu tam olarak besleyemediği durumlarda olur. İşlemin çok fazla olduğu anlarda normal bir durum ancak attığınız ekran görüntüsünde o kadar işlemci kullanımı olmaması lazım gibi. Boost modu kapalı mı işlemcinin kontrol etmiş miydiniz?

Kontrol etmedim nasıl edeceğimi bilmiyorum ama sanırım kapalı değil şu an işlemci fareyi hareket ettirmediğimde en az 1.30 GHz hareket ettirdiğimde en az 3GHz oluyor.

Ve oradaki %90 öyle anlık denk geldi sabit %90 değil GPU kullanımı %70-80e falan düştüğünde CPU kullanımı 60-90 arası değişiyor sürekli Max %90 gördü sanırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı