RTX 3060 Ti düşük watt kullanıyor

DennYEZ

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart: ASUS PRIME B460M-A
-İşlemci: i7-10700f İşlemci+Dark Freezer x90 Fan
-Ram: Kingston Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz DDR4
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060Ti
-SSD: Samsung 970 Evo Plus
-Kasa: Frisby FC-8865G 3 Fan Usb 3.0 Midi Tower Kasa
-Ekran: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD
-PSU: Cooler Master 650w 80+
Meslek
Kontrol & Otomasyon Mühendisliği Lisans Öğrencisi
Ekran kartımın güç altında 100 Watt kullandığını görüp PCI-e güç kablosunun tam takılmadığını düşündüm. Çıkartıp taktım ve gerçekten de FPS artışı yaşadım. Fakat geçenlerde tekrar aynı sorunla karşılaştım ve yine çıkart tak yapınca düzeldi. Sorun ne anlayamıyorum. Tam taktığıma eminim kabloyu. Nerede hata yapıyorum?

Ekran kartımın güç altında 100 Watt kullandığını görüp PCI-e güç kablosunun tam takılmadığını düşündüm. Çıkartıp taktım ve gerçekten de FPS artışı yaşadım. Fakat geçenlerde tekrar aynı sorunla karşılaştım ve yine çıkart tak yapınca düzeldi. Sorun ne anlayamıyorum. Tam taktığıma eminim kabloyu. Nerede hata yapıyorum?
PCI-e kablosunun içerisinde birden fazla kablo var diye biliyorum. O birden fazla kablodan birisi, hasar görmüş veya başka bir duruma maruz kalmış olabilir. Ben sorunun PSU'nun PCI-e kablosuyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

PCI-e kablosunun içerisinde birden fazla kablo var diye biliyorum. O birden fazla kablodan birisi, hasar görmüş veya başka bir duruma maruz kalmış olabilir. Ben sorunun PSU'nun PCI-e kablosuyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Aslında bunu düşündüm bu yüzden iki denememde de farklı giriş kullandım. Gerçi 1. taktığım öncekinin uzantısıydı. 2. takışımda başka kablo kullandım eğer düşündüğünüz gibiyse düzelmesi lazım. Bekleyip göreceğim sanırım.

Kartın güç konnektörünün lehimlerine bakmayı düşündün mü ? Belki soğuk lehim olmuştur veya lehim temassızlığı vardır.

Kartın güç konnektörünün lehimlerine bakmayı düşündün mü ? Belki soğuk lehim olmuştur veya lehim temassızlığı vardır.
Nasıl yapabilirim bilmiyorum 😅

Windows üzerinden güç tasarruf modu açık kalabiliyor bazen. Ben de yaşamıştım da onu kontrol etmeden fiziksel bir sorun aramanız hayal kırıklığı yaratabilir.

Windows üzerinden güç tasarruf modu açık kalabiliyor bazen. Ben de yaşamıştım da onu kontrol etmeden fiziksel bir sorun aramanız hayal kırıklığı yaratabilir.
Dengeli moddaydı yüksek performansa çektim fakat direkt donanıma bakmamın sebebi aslında şehir değiştirmem bilgisayar kasasıyla beraber 😄 Ekran kartı sökülü bir şekilde kasayı yeni evime taşıdım monte edince böyle bir sorunla karşılaştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı