RTX 3060 Ti ekran kartı oyunlarda mavi ekran veriyor

sonpacino

Femtopat
Katılım
11 Mart 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
G.Skill Flarex 2x8
SSD veya HDD modeli
Crucial M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
ASUS B450 TUF Gaming
İşlemci
Ryzen 5 2600
Daha önce RX470 ile mavi ekran hatası alıyordum arkadaşın RX 580'nı takıp denedim mavi ekran hatası vermedi.
Ben de bugün RTX 3060 Ti aldım 8 GB Gaming X.

GTA 5 açtık sorun yok oynattı.
CS:GO sorun yok oynattı.
New World jenerik ekranında PC reset attı.
RDR2 Online'de reset attı.
Farming Life yaklaşık 10 dk sonra reset attı.

Ben mi yanlış ayarlar yapıyorum başka bir sorun mu var anlamadım.

İşlemci Ryzen 5 2600.
RAM 16 GB.
PSU Xigmatek centauro xtk-CB-0700M 700W 80 Plus.

Anakart ASUS B450 TUF Gaming.

Forumda araştırdım dediklerini denedim sonuç alamadım OCCT PSU testinde de bir sorun çıkmadı.
 
Ne gibi ayarlar yapıyorsunuz? Ekran kartına overclock mu uyguluyorsunuz? Uygulama amacınızı da sormak zorundayım tabii. Ek olarak OC yokken sistemde çökme yine oluyor mu?

Son olarak minidump dosyalarınızı paylaşmanız gerekmekte. Bunun için aşağıdaki rehberi kontrol ediniz ve dosyaları bizimle paylaşınız.

 
OC yapmıyorum ihtiyaç da duymuyorum. Ben başlıga reset atıyor yazmıştım ama mavi ekran olarak neden degişmiş anlamadım bugün oglum GTA 5 oynarken de res attı herhangi özel bir ayar yapmadım zaten nasıl yapacagımı da bilmiyorum. Kart aldıgım gibi driver kuruldu ve oyunu optimize et dedim o kadar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapmıyorum ihtiyaç da duymuyorum. Ben başlıga reset atıyor yazmıştım ama mavi ekran olarak neden degişmiş anlamadım bugün oglum GTA 5 oynarken de res attı herhangi özel bir ayar yapmadım zaten nasıl yapacagımı da bilmiyorum. Kart aldıgım gibi driver kuruldu ve oyunu optimize et dedim o kadar.

Yani mavi ekran almıyorsunuz, sadece oyun çöküyor değil mi? Ona göre konunuzu uygun şekilde düzenleyeceğim ve ona göre teknik destek sunacağım.
 
Eski sorunum eski ekran kartım RX 470 de mavi ekran alıyordum.
Yeni sorunum yeni aldıgım 14 Nisanda MSI RTX 3060 Ti 8 GB Gaming X ekran kartım.
PSU'm 700W olmasına ragmen birçok oyunda girerken veya girdikten sonra örnek oyun New World RDR2 bilgisayar reset atıyor herhangi mavi ekran hatası yok olay görüntüleyisinde.
Sistemde olay kimligi 10016 hatası görüyorum (bununla ilgili makaleleri okuyup uyguladım vermekte devam ediyor). Olay görüntüleyicisi yerelde önemlide Kernel Power hatasını görüyorum bu hata bildigim kadarı ile PSU'dan kaynaklı olur fakat benim kullandıgım PSU ekran kartının istediginden üstün watt degerine sahip bu karta bir ayar mı yapmam lazım? İstedigim degerin üstünde mi çalışıyor yoksa PSU'mda bilmedigim bir hata mı oluşmuştur? Degişim dışında bir şey mi yapmam lazım? PSU Xigmatek centauro xtk-CB-0700M 700W 80 Plus.
Konuya destek yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olay Görüntüleyicisi sistem raporunu paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

 
yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim sorunun ilk çözüm noktası power oldu power 700w olmasına ragmen sıkıntı yaratmasından şüpelendigim için bir arkadaşımdan 600w lık bir power ödünç aldım ve çalıştırdım sorun yok olarak devam etmekteydi ama tekrar bir res attı ekran kartından olduguna şüpeliyim o reste o sırada nvidia yeni bir güncellemede yayınlamıştı kurdum ve şu an pc de her hangi bir sorun yok 2 gündür sorunsuz
 

Yeni konular

Geri
Yukarı