RTX 3060 Ti i5 12400F sistem oyunlarda takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Ayrıca Msi after burner ile oyun içi izleme yaptım. GPU ve CPU %50 - %60 seyrinde devam ederken RAM oyuna başladığımda ise 13800 mb'tan başlayıp oyun sonu 15600 mb'ı buldu inanılmaz bir ram tüketimi gördüm. Googleladığım zaman diğer oynayan kişilerde böyle bir sorun yaşadıklarını görmedim.
Hocam 16 GB'a dayanması FPS takılmasının nedeni olabilir yüksek ihtimal. Ultra grafik yerine yüksek grafikte oynasanız da bu kadar fazla oluyor mu RAM kullanımı?

Hocam 16 GB'a dayanması FPS takılmasının nedeni olabilir yüksek ihtimal. Ultra grafik yerine yüksek grafikte oynasanız da bu kadar fazla oluyor mu RAM kullanımı?
Diablo II Ressurected örneğini de bunun için vermiştim. Ayarları ultraya çekmenin elbet bir bedeli olacak oyunun yapısı nedeniyle büyük haritalarda her şey aynı anda yaşandığı için render için kendini tüketiyor makina. Single player oynadığım zaman bunun olmaması gerekiyor, çünkü belirli bir sahne zaten ara belleğe yazılıyor. Ekran Kartı sürücüm güncel, son Windows güncellemesini de yaptım, Anakartımın programı dolayısıyla biosum da güncel. Aklıma gelen deneyebileceğim her şeyi yaptım açıkçası. Sizden alternatif çözümler öğrenebilirim diye umuyorum.

Ayrıca MSI Afterburner ile oyun içi izleme yaptım. GPU ve CPU %50 - %60 seyrinde devam ederken RAM oyuna başladığımda ise 13800 MB'tan başlayıp oyun sonu 15600 MB'ı buldu inanılmaz bir RAM tüketimi gördüm. Googleladığım zaman diğer oynayan kişilerde böyle bir sorun yaşadıklarını görmedim.

Ekran kartınızın kullanım oranı dediğiniz gibi %50-%60 olarak seyrediyorsa ciddi bir sorun var demektir. Ultra ayarlarda 1080p de oynadığınızı varsayarsak yine de çok fazla bazı oyunların 1080p optimize desteği 2kya göre ortalama %10-15 arası fark olabiliyor çözünürlük darboğazıyla da alakasız ekran kartı kullanımı %10 oranıyla bile düşebiliyor oyunun sunmuş olduğu optimizasyona göre.

3060 Ti 1080p oyun için limit bir ekran kartı 3070 1080p olunca çözünürlük darboğazı artıyor.

Ghost Recon Breakpoint i5-10400 ile birlikte GPU kullanımı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM kullanımı anormal geldi bana. Ayrıca GPU kullanımının da %100 olmaması garip. SSD doluluk oranın nedir? Bir de SSD test yapabilir misin? Diske yazmakta zorlandığı için RAM'i dolduruyor gibi geldi bana öyle bir şey okumuştum.

Gerçi Samsung 980 kendi VRAM'i olmadığı için sistemin RAM'ini kullanır. Samsung ayarlarına odaklanmanı tavsiye ederim. Kullandığı VRAM kısıtlama vb. Birşey olabilir.

Ve bu sorunu birkaç oyunda yaşıyor olduğunuzu belirtmişsiniz başka oyunlarda bir problem yok bu da diğer olasıkları düşünmenin onünü kapatıyor. Virüs ya da başka bir durum gibi. Aklıma gelen şey oyunu kurduğunuzda yüklemiş olduğu Microsoft'un uygulamaları zaten gerekli olanları kuruyor. Atmış olduğum videoda ki sistem 16 GB RAM'e sahip ve kullanım oranı ortada diskte de bir sorun olabilir.
Disk ve RAM testi de yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekran kartınızın kullanım oranı dediğiniz gibi %50-%60 olarak seyrediyorsa ciddi bir sorun var demektir. Ultra ayarlarda 1080p de oynadığınızı varsayarsak yine de çok fazla bazı oyunların 1080p optimize desteği 2kya göre ortalama %10-15 arası fark olabiliyor çözünürlük darboğazıyla da alakasız ekran kartı kullanımı %10 oranıyla bile düşebiliyor oyunun sunmuş olduğu optimizasyona göre.

3060 Ti 1080p oyun için limit bir ekran kartı 3070 1080p olunca çözünürlük darboğazı artıyor.

Ghost Recon Breakpoint i5-10400 ile birlikte GPU kullanımı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GR Breakpoint'te ise genel seyrim %76 - %80 fakat bazen böyle patlamalar yaşıyorum, bu tür grafik çökmelerinde oyunu yeniden başlatmam gerekiyor. Warzone'u da ekledim. Zaten en fazla anlık FPS çakılmalarını Breakpoint'te yaşıyorum.

RAM kullanımı anormal geldi bana. Ayrıca GPU kullanımının da %100 olmaması garip. SSD doluluk oranın nedir? Bir de SSD test yapabilir misin? Diske yazmakta zorlandığı için RAM'i dolduruyor gibi geldi bana öyle bir şey okumuştum.

Gerçi Samsung 980 kendi VRAM'i olmadığı için sistemin RAM'ini kullanır. Samsung ayarlarına odaklanmanı tavsiye ederim. Kullandığı VRAM kısıtlama vb. Birşey olabilir.
Oyunlarım WD 2,5" 1TB My Passport taşınabilir HDD'de. USB Gen 3.2 portunu kullanıyorum çalıştırmak için. Hızı için bir çok satıcıya baktım fakat bir bilgi yok. 980 Evo'yu sistem diskim olarak belirledim ve işlemlerimi evo üzerinden yapıyorumç oyunlarım ise 2.5" hdd üzerinde.

Dosya Ekleri

• warzone.jpg
    warzone.jpg
    589,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 00_52_57.png
    Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 00_52_57.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Ghost Recon SS'i ara sahne sanırım video da öyle görünüyor 60 FPS sabit ve kullanımı 60 küsurlerde genel oyun içinde de böyle seyrediyorsa söylediğim gibi normal değil.

Warzone içinde gördüğüm minimum değer 70 küsurlerde bu da bahsetmiş olduğum optimizasyonla alakalı %60 kullanımı anormal diğer oyunlarda da (sorun yaşamadığınız GoW ve BF V)kullanımı %90 ve üstü mü?

GR Breakpoint'te ise genel seyrim %76 - %80 fakat bazen böyle patlamalar yaşıyorum, bu tür grafik çökmelerinde oyunu yeniden başlatmam gerekiyor. Warzone'u da ekledim. Zaten en fazla anlık FPS çakılmalarını Breakpoint'te yaşıyorum.

Oyunlarım WD 2, 5" 1TB My Passport taşınabilir HDD'de. USB Gen 3.2 portunu kullanıyorum çalıştırmak için. Hızı için birçok satıcıya baktım fakat bir bilgi yok. 980 EVO'yu sistem diskim olarak belirledim ve işlemlerimi EVO üzerinden yapıyorumç oyunlarım ise 2.5" HDD üzerinde.

Sorun taşınabilir diskten olabilir ama hala büyük sorun GPU kullanımınız genel seyrinizin bile %76-80 oluşu kabul edilebilir değil işlemci zaten daha güçlü kartları da besleyebilecek güçte. Bu kadar oyun optimizasyonu ve çözünürlük darboğazından bahsetmemin sebebi sizin ekran kartınınız kullanım oranını çok ele almayaşınızdan dolayı.
Diablo II Ressurected örneğini de bunun için vermiştim. Ayarları ultraya çekmenin elbet bir bedeli olacak oyunun yapısı nedeniyle büyük haritalarda her şey aynı anda yaşandığı için render için kendini tüketiyor makina.

Son düzenleme:
Ghost Recon SS'i ara sahne sanırım video da öyle görünüyor 60 FPS sabit ve kullanımı 60 küsurlerde genel oyun içinde de böyle seyrediyorsa söylediğim gibi normal değil.

Warzone içinde gördüğüm minimum değer 70 küsurlerde bu da bahsetmiş olduğum optimizasyonla alakalı %60 kullanımı anormal diğer oyunlarda da (sorun yaşamadığınız GoW ve BF V)kullanımı %90 ve üstü mü?
Hayır ara sahne değil. Oyun normal seyrinde iken bir anda grafik patlaması yaşıyorum.

Şu an tekrar gözden geçirdim GoW ve BF V'i onlarda da %60 - 70 ve GoW'da bir anda %11'e düşüyor. Şu an kullandığım monitör led, 1600x900 çözünürlükte. Oyunların hepsi şu an yanımda olmayan AOC 24 C24G1 144Hz 1ms monitörümün settinginde kurulu. Uyumsuzluk mu yaratıyor acaba? Çünkü şu an kullandığım monitörü DVI to Hdmi dönüştürücü kablo ile oynuyorum

Ayrıyeten sorun yaşamadığınız oyunlar tanışabilir diskte mi yoksa sistemde ki diskte mi?
Sorun yaşamadığınız oyunlar sisteminizde ki diskte ve GPU kullanımı %90 ve üzerindeyse sorunu anlamış olacağız.

Ayrıyeten sorun yaşamadığınız oyunlar tanışabilir diskte mi yoksa sistemde ki diskte mi?
Sorun yaşamadığınız oyunlar sisteminizde ki diskte ve GPU kullanımı %90 ve üzerindeyse sorunu anlamış olacağız.
Bütün oyunlarım taşınabilir diskte, sorun yaşamadığım oyunlarıma şu an baktığımda artık onlarda da sorun yaşıyorum. GRB ve COD MW'i yeni aldığım için bir süredir onlarla vakit geçiriyordum diğerlerine bakmamıştım. Şu an baktığımda hepsinde bu sorunu yaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı