RTX 3060 Ti i5 12400F sistem oyunlarda takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10
980 dediğiniz çözünürlük mü?
Doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp sistemde ki diskle ve taşınabilir diskin sistemle bağlantısı kopmuş şekilde test ettiniz mi?
Bir de hocam V-Sync veya FPS limit mi açıyorsunuz neden hep 60 FPS lütfen açık olduğunu söylemeyin :D
980 dediğim Samsung 980 evo.

Evet doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayım diskin bağlantısını kopardım.

Hayır GoW'da max FPS limitim 120, fakat monitör max 60 verebiliyor :D

980 dediğim Samsung 980 EVO.

Evet doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayım diskin bağlantısını kopardım.

Hayır GoW'da Max FPS limitim 120, fakat monitör Max 60 verebiliyor :D

Hocam monitörle alakası yok GPU'nun kullanımı bir şey engelliyor o da açmış olduğunuz V-Sync.

V-Sync açtığınız için drop öyle girmez ben GPU kullanımına takıldım için üsteledim hala sorun var RAM kullanımı absürt. Sistemde ki SSD ile test yaptınız taşınabilir diskle bağlantınızı kopardınız SSD testi yapmayı deneyin.

V-Sync'le alakasını düşünmüyorum fazla RAM kullanılıyor disk ve RAM testi yapmanızı öneririm.

Hocam monitörle alakası yok GPU'nun kullanımı bir şey engelliyor o da açmış olduğunuz V-Sync.

V-Sync açtığınız için drop öyle girmez ben GPU kullanımına takıldım için üsteledim hala sorun var RAM kullanımı absürt. Sistemde ki SSD ile test yaptınız taşınabilir diskle bağlantınızı kopardınız SSD testi yapmayı deneyin.

Son düzenleme:

V-Sync'le alakasını düşünmüyorum fazla RAM kullanılıyor disk ve RAM testi yapmanızı öneririm.
Hocam V-Sync'ı da kapattım evet FPS sınırlaması kalktı fakat durum yine aynı.

Şimdi MemTest ve HD Tune ile disk ve ram testi yapacağım.

Dosya Ekleri

• God of War 29.08.2022 02_56_37.png
    God of War 29.08.2022 02_56_37.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 55
Hocam V-Sync'ı da kapattım evet FPS sınırlaması kalktı fakat durum yine aynı.

Şimdi Memtest ve HD Tune ile disk ve RAM testi yapacağım.

GPU kullanimi minimum %95 olmasi lazim islemcinin de kullanim oranının %90 olmamasi lazim islemciyi bir şey sömürüyor siz bence temiz bir format atin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU kullanimi minimum %95 olmasi lazim islemcinin de kullanim oranının %90 olmamasi lazim islemciyi bir şey sömürüyor siz bence temiz bir format atin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram ve HDD testlerini de yaptım ne nvme'de ne de harici hdd'de sorun çıkmadı her şey güllük gülistanlık.

Yine sorunuma çözüm arıyorken, olmaktan korktuğum yere geldim. Format atmaya...

Inanılmaz oranlar %90 CPU bu kullanimi yüzünden de GPU besleyemiyor 5GB fazla RAM kullanimi bir seyler dönüyor PC'de anlayamadım virus vb bir seye maruz mu kaldınız? Formattan sonra sonucu paylaşır misiniz?

Inanılmaz oranlar %90 CPU bu kullanimi yüzünden de GPU besleyemiyor 5GB fazla RAM kullanimi bir seyler dönüyor PC'de anlayamadım virus vb bir seye maruz mu kaldınız? Formattan sonra sonucu paylaşır misiniz?
Virüs olacağını sanmıyorum. Oyunlarımı daima satın almaya çalışırım ayrıca Windows Defender'in yakaladığı her virüsü direkt kaldırmasını isterim.

Yaklaşık yarım saate biter format ve güncellemeler sanırım.

2 GB'de daha fazla VRAM kullanmasi gerekiyor onu da ekleyelim. Islemci kullanımı bu kadar olmamalı RAM ve SSD testlerini yaptınız bunlarda sorun yok. Geriye kalan virus bir şey yiyor o sistemi.

Sistemi ilk kullandığınız da boyle sorunlar var mıydı?

Normalde GPU kendini optimal olarak besleyebiliyorsa CPU kullanımının bir önemi yoktur attigim videoda gibi GoW da islemci yarısını kullanarak ekran kartini tamamiyle besliyor ama sizin CPU kullanimi o kadar yuksek ki GPU'yu besleyemiyor. CS:GO, Valorant vb. oyunlar da GPU kullanimi %70,%80 ve %90'nın altındadır (yuksek segmentte ekran kartlar icin) islemci de bu degerlere yakindir ama sizin durum bambaska.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı